Kartal'da çöken binada can pazarı: 2 kişi enkazdan çıkarıldı

Kartal'da bir bina çöktü.
Kartal'da bir bina çöktü.

İstanbul Kartal'da 7 katlı bir bina bilinmeyen bir sebeple çöktü, olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, enkaz altından 2 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kartal'da 7 katlı binanın çökmesine ilişkin soruşturma başlattığını duyururken, mahalle muhtarı binanın altında 25 kişinin çalıştığı bir atölyenin bulunduğunu açıkladı.

Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.
Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.
  • Yardım bekleyenlerin seslerini duyurabilmesi için bina çevresinde toplanan kalabalık sessiz olmaları konusunda sürekli uyarılıyor.
Çöken bina havadan görüntülendi.
Çöken bina havadan görüntülendi.

Muhtar'dan açıklama

Orhantepe Mahalle Muhtarı Zeki Dağ, binanın altında bulunan atölyenin faaliyet içinde olmadığını, binada 25-30 kişinin bulunduğunu ve 4 kişinin yaralı olarak enkazdan çıkarıldığını söyledi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olay yerine hareket etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak'ta meydana gelen bina çökmesine İBB itfaiyesi (Kartal, Maltepe, Pendik, Kayışdağı, Kadıköy, Yakacık, Bakkalköy, Sultanbeyli, Şişli) 26 araç, 86 personelle müdahale etmektedir." denildi.

Binanın yıkılmadan önceki hali haritadan böyle görüntülendi.
Binanın yıkılmadan önceki hali haritadan böyle görüntülendi.

Görgü tanıkları enkaz altında kalanların olduğunu dile getirdi.

Öte yandan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Binada arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Binada arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Vali Yerlikaya'dan açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yıkılan binanın 5 kat ruhsatlı olduğunu, son 3 katının kaçak olarak yapıldığını ve iskanının bulunmadığını açıkladı.İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Kartal’da çöken binanın enkazında incelemelerde bulundu.

Arma-kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.
Arma-kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yerlikaya, "Enkaz altında yaralılara ulaşmak için ekiplerimiz çalışıyor. 3 dakika içinde ekiplerimiz, itfaiyelerimiz, arama kurtarma ekiplerimiz buraya geldi. Arama kurtarma çalışması önemli bir iş. Mahallelinin burada arama kurtarma çalışmasının sessiz ortam olması için bize yardımcı olmaları lazım. Arama kurtarma oluncaya kadar burada çalışmaya devam edeceğiz. Duamız enkaz altında kalan kardeşlerimiz için. İnşallah onları sağlıklı şekilde enkaz altından çıkarmak en büyük temennimiz" şeklinde konuştu.

AFAD Başkanı açıklama yaptı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, İstanbul Kartal'da çöken binaya ilişkin, "Olayın başından itibaren itfaiye, UMKE ve 112 ekipleriyle birlikte kurtarma çalışmalarını yürütüyoruz." dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, çöken bina ile ilgili konuştu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, çöken bina ile ilgili konuştu.

Güllüoğlu, Kartal'da çöken binanın enkazında devam eden çalışmalara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFAD olarak olayın başından itibaren itfaiye, UMKE ve 112 ekipleriyle birlikte arama kurtarma çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarının çok sayıda personelle hızlı ve titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan Güllüoğlu, "Olay yerindeki kurtarma personelimize ilaveten ihtiyaç halinde çalışmak üzere çevre illerden de personel temin ediyoruz." ifadesini kullandı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >