Maduro, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında konuştu: Bu çok mutlu edici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yılın aralık ayında Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile görüşmüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yılın aralık ayında Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile görüşmüştü.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen destek telefonu sonrası ilk kez konuştu. Maduro, "Erdoğan’ın ne kadar değerli bir insan olduğunu biliyorum. O, benim yanımda olduğunu söyledi. Türk halkının da bizimle dayanışma içinde olduğunu belirtti." ifadelerini kullandı.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, devlet başkanlığı yemini ederek ülkenin "geçici devlet başkanlığı" görevini üstlendiğini açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump, Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını duyurdu ve 23 Ocak Venezuela tarihinde tansiyonun yükseldiği günlerden biri olarak tarihe geçti.

Cüneyt Özdemir, Nicolas Maduro ile bir röportaj gerçekleştirdi.
Cüneyt Özdemir, Nicolas Maduro ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Maduro konuştu

Venezuela'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ABD’yle diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu. Maduro'ya başta Türkiye olmak üzere, Rusya, İran ve Çin'den 'yanındayız' mesajları geldi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen destek telefonu sonrası ilk kez konuştu.

"Türk halkının da bizimle dayanışma içinde olduğunu belirtti"

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in röportaj yaptığı Maduro, Erdoğan'dan gelen telefonun kendisi için sürpriz olmadığını belirterek, "Çünkü, Erdoğan’ın ne kadar değerli bir insan olduğunu biliyorum. O, benim yanımda olduğunu söyledi. Türk halkının da bizimle dayanışma içinde olduğunu belirtti. Bu çok mutlu edici." ifadelerini kullandı.

Pompeo hakkında da konuştu

Özdemir, Venezuela-ABD ilişkilerine dair sorusunda ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun kendisine ‘diktatör’ dediğini hatırlattı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo

Gerilimin artmasına neden olan soruyu Maduro, “Pompeo bir diplomat bile değil. Pompeo bir hayal kırıklığı. Konuşmalarının tamamı saçmalık. Hatta bu konudaki saçmalıkların başında kendisini yer alıyor. Pompeo herkesi kendi dikte ettiği gibi konuşmasını istiyor ve onun söyledikleri olsun istiyor.” diyerek cevapladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >