ABD'nin Teksas eyaletinde bir bebek iki kez 'doğdu'

ABD'nin Teksas eyaletinde anne karnındayken tespit edilen tümör sebebiyle bir bebek anne karnından çıkarıldı ve tümörü ameliyatla alındı. İlk doğumu bu sayılan Lynlee Hope adlı bebek gelişimini tamamladıktan sonra normal zamanlamayla ikici kez doğdu.

ABD'nin Teksas eyaletinde iki çocuk annesi Margaret Boemer üçüncü çocuğuna hamileliği sürecinde kontrole gittiğinde doktorlar ultrasonda anne karnındaki bebeğin kuyruk sokumu kemiğinde büyük bir tümörün geliştiğini gördü. Teksas Çocuk Hastanesi'nde doktorlar çocupun durumunun kötüye gittiğini ancak hamileliğin sonlandırılması ihtimalini devre dışı bıraktı.

Doktorlar bebeğe ya laparoskopik yöntemle anne karnında müdahale edecekti ya da 'açık yöntem' denilen ve karına yapılan kesi ile rahime ulaşılmasını sağlayan yöntemle operasyon yapmayı düşündüler.

Bebeğin 'ilk doğumu' 23 haftalıkken gerçekleşti
Doktorlar, rahimi belli bir ölçüde keserek, gelişiminde 23 hafta 5 güne ulaşan fetusu dışarı çıkardılar ve ameliyat bitince rahim ve gebelik amnizyon zarlarını dikerek kapattılar. Bu bebeğin bir bakıma ilk doğumu oldu.

Doktorlar tarafından alınan tümör neredeyse bebek kadardı
İlk etapta 5 saat süren ameliyatta bebeğin kuyruk sokumu kemiğindeki tümörün yüzde 90'ı alındı. Başarılı ameliyatla neredeyse bebek kadar olan tümörün yüzde 90'ı alındı ve ardından fetus tekrar rahimin içine konularak dikildi. Bu ilk ameliyattan sonra bebeğin gelişimi sıkı bir şekilde takip edildi ve 12 hafta sonra Lynlee Hope adı verilen bebek ikinci kez ve sağlıklı olarak dünyaya geldi. Doğumdan 8 gün sonra ikinci bir kez ameliyata tümörün kalan yüzde 10 kesimi de alındı. Sağlıklı iki ameliyattan sonra doktorlar tarafından 'iki kez doğduğu' varsayılan Lynlee Hope evine uğurlandı.

Haberin videosu

CNN'de konu ile ilgili yayınlanan haber: