PKK/PYD'den hain kara propaganda

Afrin bölgesinden teröristlerin açtığı taciz ateşlerine TSK misliyle karşılık verdi. Her geçen saat güç kaybeden terör örgütü PKK/PYD'li hainler, öldürülen teröristlerin üstlerini değiştirerek 'siviller öldürülüyor' şeklinde kara propaganda yaptığı belirlendi. Bölgeyi terk etmek isteyen siviller PKK/PYD'li teröristlerce engelleniyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, teröristlerin Afrin'den açtığı taciz ateşlerine meşru müdafaa kapsamında misliyle karşılık veriyor.

Teröristlerden hain oyun

PYD/PKK üyelerinin ise söz konusu atışlar karşısında yeni bir oyun içine girdiği belirlendi. Terör örgütünün bölgedeki sözde üst düzey yöneticilerinin telsiz konuşmalarından, öldürülen teröristlerin "sivil" olarak kamuoyuna yansıtılmasının planlandığı tespit edildi.

Terör örgütünce kullanılan telsizlerden, öldürülen teröristlerin kıyafetlerinin değiştirilmesi, fotoğraflarının çekilerek sivil kayıpların ortaya çıktığına yönelik kara propaganda yapılması talimatlarının verildiği belirlendi.

Hedef tespit radarlarıyla belirlenen noktalar, TSK unsurlarınca yoğun ateş altına alınıyor. Bu kapsamda son bir hafta içinde 70'e yakın hedefin vurulduğu öğrenildi.
Hedef tespit radarlarıyla belirlenen noktalar, TSK unsurlarınca yoğun ateş altına alınıyor. Bu kapsamda son bir hafta içinde 70'e yakın hedefin vurulduğu öğrenildi.

Örgütün sözde yöneticileri sivillerin çıkmasına izin vermiyor

Öte yandan, terör örgütü PYD/PKK bölgedeki çocuk ve gençleri zorla silah altına almayı sürdürüyor.

Sivillere yönelik saldırıların düzenlendiği bölgede, bu saldırılardan hastane ve yerleşim yeri gibi noktalar da etkileniyor. El Bab'da terör örgütü PYD/PKK tarafından düzenlenen saldırıda bir çocuğun hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bu arada, teröristler Afrin'den ayrılmaya çalışan sivillere de izin vermiyor. Özellikle kritik bölgelerde yaşayan halkın ilçeyi terk etmesine izin vermeyen terör örgütünün sözde yöneticilerinin, kendi yakınlarını ise Afrin'den çıkartarak Halep'e gönderdikleri belirlendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >