Macron'un 3 aylık kişisel bakım ücreti dudak uçuklattı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un göreve geldiği günden bu güne kadar geçen 3 aylık sürede kişisel bakım için devletin kasasından on binlerce liralık ödeme yaptığı ortaya çıktı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, makyözüne sadece üç ayda 26.000 euro yani 106.000 lira ödediği belirtildi.

Sputnik'in haberine göre Macron, ülkesini yönetmek için siyasi becerilerinin yanı sıra dış görünüşünün de önemli olduğuna inanıyor gibi görünüyor.

Binlerce euroluk makyaj faturası

Le Point'in haberinde, Macron'un görevde olduğu üç ay içerisinde makyözüne 26000 euro yani 106000 lira ödeme yaptığı belirtildi. Dergi, ellerine, biri 10.000 euro, biriyse 16000 euro'luk makyaj faturası geçtiğini yazdı.

Derginin haberine göre, Elysee Sarayı'nda çalışan Natacha M. isimli makyöz seçim kampanyasından beri Macron'un ekibinde.

Hollande da saçları konusunda hassasmış

Bu arada Macron, 'güzellik masrafları' deyim yerindeyse bu kadar kabarık olan ilk Fransız cumhurbaşkanı değil. Zira Fransa'da yayınlanan Le Canard Enchaine mizah gazetesi Macron'un selefi François Hollande'ın kuaförünün 2012'den beri ayda 9895 euro yani 40000 lira ücret aldığını yazmıştı. Bu rakam daha sonra Hollande'ın sözcüsü tarafından doğrulanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >