Temayül yoklaması için dijital sistem: Adaylar 1 saatte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti temayül yoklaması için dijital bir sistem geliştirdi. AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, her üyenin kartla oy kullanacağını, sonuçların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaştıktan sonra sistemin kendini imha edeceğini açıkladı.

AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim hazırlıkları konusunda açıklama yaptı. Yavuz, temayül yoklaması için dijital bir sistem geliştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz
AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz

“Bir kere kullandığında kart kullanım dışı olacak”

  • “2014 yerel seçimindeki temayül sayımını 15 günde zor yaptık. Bir büyük odada dışarı sızmasın diye canımız çıktı. Bu 3-4 tarihte yaptığımız ve sayımı için 10- 15 gün geçirdiğimiz işlemleri 1 günde yapmayı düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımıza yansıttık. Amacımız 1 günde elektronik oylama yapmak. Geleneksel yöntemde tüm ilin, ilçenin, oy kullanacakların bir spor salonuna toplanacak olmasının ayrı bir havası var partide. Yine toplayacağız. İlçeye uyarlanmış kartlar o gün genel merkezden gidecek. Her birinin başında genel başkan yardımcısı yetmediğinde MKYK’dan isim olan ekipler olacak ve kimlik karşılığında kart dağıtılacak. Oy verecekler o kartla kurulmuş kabinlere girecek. Kartı tanıtarak içeri geçtiğinde ilgili ilçe ekranı karşısına gelecek ve o ekranda oyunu kullanacak. Bir kere kullandığında kart kullanım dışı olacak. İllerde gelmeyenlerin yerine birinin oy kullanma şansı yok. Oy sayılırken hata yapma şansı yok. Zamandan müthiş bir tasarruf. Aynı gün sonuçları Cumhurbaşkanımıza yansıtabileceğiz. Yazılım kendi bünyemizden. Kurgusu tamamen bize ait. Bu işin en önemli tarafı güvenliği. Mahremiyetin ihlalidir."

“Kurduğumuz program kendini infilak ettirecek”

“Sn. Cumhurbaşkanımızın kullanımına sunduk. Ve o bilgisayarda hiç iz kalmayacak. Yüklediğimiz program diğer fonksiyonları ortadan kalkacak. Bize gelecek, geldikten sonra kurduğumuz program kendini infilak ettirecek."”