Robinho Sivas'a ayak bastı

Robinho
Robinho

Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor’un kadrosuna kattığı dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcu Robinho, Sivas’ta coşkuyla karşılandı.

Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor'un, prensip anlaşmasına vardığı Brezilyalı futbolcu Robinho Sivas'a geldi.

Nuri Demirağ Havalimanı'na gelen Brezilyalı futbolcu Robinho'yu, kırmızı-beyazlı kulübün yetkilileri karşıladı.

Brezilyalı yıldız oyuncuya, kalabalık bir taraftar grubu meşale yakarak tezahüratlarıyla destek oldu. Taraftarlar Robinho'ya çiçek verdi.

Robinho, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bana anlatılan projeden oldukça etkilendim. Benim için çok doğru bir adım olduğunu düşünüyorum. Beni buraya karşılamaya gelen herkese teşekkür ediyorum. Çok mutluyum. Soğuk havaya rağmen buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Sabırsızlıkla kulübe gitmeyi bekliyorum." diye konuştu.

Bir basın mensubunun, Sivas'a gelmeden önce, Sivasspor'da teknik direktörlük yapan Roberto Carlos ve kırmızı-beyazlı ekibin formasını giyen Cicinho ile görüşüp görüşmediğini sorması üzerine Robinho, "Tabii ki konuştum, onlar benim arkadaşlarım." ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından Sivasspor atkısıyla poz veren ve taraftarları selamlayan Robinho, daha sonra bir araca binerek kulüp tesislerine hareket etti.

Burada açıklamalarda bulunan Robinho, Süper Lig hakkında övgü dolu ifadeler kullandı. Robinho, "Süper Lig gerçekten süper bir lig. Birçok Brezilyalı futbolcu da buraya gelmişti. Şimdi Robinho da Süper Lig'de.Sivas'ta hava gerçekten çok kötü ama bu havaya rağmen Sivasspor taraftarına güzel bir atmosfer yaratmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

MALİYETİ MERAK KONUSU

Fanatik'te yer alan habere göre; Sivasspor'un Robinho ile 1.5 yıllık sözleşme imzalayacağı ve Robinho'nun bu süreçte Sivasspor'dan 2 milyon avro (9.2 milyon TL) kazanacağı öğrenildi.

REAL MADRİD'DEN SİVAS'A GELEN 3. BREZİLYALI

Robinho, daha önce Real Madrid forması giymiş ve ardından Sivasspor’a gelmiş üçüncü isim olarak tarihe geçecek. İlk olarak uzun yıllar İspanyol devinde oynayan Roberto Carlos, teknik direktör olarak Yiğido’ya ayak basmıştı. Carlos’un ardından da futbolcu olarak Cicinho, Kırmızı-Beyazlılar adına ter dökmüştü.