Selde kaybolan bir kişi daha bulundu

Düzce'de yaşanan sel felaketinden kötü haber geldi.
Düzce'de yaşanan sel felaketinden kötü haber geldi.

Düzce'de yaşanan sel felaketinin ardından arama-kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dün bir kişinin denizde cesedinin bulunmasının ardından, bugün bir cesede daha ulaşıldı.

Düzce'de sel felaketinde kaybolan bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Selde kaybolan beş kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Çalışmalar hangi aşamada?

Düzce'de etkili sağanak nedeniyle meydana gelen su baskınları ve heyelandan etkilenen Akçakoca ilçesine bağlı Uğurlu köyünde yol yapım ve temizlik çalışmaları sürüyor, selde kaybolanları arama çalışmaları devam ediyor.

Köyün içinden geçen derenin taşması sonucu sele kapılan otomobil ve traktörler, evlerin bahçelerinde çamura saplandı, köy yolları ve bazı evlerin bahçeleri büyük ağaç parçaları ve çamurlarla kaplandı. AFAD, UMKE, İHH, Jandarma, İl Özel İdaresi, Türk Kızılayı, 112 Acil Servis ekipleri köydeki yaraları sarmaya çalışırken, Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri de dere yatağındaki büyük ağaç yığınlarını kaldırıyor.

Elektrik ve suyun henüz verilemediği köyde ulaşım kısmi olarak sağlanıyor. Öte yandan köyün içinden geçen dere kenarında Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), AKUT, AFAD, Düzce Arama ve Kurtarma Ekibi, İHH Arama-Kurtarma, Ulusal Keşif, Arama ve Kurtarma (UKSAR) ile diğer ekipler, Esmahanım köyünde kaybolan 4'ü çocuk 6 kişi için arama çalışmasını sürdürüyordu. Bugün ise bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Ne olmuştu?

17 Temmuz Çarşamba akşamı ve 18 Temmuz Perşembe gecesi etkili olan kuvvetli sağanaktan sonra Cumayeri, Gölyaka ve Akçakoca ilçelerinde Melen Çayı'nın taşması nedeniyle birçok noktada sel ve heyelan meydana gelmişti.

Bölgeye sevk edilen İl Özel İdaresi, AFAD, 112 Acil Servis, itfaiye ve jandarma ekipleri ile helikopterlerin desteğinde köylerde mahsur kalan 227 kişi kurtarılmış, 7 kişi hakkında kayıp ihbarı yapılmıştı.

Yürütülen arama kurtarma çalışmalarında dün Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ile Uğurlu köyleri arasındaki dere yatağında, kayıp olarak aranan 42 yaşındaki Fatma Töngel'in cesedi bulunmuştu

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >