"Savaşın çocukları üşümesin"

Kış aylarının gelmesiyle çadırlarda olumsuz yaşam koşulları kendini iyice hissettirdi.
Kış aylarının gelmesiyle çadırlarda olumsuz yaşam koşulları kendini iyice hissettirdi.

Suriye'deki savaşın mağdurları yaşam mücadelesi veriyor... Halep'in Cerablus, Bızaa, Azez ve Aktarin bölgelerinde bulunan çadır kentlerde bin 500'e yakın aileye İHH İnsani Yardım Vakfınca yakacak dağıtımı gerçekleştirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Halep’e bağlı Cerablus, Bızaa, Azez ve Aktarin bölgelerinde bulunan dağınık çadır kentlerde bin 500 aileye gaz yağı, mazot ve kömür dağıtımı gerçekleştirdi.

Yardım faaliyetleri sürüyor

İHH İnsani Yardım Vakfı, Kilis'in karşısındaki Suriye topraklarında yer alan kamplarda kış aylarında yaşam mücadelesi veren ailelere dağıtım faaliyetlerine devam ediyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, yakacak dağıtımı gerçekleştirdi.
İHH İnsani Yardım Vakfı, yakacak dağıtımı gerçekleştirdi.

"Sıcacık Bir İyilik"

“Sıcacık Bir İyilik” sloganıyla dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşarak hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmaya çalışan İHH, Suriye'de kış çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Halep’in kırsalında bulunan dağınık kamplarda mazot, gazyağı ve kömür dağıttı.

"Herkese teşekkür ederiz"

Yapılan yardımlar hakkında açıklama yapan İHH Marmara bölgesi Koordinatörü Ruhi Ademoğlu, “Bu sene kış ayının sert geçmesinden dolayı bölgede yardım faaliyetlerimiz devam ediyor. Bugün Halep’e bağlı Aktarin bölgesindeyiz. Burada mazlum ailelere kömür, gaz yağı ve mazot dağıtıyoruz. Hava çok soğuk. Buradaki insanların eksikleri çok fazla. Yardımlarını bölgeye gönderen herkese teşekkür ederiz.”dedi.

Şüphesiz, savaşın en büyük mağdurları çocuklar.
Şüphesiz, savaşın en büyük mağdurları çocuklar.

"Yaşam mücadelelerine ortak olmaya geldik"

Dondurucu bir soğuk havanın olduğunu ifade eden İHH Kadın kolları sorumlusu Müzeyyen Taşçı, “Bu kış ayında elektriksiz, yakıtsız bir çok imkandan mahrum olan buradaki insanlar kendi imkanlarıyla kurdukları küçük çadırlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Özellikle kadın ve çocuklar için zor bir ortam. Bizler de buradaki bu insanların yaşam mücadelesine ortak olmak için bölgede çalışmalarımızı yürütüyoruz. ” ifadelerini kullandı.

Yakacak yardımı alan aileler gözyaşlarını tutamadı.
Yakacak yardımı alan aileler gözyaşlarını tutamadı.

Kamplarda son durum

Kış ayının gelmesiyle çadırlarda yaşam oldukça zorlaştı. Bölgede aralıksız yağan yağmurlarla birlikte çok sayıda kampta sel meydana geldi. Ailelerin acil olarak battaniye, kışlık kıyafet, soba, yakacak ve gıda ihtiyacı bulunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >