İyi bir stalker'ın izlemesi gereken 5 adım

Facebook, Twitter, Foursquare gibi ağlarda eş dostun ve hatta düşmanın profilini şöyle bir inceden ziyaret etmeyenimiz yoktur. Öyle ki bu tarz faaliyetlerimiz gündelik rutinlerimiz arasına girdi. Peki iyi bir stalker olmanın yolları neler?

Bu bir gerçek ki “gözetim çağında” stalkma faaliyetleri günlük rutinlerin vazgeçilmezleri arasında. Peki, stalklamaya nerden başlamalı? İşte açıklıyoruz...

Aman dikkat! Bu eylemin abartılması halinde psikopatolojik bir hale dönüşebiliyor :)











İlk hedefiniz Facebook 
Facebook bir stalker'ın esas kaynağı. Derinlemesine inceleme ve analiz için eşsiz bir mecra. Aradığınız kişinin kendinden küçük kardeşi ya da annesi Facebook kullanıyorsa daha çok şanslısınız. Zira, istemediğiniz kadar bilgi belge buradan temin edilebilir. O halde gelsin en keyifli stalklama.
İlk hedefiniz Facebook Facebook bir stalker'ın esas kaynağı. Derinlemesine inceleme ve analiz için eşsiz bir mecra. Aradığınız kişinin kendinden küçük kardeşi ya da annesi Facebook kullanıyorsa daha çok şanslısınız. Zira, istemediğiniz kadar bilgi belge buradan temin edilebilir. O halde gelsin en keyifli stalklama.
Sonraki hedef İnstagram
Aradığınız kişinin Instagram hesabı varsa çok şanslısınız. Burada tüm güzellikler, beğeniler, hobiler sergilenir. Hele bir de kurbanınızın hesap bilgileri açıksa, ohh nefis. Değilse yaşasın fake hesaplar.
Sonraki hedef İnstagram Aradığınız kişinin Instagram hesabı varsa çok şanslısınız. Burada tüm güzellikler, beğeniler, hobiler sergilenir. Hele bir de kurbanınızın hesap bilgileri açıksa, ohh nefis. Değilse yaşasın fake hesaplar.
Tabii ki Twitter
Açık bir hesap ise yine çok şanslısınız. Yok değilse altın kural fake hesap. Kimleri takip ediyor, kimlerle polemik yaşıyor, kimle mention'laşmış... Hepsini hepsini orada bulabilirsiniz. Aman dikkat 5 yıl önce attığı tweet'i favlamayın!
Tabii ki Twitter Açık bir hesap ise yine çok şanslısınız. Yok değilse altın kural fake hesap. Kimleri takip ediyor, kimlerle polemik yaşıyor, kimle mention'laşmış... Hepsini hepsini orada bulabilirsiniz. Aman dikkat 5 yıl önce attığı tweet'i favlamayın!
Linkledin'de görünmelere kurban gitmeyin!
En sinsi mecra kuşkusuz Linkledin. Şayet stalk edeceğiniz kişinin iş ve okul hayatını merak etmiyorsanız hiç bulaşmayın deriz. Zira, Linkledin'de karda yürüyüp izini belli etmemek pek de mümkün değil.
Linkledin'de görünmelere kurban gitmeyin! En sinsi mecra kuşkusuz Linkledin. Şayet stalk edeceğiniz kişinin iş ve okul hayatını merak etmiyorsanız hiç bulaşmayın deriz. Zira, Linkledin'de karda yürüyüp izini belli etmemek pek de mümkün değil.
Üzgünüz ama son adım: Google
Aradığınız kişi sizi tüm hesaplardan engellediyse
Stalk edeceğiniz kişi hakkında çok da elde tutulur bir bilgi yoksa elinizde
Ya da 
İyimser olalım, kişi hakkında son bir toparlama yapmak istiyorsunuz son adım: Google
Üzgünüz ama son adım: Google Aradığınız kişi sizi tüm hesaplardan engellediyse Stalk edeceğiniz kişi hakkında çok da elde tutulur bir bilgi yoksa elinizde Ya da İyimser olalım, kişi hakkında son bir toparlama yapmak istiyorsunuz son adım: Google