Savaşın yaraları sarılıyor: Daruşşifa Eczanesi

Daruşşifa Eczanesi, Azez’e bağlı Siccu bölgesinde açıldı.
Daruşşifa Eczanesi, Azez’e bağlı Siccu bölgesinde açıldı.

8 yıldır devam eden Suriye'deki çatışmalarda "Sıcacık Bir İyilik" sloganıyla ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, Azez'e bağlı Siccu bölgesinde kurduğu Daruşşifa Eczanesi'yle ücretsiz ilaç dağıtımına başladı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Azez’e bağlı Siccu bölgesinde Daruşşifa Eczanesi ücretsiz ilaç dağıtım merkezi kurdu.

Vakfın Siccu bölgesinde kurduğu Daruşşifa Eczanesi ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz bir şekilde ilaç dağıtılıyor.

Eczanedeki ilaçlar ücretsiz dağıtılıyor.
Eczanedeki ilaçlar ücretsiz dağıtılıyor.

Günde 60 aile yararlanıyor

Bu merkezde günlük ortalama 60 aile, doktorların yazdıkları reçeteyle birlikte gelip ücretsiz bir şekilde ilaç temin ediyor.

Suriye’de 8 yıldır devam eden iç savaşta yüzlerce sağlık merkezi ve hastane bombalamalar nedeniyle yerle bir oldu. İHH, Suriyelilerin sağlık ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla savaşın başlangıcından buyana ilaç temin ediyor ve sağlık taramaları yapıyor. Türkiye’nin yardımlarıyla birçok sağlık merkezi ve hastane yeniden hizmete açıldı.

Eczaneden günde ortalama 60 aile faydalanıyor.
Eczaneden günde ortalama 60 aile faydalanıyor.

Yaşanan çatışmalar sebebiyle yerinden edilen sivillere hizmet veren birçok hastaneye tıbbi ekipmanlar, medical malzemeler ve jeneratörler ulaştırdığını ifade eden İHH Gaziantep İYD Başkanı Tuncay Mengilli, "Gaziantep İHH olarak Suriye’de ücretsiz eczane projesini üstlendik. Bu projeyle savaş mağduru sivil insanların bir nebze de olsa ilaç ihtiyacını karşılıyoruz." İfadelerini kullandı.

Kullanmadığınız ilaçlar ihtiyaç sahiplerine

Mengilli, "ihtiyaç duymadığınız ilaçlarınızı en yakın şubemize getirerek ihtiyacı olan ailelere ulaştırabilirsiniz. Burada önemli olan nokta ilaçların son kullanma tarihinin en az 6 aydan fazla olması gerekiyor.” dedi.

Son kullanma tarihi 6 aydan uzun olan ilaçlar yardım sahiplerine ulaştırılabiliyor.
Son kullanma tarihi 6 aydan uzun olan ilaçlar yardım sahiplerine ulaştırılabiliyor.

4 yıldır kamplarda yaşam mücadelesi veren Esad Muhammed, "3 yaşındaki oğlumu hastaneye götürdüm. Doktor tedavi edip ilaç yazdı. Çalışamadığım için ilaç parası bulamadım. Ben de buraya gelerek ilaçları temin ettim. Yardım eden tüm herkesten Allah razı olsun." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >