Trabzon'daki can kaybı 5'e yükseldi

Bakan Süleyman Soylu: "Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi"
Bakan Süleyman Soylu: "Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon'daki sel felaketine ilişkin son bilgileri paylaştı. Soylu açıklamasında “7 bina selde tamamen yerinden söküldü. Arama çalışmaları devam ediyor. Biraz önce de bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı şu anda vefat sayısı 5’e çıktı. 5 kişinin ise arama çalışmalarına devam ediliyor” dedi.

Trabzon'un Araklı ilçesinde sağanak yağış sele neden oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu felakete ilişkin açıklamasında “7 bina selde tamamen yerinden söküldü. Arama çalışmaları devam ediyor. Biraz önce de bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı şu anda vefat sayısı 5’e çıktı. 5 kişinin ise arama çalışmalarına devam ediliyor” dedi.

Trabzon'da sel
Trabzon'da sel

Selin etkili olduğu iki mahalleye ulaşım sabah saatlerinde sağlandı, şimdiye kadar 76 vatandaş afet bölgesinden tahliye edildi. Çamlıktepe mahallesi sakinleri dün yaşanan sel sonrası bu sabah günün ilk saatlerinde mahallelerine yaya olarak ulaştı.

Trabzon'da sel
Trabzon'da sel

Bakan Selçuk'tan da sel felaketiyle ilgili önemli açıklama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: "(Diyadin ve Araklı ilçelerindeki sel felaketi) Bakanlığımız, ASDEP ve psikososyal destek elemanlarıyla sahada vatandaşlarımızla temas halinde. Gerekli ihtiyaç analizini gerçekleştirip ihtiyacı olan ailelerimize yardımı sağlayacağız."

Ne olmuştu?

Bakan Albayrak: Devletimiz seferber olmuştur

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Araklı’da yaşanan sel nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.Devletimiz, haber alınamayan vatandaşlarımıza sağ salim ulaşılması için seferber olmuştur ve selde oluşan zararın telafisi için gerekli tüm desteği verecektir." açıklamasında bulunmuştu

Trabzon'da sel
Trabzon'da sel
  • Daha önce de sel felaketi olmuştu
  • Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün bilgilendirmesi ile ilçede vatandaşlara uyarılarda bulunduklarını belirterek daha önce de sel afeti yaşanan mahallede yeni bir afetle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
  • Çebi, “Daha önce de aynı bölgede sel felaketi olmuştu. Yine aynı alana yoğun şekilde yağmur yağdı ve HES borusunda da arıza olunca bölgede felaket oldu. Araçlarımız da daha önceden burada çalışıyorlardı. Onlar da sular altında kaldı. Helikopter çağırdık orada bulunanları kurtarsınlar diye. Bir vatandaşımızdan haber alamadık hala. Sıkıntımız büyük. Bütün birimler burada acil eylem planı oluşturuldu. Helikopter takviye edildi. Orada mahsur kalan vatandaşlarımızı da alacağız. Vatandaşlarımız yeni yağışlara hazırlıklı olsunlar, dikkatli olsunlar diye uyarılarda bulunuyoruz” dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >