Şoförden örnek davranış

Hüseyin Öngören
Hüseyin Öngören

Aydın'da özel halk otobüsünde apandisiti patlayan yolcuyu, otobüsün şoförü Hüseyin Öngören güzergahını değiştirerek hastaneye yetiştirdi.

Aydın’da özel halk otobüsünde şoför olarak çalışan Hüseyin Öngören isimli duyarlı vatandaş, apandisiti patlayan ve otobüse bindikten sonra fenalaşan hastayı güzergahını değiştirerek son sürat acil servise yetiştirdi.


Hüseyin Öngören
Hüseyin Öngören

Aydın'ın Efeler ilçesinde dün akşam saat 22.40 sıralarında meydana gelen olayda; Hüseyin Öngören’in kullandığı Ata Mahallesi-Adnan Menderes Üniversitesi güzergahında çalışan 17 numaralı özel halk otobüsüne Ata Mahallesi’ndeki bir duraktan binen yolcu bir süre sonra fenalaşarak araç içerisinde kıvranmaya başladı. Diğer yolcuların yardım etmek istediği hasta, apandisitinin patladığını ifade etti. Hasta yolcuyu daha rahat edebileceği bir koltuğa yerleştiren Hüseyin Öngören, dörtlülerini yakıp son sürat, ağrılar içerisinde kıvranan yolcuyu Atatürk Devlet Hastanesi acil servisine yetiştirdi.

Hüseyin Öngören
Hüseyin Öngören

Hastaya acil servise ulaşması sırasında yardım eden diğer yolcular da gösterdiği duyarlılık nedeniyle özel halk otobüsü şoförü Öngören’e teşekkür etti.
Yolcusunun hasta olduğunu duyunca hemen güzergahındaki seferi bırakıp hastane yoluna koyulan duyarlı halk otobüsü şoförü Hüseyin Öngören, “Dün gece saat 22.30 gibi son sırama gidiyordum. Bir tane beyefendi bindi. Yolda yürüyemiyordu. ‘Beni hastaneye kadar yetiştirebilir misiniz’ dedi. Neyi olduğunu sorduğumda ‘apandisitim patladı galiba’ dedi. Arabanın içinde kıvranıyordu. Ben de onu alelacele hastaneye yetiştirdim. Dörtlüleri yaktım. Kırmızı ışık falan dinlemedin direk hastane acil kapısına yanaştım. Oradaki doktorlara seslendim. Yolcuların da yardımıyla hastayı hastaneye bıraktık” dedi.

Apandisiti patlayan hasta güvenlik kamerasına böyle yansıdı.
Apandisiti patlayan hasta güvenlik kamerasına böyle yansıdı.

İnsanlık görevini yerine getirdiğini kaydeden Öngören, “Bir dakika bile düşünmedim. Hepimizin, kimin ne zaman ne olacağı belli olmadığı için o yüzden insanlık görevimi yaptım. Araçta diğer yolcular da vardı. Onlar da bana yardımcı oldular ve zamanında vatandaşı hastaneye yetiştirdik” diye konuştu.

Apandisiti patlayan vatandaşın araca binişi ve hastaneye yetiştirilmesi anbean araç içerisindeki kameraya yansıdı. Duyarlı şoför sayesinde acile yetişen hastanın tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >