Ramazan'da hava durumu nasıl olacak?

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre ülke genelinde sıcaklıklar 2 ila 5 derece artacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise yağış bekleniyor. Ramazan'da ise aşırı sıcak ve soğuk beklenmiyor. İşte detaylar…

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre Ramazan ayı boyunca aşırı sıcak beklenmiyor. Ramazan ayı yarın başlıyor.

Ramazan ayının ilk haftasının serin geçmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Genel Müdürü Ahmet Uçar, birçok ilde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığının yarından itibaren artmaya başlayacağını söyledi.

İşte Ahmet Uçar'ın Ramazan ayı hava durumuyla ilgili tahminleri:

  • “Ramazan ayında sıcaklıklar, uzun yıllar mayıs ve haziran ayı ortalamasına göre seyredecek. Aşırı sıcak ve soğuk hava dalgası beklenmiyor. "Ankara’da mayıs ayı sıcaklık ortalaması 23-24, İstanbul’da ise 25-26 derece arasında olacak.İç ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde hava sıcaklığı gelecek hafta mevsim normallerinin birkaç derece üzerine çıkabilir ama çok önemli bir artış beklenmiyor. Yine Türkiye genelinde ramazan boyunca mevsimlik yağışlar görülebilir.”
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >