Metrobüs duraklarının gün yüzü görmemiş hikayeleri!

Zincirlikuyu metrobüs
Zincirlikuyu metrobüs

Metrobüs öyle bir ulaşım aracı ki ne onunla gidebiliyoruz ne de onsuz gideceğimiz yere varabiliyoruz. Dillere destan durakların ismi okunduğunda "Sadece bir durak" diyerek geçmemek gerek, o sesin arkasındaki hikayeleri dinlemek gerek.

İşte metrobüs yolcularının iyi bildiği 16 durak ismi ve yolcular için anlamları

Söğütlüçeşme

                                    Avcılar'a giderken, hızlı koşup, kendini erkenden metrobüsün içine atanın 1 saat uyuyabildiği duraktır. Bu uzun yolda o tek kişilik küçücük koltuk, çift kişilik bir yatağa döner ve güne tatlı bir şekerlemeyle başlarsınız.
Söğütlüçeşme Avcılar'a giderken, hızlı koşup, kendini erkenden metrobüsün içine atanın 1 saat uyuyabildiği duraktır. Bu uzun yolda o tek kişilik küçücük koltuk, çift kişilik bir yatağa döner ve güne tatlı bir şekerlemeyle başlarsınız.
Fikirtepe
Kadıköy'e geldik diye burada düğmeye basan acemi metrobüs kullanıcılarına sesleniyorum; Hayırdır kardeş kime bakmıştın? Bekleme yapma arkadan gelen metrobüsle devam et...
Fikirtepe Kadıköy'e geldik diye burada düğmeye basan acemi metrobüs kullanıcılarına sesleniyorum; Hayırdır kardeş kime bakmıştın? Bekleme yapma arkadan gelen metrobüsle devam et...
Uzunçayır

                                    Metroya geçmeden önce sevdiklerinizi arayıp helallik isteyin. Yanınızda açlık ve susuzluğa karşı mühimmat bulundurun. Son olarak da kulaklığınızı takıp en sevdiğiniz 3 şarkıyı sıralamaya koyun.
Uzunçayır Metroya geçmeden önce sevdiklerinizi arayıp helallik isteyin. Yanınızda açlık ve susuzluğa karşı mühimmat bulundurun. Son olarak da kulaklığınızı takıp en sevdiğiniz 3 şarkıyı sıralamaya koyun.
Acıbadem

                                    Bu durakta inip "Şuralardan bir ev alsak, birçok derdimiz hallolur." demeyen metrobüs yolcusu çok azdır.
Acıbadem Bu durakta inip "Şuralardan bir ev alsak, birçok derdimiz hallolur." demeyen metrobüs yolcusu çok azdır.
Altunizade

                                    Sümela manastırına gidenler merdiven çıkmanın zorluğunu bilir. Ancak Altunizade metrobüs durağında durum farklı. O kadar merdiven çıkıp çaba sarf etmenize rağmen, dünya harikalarından birisi olan Sümela Manastırı'yla değil, 34AS metrobüsüyle karşılaşıyorsunuz.
Altunizade Sümela manastırına gidenler merdiven çıkmanın zorluğunu bilir. Ancak Altunizade metrobüs durağında durum farklı. O kadar merdiven çıkıp çaba sarf etmenize rağmen, dünya harikalarından birisi olan Sümela Manastırı'yla değil, 34AS metrobüsüyle karşılaşıyorsunuz.
Burhaniye

                                    En sevilen duraklardandır. Genellikle metrobüsler bu durakta durmazlar çünkü bu durağın ne bineni ne ineni vardır. Söylentilere göre son 10 senede sadece 3 yolcu inmiştir. Bu 3 yolcudan bir tanesini 6 Aralık 2017 tarihinde görme şerefine nail olmuş ender kişilerdenim.
Burhaniye En sevilen duraklardandır. Genellikle metrobüsler bu durakta durmazlar çünkü bu durağın ne bineni ne ineni vardır. Söylentilere göre son 10 senede sadece 3 yolcu inmiştir. Bu 3 yolcudan bir tanesini 6 Aralık 2017 tarihinde görme şerefine nail olmuş ender kişilerdenim.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü

                                    Düğmeye basmayan kıtayı değiştiriyor.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü Düğmeye basmayan kıtayı değiştiriyor.
Zincirlikuyu

                                    Beyler öldükten sonra mahşer yerinde toplanacağız, Zincirlikuyu metrobüs durağında değil. Genelde 3-4 metrobüs kaçırdıktan sonra gelene binebilirsiniz. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum, metrobüse binebilmek için Kun Agüero tarzı defans arkası koşularla ön sıraları zorlamalısınız. Düzgün ve sağlam bir pas gelirse koltuğa oturmanız içten bile değildir.
Zincirlikuyu Beyler öldükten sonra mahşer yerinde toplanacağız, Zincirlikuyu metrobüs durağında değil. Genelde 3-4 metrobüs kaçırdıktan sonra gelene binebilirsiniz. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum, metrobüse binebilmek için Kun Agüero tarzı defans arkası koşularla ön sıraları zorlamalısınız. Düzgün ve sağlam bir pas gelirse koltuğa oturmanız içten bile değildir.
Mecidiyeköy

                                    İnmenin binmekten 10 kat daha zor olduğu durak. İnsana "O binerken ben nasıl inerim? Ben inemezsem onun binmeye yeri olur mu? Binen mi kalır yoksa inen mi?" gibi kendi varlığını tarttıran sorular sorduran gerçek bir kurt kapanı.
Mecidiyeköy İnmenin binmekten 10 kat daha zor olduğu durak. İnsana "O binerken ben nasıl inerim? Ben inemezsem onun binmeye yeri olur mu? Binen mi kalır yoksa inen mi?" gibi kendi varlığını tarttıran sorular sorduran gerçek bir kurt kapanı.
Çağlayan

                                    Abi sicil kaydı almaya gelmiştik. Neyse madem buralar kalabalık, şurdaki çaycıda 2 dakika nefeslenelim...
Çağlayan Abi sicil kaydı almaya gelmiştik. Neyse madem buralar kalabalık, şurdaki çaycıda 2 dakika nefeslenelim...
Cevizlibağ

                                    Boş metrobüsün en son 43 yıl önce görüldüğü duraktır. Duraktaki bu karmaşa yetmezmiş gibi bir de tramvay mücadelesi vardır ki Allah düşmanımıza yaşatmasın...
Cevizlibağ Boş metrobüsün en son 43 yıl önce görüldüğü duraktır. Duraktaki bu karmaşa yetmezmiş gibi bir de tramvay mücadelesi vardır ki Allah düşmanımıza yaşatmasın...
Zeytinburnu

                                    İnsan trafiği diye bir şey var mıdır? Evet vardır ve genellikle Zeytinburnu metrobüs durağında yaşanır. Öndeki mavili, bekleme yapma! Siyahlı, senin sinyalin yok mu abicim?
Zeytinburnu İnsan trafiği diye bir şey var mıdır? Evet vardır ve genellikle Zeytinburnu metrobüs durağında yaşanır. Öndeki mavili, bekleme yapma! Siyahlı, senin sinyalin yok mu abicim?
Şirinevler

                                    "Kavimler göçü 1667 sene önce oldu ve biz bütün karmaşayı kaçırdık" diyenlere İett'den büyük sürpriz! Üzülmeyin, bundan sonra her gün yeni bir göç ile Şirinevler metrobüs durağında sizleri bekliyoruz...
Şirinevler "Kavimler göçü 1667 sene önce oldu ve biz bütün karmaşayı kaçırdık" diyenlere İett'den büyük sürpriz! Üzülmeyin, bundan sonra her gün yeni bir göç ile Şirinevler metrobüs durağında sizleri bekliyoruz...
Avcılar

                                    Avcılar "Bana bu kadar yeter" diyene son durak, "Hayır ben daha doymadım, devam etmek istiyorum" diyene aktarma yaparak, son bir macera yaşama şansı veren duraktır...
Avcılar Avcılar "Bana bu kadar yeter" diyene son durak, "Hayır ben daha doymadım, devam etmek istiyorum" diyene aktarma yaparak, son bir macera yaşama şansı veren duraktır...
Beylikdüzü

                                    Görün bakın, Avcılar'dan ötesi de varmış. Beylikdüzü metrobüs durağına gidenlerin genellikle söylediği söz "Olmaktan korktuğum yerde, Beylikdüzü'ndeyim" olur.
Beylikdüzü Görün bakın, Avcılar'dan ötesi de varmış. Beylikdüzü metrobüs durağına gidenlerin genellikle söylediği söz "Olmaktan korktuğum yerde, Beylikdüzü'ndeyim" olur.
Tüyap

                                    Sonra bu millet neden kitap okunmuyor. Çin'deki ilmi almak buraya gitmekten kolaydır...
Tüyap Sonra bu millet neden kitap okunmuyor. Çin'deki ilmi almak buraya gitmekten kolaydır...