Hepimizin isteyip başaramadığı, karavanda yaşama lüksüne erişebilmiş, imrenilesi 9 çift

Aslında farkındayız, tek engelimiz kapı eşiği... Fakat niyeyse olmuyor veya olamıyor, aşamıyoruz o eşiği. Ama buna cesaret edebilmiş insanlar da yok değil. Gelin onların macerasına tanıklık edelim.

Az insan az eşya diyerek yola çıkarak bir karavana dünyalarını, hayallerini ve geleceklerini sığdırmış insanların hayatlarından bahsedeceğiz. Mutlu olmak için çok fazla şeye ihtiyacımızın olmadığını kanıtlayan bu çiftlerin, sabah 9 akşam 6 rutinin kırma serüvenleri sizi de gaza getirebilir. Dikkatli olun!



Victor ve Eva / Barselona, İspanya
Victor ve Eva rahatlarından vazgeçip farklı tecrübe edinmek istediler. Güzel şehirleri Barcelona'yı geride bırakarak çalışmak için San Francisco'ya gittiler. Ancak yine de sabah 9 akşam 5 iş rutinine bağımlı kaldıklarını hissediyorlardı, bu yüzden bir halı temizleyicisinden satın aldıkları 2003 model Dodge Ram'e yerleşmeye karar verdiler. Karavanı restore ettikten sonra, Batı Yakası'nı keşfe çıktılar. Eva, ilhamını yollardan alan yetenekli bir sanatçıyken Victor ise bir yazılım uzmanı, bu sayede uzaktan da çalışabiliyor.
Victor ve Eva / Barselona, İspanya Victor ve Eva rahatlarından vazgeçip farklı tecrübe edinmek istediler. Güzel şehirleri Barcelona'yı geride bırakarak çalışmak için San Francisco'ya gittiler. Ancak yine de sabah 9 akşam 5 iş rutinine bağımlı kaldıklarını hissediyorlardı, bu yüzden bir halı temizleyicisinden satın aldıkları 2003 model Dodge Ram'e yerleşmeye karar verdiler. Karavanı restore ettikten sonra, Batı Yakası'nı keşfe çıktılar. Eva, ilhamını yollardan alan yetenekli bir sanatçıyken Victor ise bir yazılım uzmanı, bu sayede uzaktan da çalışabiliyor.
Mitch ve Cleo / Sidney, Avustralya
Sidney'li fotoğrafçı Mitch Cox ve kendi markası üzerinde çalışan Cleo, kendi emekleriyle yaptıkları bu karavanda hayallerini yaşıyorlar. İkisi de mükemmel günbatımı fotoğrafları ve karavan yaşamını anlatan en iyi fotoğrafları nasıl çekeceğini çok iyi biliyor.
Mitch ve Cleo / Sidney, Avustralya Sidney'li fotoğrafçı Mitch Cox ve kendi markası üzerinde çalışan Cleo, kendi emekleriyle yaptıkları bu karavanda hayallerini yaşıyorlar. İkisi de mükemmel günbatımı fotoğrafları ve karavan yaşamını anlatan en iyi fotoğrafları nasıl çekeceğini çok iyi biliyor.
Greg ve Michelle / New York, ABD
Greg Mills ve Michelle Amerika'yı baştan sona gezmek için 1982 model bir karavanla birlikte Long Island'ı terk etti. Greg'in fotoğrafları o kadar güzel ki gözlerinizi alamayabilirsiniz. Eserlerini New York'taki bir sanat galerisinde sergileyecekler ve Long Island'a geri döndükten sonra da seyahatleri hakkında bir kitap hazırlayacaklar.
Greg ve Michelle / New York, ABD Greg Mills ve Michelle Amerika'yı baştan sona gezmek için 1982 model bir karavanla birlikte Long Island'ı terk etti. Greg'in fotoğrafları o kadar güzel ki gözlerinizi alamayabilirsiniz. Eserlerini New York'taki bir sanat galerisinde sergileyecekler ve Long Island'a geri döndükten sonra da seyahatleri hakkında bir kitap hazırlayacaklar.
Adam ve Emily / Kaliforniya, ABD
Bir karavanla 12 aylığına bir serüvene atılan dört kişilik bir aile; Adam, Emily, Coco ve Sierra. Ancak üç yıl geçmiş olmasına rağmen, hala geziyorlar! İkinci çocukları yoldayken, Brezilya taraflarında doğmuş. Çocukları yolda eğitim görüyor ve seyahatleri sayesinde bütün Güney Amerika'yı geziyorlar. Üstelik her zaman en iyi park edecek yeri buluyorlar!
Adam ve Emily / Kaliforniya, ABD Bir karavanla 12 aylığına bir serüvene atılan dört kişilik bir aile; Adam, Emily, Coco ve Sierra. Ancak üç yıl geçmiş olmasına rağmen, hala geziyorlar! İkinci çocukları yoldayken, Brezilya taraflarında doğmuş. Çocukları yolda eğitim görüyor ve seyahatleri sayesinde bütün Güney Amerika'yı geziyorlar. Üstelik her zaman en iyi park edecek yeri buluyorlar!
Johnny ve Jess / Byron Körfezi, Avustralya
Avustralyalı bu çift tam 13 yıldır göçebe şekilde yaşıyor. Sörfe, kaymaya, kitaplara, filmlere ve müziğe olan tutkularıyla ülkelerini geziyorlar, tabii Johhny, müzik grubu Dusty Boots ile turnede olmadığı zamanlarda.
Johnny ve Jess / Byron Körfezi, Avustralya Avustralyalı bu çift tam 13 yıldır göçebe şekilde yaşıyor. Sörfe, kaymaya, kitaplara, filmlere ve müziğe olan tutkularıyla ülkelerini geziyorlar, tabii Johhny, müzik grubu Dusty Boots ile turnede olmadığı zamanlarda.
Dillon ve Tessa / Alaska, ABD
Dillon ve Tessa Alaska'nın yerlilerinden. İkisi de macera arıyor ve doğada kaybolma arzusuyla yanıp tutuşuyor. 2014'ün Mayıs ayında Arkansas'ın Hope kasabasından ayrılarak yolculuklarına başladılar ve şu sıralar Ushuaia'ya varmak üzereler. İnanılmaz bir yolculuk onların ki eve dönebilmek için daha 18 bin kilometre yol yapmaları gerekiyor!
Dillon ve Tessa / Alaska, ABD Dillon ve Tessa Alaska'nın yerlilerinden. İkisi de macera arıyor ve doğada kaybolma arzusuyla yanıp tutuşuyor. 2014'ün Mayıs ayında Arkansas'ın Hope kasabasından ayrılarak yolculuklarına başladılar ve şu sıralar Ushuaia'ya varmak üzereler. İnanılmaz bir yolculuk onların ki eve dönebilmek için daha 18 bin kilometre yol yapmaları gerekiyor!
James ve Rachel / Florida, ABD
James ve Rachel, yaklaşık dört yıldır, sarı minibüsleri Sunshine'ın içinde yolculuk eden gezginler. Video prodüksiyonu ve meyve hasatı gibi çeşitli işlerde çalışarak, 50 eyaletin tamamını gezmişler. Milli parklardan ve anıtlardan yakaladıkları nefes kesici fotoğraflar, karavan sahibi herkes için birer ilham kaynağı niteliğinde.
James ve Rachel / Florida, ABD James ve Rachel, yaklaşık dört yıldır, sarı minibüsleri Sunshine'ın içinde yolculuk eden gezginler. Video prodüksiyonu ve meyve hasatı gibi çeşitli işlerde çalışarak, 50 eyaletin tamamını gezmişler. Milli parklardan ve anıtlardan yakaladıkları nefes kesici fotoğraflar, karavan sahibi herkes için birer ilham kaynağı niteliğinde.
Mat ve Danielle / Ottawa, Kanada
Dostlarımız Mat ve Danielle, daha basit ve rahat bir yaşam uğruna sahip oldukları her şeyi sattılar. Kendilerinin restore ettiği bir Econoline karavan aldılar. Kendilerini minimalizme, sağlıklı yaşama ve pozitif düşünceye adadılar. Bütün bir yıl boyunca, iki kişi 18 bin dolarlık bir bütçeyle yaşayabiliyorlar. Böylece Kuzey Amerika'yı istedikleri gibi gezip eğlenebiliyor ve gittikleri yere bu rahatlığın verdiği neşeyi de beraberlerinde götürüyorlar.
Mat ve Danielle / Ottawa, Kanada Dostlarımız Mat ve Danielle, daha basit ve rahat bir yaşam uğruna sahip oldukları her şeyi sattılar. Kendilerinin restore ettiği bir Econoline karavan aldılar. Kendilerini minimalizme, sağlıklı yaşama ve pozitif düşünceye adadılar. Bütün bir yıl boyunca, iki kişi 18 bin dolarlık bir bütçeyle yaşayabiliyorlar. Böylece Kuzey Amerika'yı istedikleri gibi gezip eğlenebiliyor ve gittikleri yere bu rahatlığın verdiği neşeyi de beraberlerinde götürüyorlar.
Corey ve Emily / New England, ABD
Corey ve Emily, üç sene önce beyaz karavanları Boscha'ya yerleştiler. Diğer karavanda yaşayan insanlar için yaşantılarıyla ilgili işe yarar bilgiler veren ilk insanlardan onlar, ve Amerika'yı baştan aşağı gezerlerken köpekleri Penny Rose da onlarla birlikte. Dağ bisikleti rehberinden internet sitesi tasarlamaya kadar çeşitli işlerde çalışarak geçimlerini sağlıyorlar. Dağ bisikleti, sörf, yoga, dans ve sağlıklı beslenmeye olan tutkuları onları oldukça ünlü hale getirmiş.


Kaynak: Gaia Dergi
Corey ve Emily / New England, ABD Corey ve Emily, üç sene önce beyaz karavanları Boscha'ya yerleştiler. Diğer karavanda yaşayan insanlar için yaşantılarıyla ilgili işe yarar bilgiler veren ilk insanlardan onlar, ve Amerika'yı baştan aşağı gezerlerken köpekleri Penny Rose da onlarla birlikte. Dağ bisikleti rehberinden internet sitesi tasarlamaya kadar çeşitli işlerde çalışarak geçimlerini sağlıyorlar. Dağ bisikleti, sörf, yoga, dans ve sağlıklı beslenmeye olan tutkuları onları oldukça ünlü hale getirmiş. Kaynak: Gaia Dergi