Volvo S90 kaya gibi sağlam: Tüm çarpışma testlerinden tam puan aldı

Volvo S90, Euro NCAP tarafından gerçekleştirilen tüm yeni testlerden geçerek en güvenli otomobillerden biri olmayı başardı.

Otomobilleri her yıl düzenli olarak testlerden geçiren Euro NCAP, derecelendirme yaparak kendi sınıfındaki en güvenli araçları ortaya çıkarıyor. Avrupa'daki güvenlik standartlarının güncellenmesiyle birlikte bu yıl otomobil testleri çok daha zorlu bir hale geldi. Özellikle yaya ve yolcu güvenliği konusunda çok köklü değişimler söz konusu.

Dolayısıyla birçok otomobil üreticisi, yeni testlerde beklediği düzeyde puan alamıyor. Hatta son olarak Ford Mustang ve Fiat Egea da bu tezin en açık örneği olmuştu. Sağlamlığıyla bilinen Volvo otomobiller ise bu yeni testlerde dahi hünerlerini tam anlamıyla gösteriyor.
Yeni Ford Mustang çarpışma testinde paramparça oldu
2016 yılının en güvenli otomobilleri
Yolcular emin ellerde!

                                    
                                    Yeni eklenen testlerden biri yolcu güvenliği. Volvo S90'ın yetişkin yolcu güvenliğindeki başarı oranı %95. Çocuk yolcu güvenliğindeki başarı oranı ise %80.
Yolcular emin ellerde! Yeni eklenen testlerden biri yolcu güvenliği. Volvo S90'ın yetişkin yolcu güvenliğindeki başarı oranı %95. Çocuk yolcu güvenliğindeki başarı oranı ise %80.
Güvenlik asistanları tam performans sergiliyor

                                    
                                    Güvenlik asistanlarındaki başarı oranının %93 olduğu Volvo S90'da yaya güvenliğinde ise %76'lık bir başarı durumu söz konusu.
Güvenlik asistanları tam performans sergiliyor Güvenlik asistanlarındaki başarı oranının %93 olduğu Volvo S90'da yaya güvenliğinde ise %76'lık bir başarı durumu söz konusu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >