Savaş tamtamları çalıyor: Kuzey Kore, ABD'yi vuracağı tarihi açıkladı

​Kuzey Kore, ABD toprağı Guam'ı ne zaman vuracağını açıkladı.
​Kuzey Kore, ABD toprağı Guam'ı ne zaman vuracağını açıkladı.

Kuzey Kore, ABD toprağı Guam'ı ne zaman vuracağını açıkladı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı, Kuzey Kore ordusunun ağustos ortasında Amerikan toprağı Guam'a 4 adet füze yollamak için Kim Jong Un'un emrini beklediğini bildirdi.

Fotoğraf: Reuters , Guam
Fotoğraf: Reuters , Guam

Kuzey Kore'ye ait resmi haber ajansı KCNA'da yer alan habere göre Kuzey Kore, ABD'nin askeri üs olarak kullandığı Guam'ı Ağustos ortasında vurmayı planlıyor.

Kore Halk Ordusu Stratejik Gücü komutanı General Kim Rak, uzun ve orta menzilli füzelerle adanın vurulması için liderleri Kim Jong-un'u emrini beklediklerini açıkladı. Yetkililer, 4 adet Hwasong-12 tipi uzun ve orta menzilli füzelerin ateşlenmeye hazır olduğunu belirtti.

"Böyle çıldırmış bir adamla mantıklı bir diyalog yürütmek mümkün değil"

Kuzey Kore’den general rütbesinde bir asker, Trump için, "Böyle çıldırmış bir adamla mantıklı bir diyalog yürütmek mümkün değil. Sadece gerçek bir eylem Trump üzerinde etkili olabilir" dedi.

Öte yandan Pyongyanglı yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump'ın hafta başında yaptığı "Söylediğim gibi daha önce benzeri görülmemiş bir ateş, öfke ve gerçek güçle karşı karşıya kalacaklar" açıklamalarını ise saçmalık olarak değerlendirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >