Cinsel istismara kimyasal hadım

“Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi ve Diğer Yükümlülükler Hakkında Yönetmelik” resmi gazetede yayınlandı.

Her türlü cinsel istismarda uygulanacak yöntem, 26 Temmuz günü resmi olarak yayınlandı. Cinsel saldırı suçlularına, “Kimyasal Hadım” olarak da adlandırılan yönetmelik ilaçla tedaviyi içeriyor.
Kimyasal hadım nedir?
Cinsel isteği azaltıcı ilaçlarla gerçekleştirilen “Kimyasal Hadım”, bir çeşit tedavi yöntemidir.
Kimyasal hadım nedir? Cinsel isteği azaltıcı ilaçlarla gerçekleştirilen “Kimyasal Hadım”, bir çeşit tedavi yöntemidir.
Cerrahi müdahale yok
Herhangi bir cerrahi müdahale olmadan birinin cinsel faaliyetlerini sonlandırmaya yarıyor.
Cerrahi müdahale yok Herhangi bir cerrahi müdahale olmadan birinin cinsel faaliyetlerini sonlandırmaya yarıyor.
Her türlü suçta uygulanacak
Cinsel suçlardan hükümlü olan kişilere uygulanacak bu yöntem, her türlü cinsel suçta uygulanabilecek.
Her türlü suçta uygulanacak Cinsel suçlardan hükümlü olan kişilere uygulanacak bu yöntem, her türlü cinsel suçta uygulanabilecek.
Devlet hastaneleri tedavi edecek
Kimyasal hadım için kullanılacak ilaçların bedelleri Adalet ve Sağlık Bakanlıkları arasında düzenlenecek protokol kapsamında ödenecek. Bu tedavi yöntemi, mahkum koğuşu bulunan devlet veya üniversite hastanelerinde uygulanabilecek.
Devlet hastaneleri tedavi edecek Kimyasal hadım için kullanılacak ilaçların bedelleri Adalet ve Sağlık Bakanlıkları arasında düzenlenecek protokol kapsamında ödenecek. Bu tedavi yöntemi, mahkum koğuşu bulunan devlet veya üniversite hastanelerinde uygulanabilecek.
Yan etkisi var
Tedavi tamamen sonlandırılsa bile ilerleyen zamanla özellikle yüksek tansiyonu olanlar için zararlı; aynı zamanda kemiklerde, karaciğerde ve vücudun farklı bölgelerinde bir takım sağlık problemleri de oluşturabiliyor.
Yan etkisi var Tedavi tamamen sonlandırılsa bile ilerleyen zamanla özellikle yüksek tansiyonu olanlar için zararlı; aynı zamanda kemiklerde, karaciğerde ve vücudun farklı bölgelerinde bir takım sağlık problemleri de oluşturabiliyor.
Tedavi ilk olarak 1944 yılında geliştirildi ve uygulandı.
İlk olarak testosteron hormonunu azaltmak için 1944 yılında kullanılmış; 1966'da da ABD'de pedofil bir hastanın üzerinde denenmiştir.
Tedavi ilk olarak 1944 yılında geliştirildi ve uygulandı. İlk olarak testosteron hormonunu azaltmak için 1944 yılında kullanılmış; 1966'da da ABD'de pedofil bir hastanın üzerinde denenmiştir.
Denekler üzerinde denendi
Cinsel suç geçmişi bulunan 42 deneğin 40'ında uygulanmıştır; denekler bir süre sonra yeniden topluma adapte edilmiştir. Sonrasında, gözle görülür kalıcı bir hastalık tespit edilmemiştir.
Denekler üzerinde denendi Cinsel suç geçmişi bulunan 42 deneğin 40'ında uygulanmıştır; denekler bir süre sonra yeniden topluma adapte edilmiştir. Sonrasında, gözle görülür kalıcı bir hastalık tespit edilmemiştir.
California’da hadım 
1996 yılında California'da çocuk cinsel taciz suçu işlemiş olanlara bir ceza olarak getirilmiş.
California’da hadım 1996 yılında California'da çocuk cinsel taciz suçu işlemiş olanlara bir ceza olarak getirilmiş.
Avrupa’da Alan Turing
50'li yıllar İngiltere'de eşcinsellik tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak görüldüğünden, bunun için hapis yatmak dahi gerekebiliyordu. Ünlü İngiliz bilgisayar bilimcisi eşcinsel Alan Turing'e tedavi ve ya hapis, iki seçenek verilmiştir.
Avrupa’da Alan Turing 50'li yıllar İngiltere'de eşcinsellik tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak görüldüğünden, bunun için hapis yatmak dahi gerekebiliyordu. Ünlü İngiliz bilgisayar bilimcisi eşcinsel Alan Turing'e tedavi ve ya hapis, iki seçenek verilmiştir.
Polonya’da zorla uygulama
2009'da Polonya'da çocuk tacizinden hüküm giyenlere kimyasal hadım etme işleminin zorla uygulanabileceği kararlaştırılmış.
Polonya’da zorla uygulama 2009'da Polonya'da çocuk tacizinden hüküm giyenlere kimyasal hadım etme işleminin zorla uygulanabileceği kararlaştırılmış.
İsrail ve Arjantin’de gönüllü
İsrail ve Arjantin'in bir bölgesinde de hükümlüler gönüllü olarak bu işlemi kendilerine uygulatabiliyorlar.
İsrail ve Arjantin’de gönüllü İsrail ve Arjantin'in bir bölgesinde de hükümlüler gönüllü olarak bu işlemi kendilerine uygulatabiliyorlar.
Dünya’da kimyasal hadım uygulayan ülkeler
Birleşik Krallık, Polonya, Moldova, Estonya gibi Avrupa ülkeleri ve ABD, Arjantin, Avustralya, Hindistan, İsrail, Rusya, Güney Kore gibi ülkeler, bu tedaviyi yakın bir zamanda çeşitli cinsel saldırı vakalarında kullanmıştır.
Dünya’da kimyasal hadım uygulayan ülkeler Birleşik Krallık, Polonya, Moldova, Estonya gibi Avrupa ülkeleri ve ABD, Arjantin, Avustralya, Hindistan, İsrail, Rusya, Güney Kore gibi ülkeler, bu tedaviyi yakın bir zamanda çeşitli cinsel saldırı vakalarında kullanmıştır.