MİT düzenlediği operasyonla FETÖ'cü İslamoğlu'nu Türkiye'ye getirdi

Mit Müsteşarlığı
Mit Müsteşarlığı

MİT’in Endonezya'da düzenlediği operasyonla FETÖ’cü Hakan İslamoğlu yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

FETÖ’nün yurt dışındaki yapılanmasıyla ilgili harekete geçildi. Birçok ülkede eğitim adı altında yürüttüğü faaliyetleri iki ülke ilişkileri sayesinde durdurulan, okulları kapatılan örgütün yurt dışı yapılanmasında görev alan üyeleri de tek tek yakalanmaya başladı.

PAKİSTAN'DA OPERASYON

MİT’in düzenlediği operasyonla Pakistan’daki FETÖ okullarının müdürü Mesut Kaçmaz ile eşi Meral Kaçmaz Türkiye’ye getirilmişti.

ENDONEZYA SINIR DIŞI ETTİ, MİT ALDI

Kaynak Holding’in Endonezya temsilcisi Hakan İslamoğlu'nun Endonezya'da olduğu öğrenildi. MİT’in uzun süredir takibinde olan İslamoğlu’nun Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili iki ülke anlaştı. Endonezya’da güvenlik güçlerince yakalanan İslamoğlu, sınır dışı edildi.

ÖZEL UÇAKLA GETİRİLDİ

MİT’in özel uçakla aldığı Hakan İslamoğlu, özel uçakla Ankara’ya getirildi. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusu devam ede İslamoğlu’nun, HTS ve MASAK kayıtları ile bağlantıları ve ByLock listesinde olup olmadığı da inceleniyor. Hakan İslamoğlu’nun, 3 yıl boyunca Kaynak Holding bünyesinde çalıştığı daha sonra Endonezya’ya gittiği tespit edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >