Ruhsar Pekcan bakan olduğunu nasıl öğrendi?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Ticaret Bakanlığı görevine getirilen Ruhsar Pekcan'ın, bakanlık haberini havaalanında sürpriz bir şekilde aldığı öğrenildi. Olaya şahit olan Gazeteci Kemal Öztürk yaşananları Twitter hesabından özetledi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesinde Ticaret Bakanlığı görevine getirilen Ruhsar Pekcan'ın bakan olduğu haberini sürpriz bir şekilde havaalanında telefonla öğrendiği ortaya çıktı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın bakan olduğu haberini havalimanında aldığı öğrenildi.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın bakan olduğu haberini havalimanında aldığı öğrenildi.

Pekcan'ın Ticaret Bakanı olduğunu öğrendiği anlara tesadüfen tanık olan gazeteci Kemal Öztürk Twitter hesabından onları paylaştı.

Gazeteci Kemal Öztürk
Gazeteci Kemal Öztürk

Öztürk, "Havaalanında yanımda bir hanımefendi oturuyordu. Bir telefon geldi, Cumhurbaşkanlığından çağrılıyorsunuz dendi. Sonra telefon yağdı. Ne oldu dedim, sanırım bakan oldum, herkes öyle diyor ben bilemiyorum. Öğrenmeye gidiyorum dedi. Yeni Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’dı kendisi." ifadeleriyle Pekcan'ın bakanlık haberini aldığı anları özetledi.

Öztürk'ün paylaşımlarına yüzlerce beğeni ve yorum yağdı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan kimdir?

  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Ticaret Bakanı oldu. Pekcan, 1958'de Manisa'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Fakültesi mezunu olan Pekcan, yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Pekcan, 1981'de Türkiye Sınai Kalkınma Bankasında başladığı kariyerine, özel sektörde çeşitli firmalarda farklı görevlerin ardından genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak devam etti. Üç dönem DEİK Türkiye-Suriye İş Konseyi Başkanlığını yürüten Pekcan, ayrıca Türkiye-Ürdün İş Konseyi Başkanlığı yaptı. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı olan Pekcan, evli ve iki çocuk annesi, İngilizce biliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >