10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

erdoğan binali
erdoğan binali

Bir çırpıda okuyarak bugün Türkiye ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri 10 haber ile öğrenebilirsiniz.

Türkiye ve dünya gündeminin 10 başlıkta listelendiği haberimizde İngiliz Kraliyet Ailesi'nin üyelerine diz çöken İngiltere Başbakanı May'in objektiflere yansıyan ilginç görüntüsünden, dünyanın en hızlı kapaklı telefonuna kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor. İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Mayına basan biri binbaşı 2 askerimiz şehit oldu

                                    Diyarbakır Valiliğinden
yapılan açıklamada, teröristle mücadele harekatı kapsamında Lice ilçesi
kuzeyinde icra edilen operasyon esnasında PKK'lı teröristlerce döşenmiş olan
mayına basılması sonucu 2 askerin olay yerinde şehit olduğu belirtilerek,
"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan
kahraman silah arkadaşımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına,
silah arkadaşları ile yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."
ifadeleri yer aldı.
Mayına basan biri binbaşı 2 askerimiz şehit oldu Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, teröristle mücadele harekatı kapsamında Lice ilçesi kuzeyinde icra edilen operasyon esnasında PKK'lı teröristlerce döşenmiş olan mayına basılması sonucu 2 askerin olay yerinde şehit olduğu belirtilerek, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ile yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri yer aldı.
HBO hacklendi: Game of Thrones’un senaryosu sızdı

                                    Game of Thrones'un yapımcı şirketi HBO'nun siber saldırıya uğradı. HBO'ya ait birkaç dizinin yaklaşan bölümleri ve en az bir senaryosu şirket sistemlerini ihlal eden hacker'lar tarafından internete sızdırıldı. 

  HBO yaptığı yazılı açıklamada "bir siber meseleyle" karşı karşıya olduğunu doğruladı. Açıklamada, "Olayla ilgili ivedilikle soruşturma başlattık ve hem kolluk kuvvetleri hem de dışarıdan siber güvenlik şirketleriyle birlikte çalışıyoruz" denildi.
HBO hacklendi: Game of Thrones’un senaryosu sızdı Game of Thrones'un yapımcı şirketi HBO'nun siber saldırıya uğradı. HBO'ya ait birkaç dizinin yaklaşan bölümleri ve en az bir senaryosu şirket sistemlerini ihlal eden hacker'lar tarafından internete sızdırıldı. HBO yaptığı yazılı açıklamada "bir siber meseleyle" karşı karşıya olduğunu doğruladı. Açıklamada, "Olayla ilgili ivedilikle soruşturma başlattık ve hem kolluk kuvvetleri hem de dışarıdan siber güvenlik şirketleriyle birlikte çalışıyoruz" denildi.
İhracat rakamları açıklandı: Son 6 yılın en iyi artışı

                                    
                                    Türkiye
İhracatçılar Meclisi verilerine göre, temmuz ayında ihracat, geçen yılın aynı
ayına göre yüzde 31,2 artarak 11 milyar 474 milyon dolar oldu. Son 12 aylık
dönemde ihracat ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,5 artışla 150
milyar 22 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.Öte yandan
bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya,
"Enflasyon Raporu 2017-III"ün tanıtımı amacıyla düzenlenen
toplantıda, enflasyon ve çıktı açığı tahminlerini açıkladı. Çetinkaya,
"Enflasyonun 2017 yıl sonunda yüzde 8,7 olarak gerçekleşeceğini; 2018 yıl
sonunda ise yüzde 6,4’e geriledikten sonra orta vadede yüzde 5 düzeyinde
istikrar kazanacağını öngörüyoruz" dedi.
İhracat rakamları açıklandı: Son 6 yılın en iyi artışı Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, temmuz ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 31,2 artarak 11 milyar 474 milyon dolar oldu. Son 12 aylık dönemde ihracat ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,5 artışla 150 milyar 22 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.Öte yandan bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, "Enflasyon Raporu 2017-III"ün tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda, enflasyon ve çıktı açığı tahminlerini açıkladı. Çetinkaya, "Enflasyonun 2017 yıl sonunda yüzde 8,7 olarak gerçekleşeceğini; 2018 yıl sonunda ise yüzde 6,4’e geriledikten sonra orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağını öngörüyoruz" dedi.
Dünyanın en çok kullanılan uygulaması Google Play oldu

                                    
                                    Cihazınız Android işletim sistemini barındırıyorsa uygulama indirmek için Google Play kullanmak zorundasınız. Google Play, bu sayede 5 milyar indirmeye ulaşan ilk uygulama durumunda.Dünya üzerinde herhangi bir uygulamanın başaramadığını başaran Google Play, bu başarısını şu anda anlık kullanıcı sayısı olduğu kadar şu anda kullanılmadığı düşünülen birçok telefonun birleşmesinden kazandı.
Dünyanın en çok kullanılan uygulaması Google Play oldu Cihazınız Android işletim sistemini barındırıyorsa uygulama indirmek için Google Play kullanmak zorundasınız. Google Play, bu sayede 5 milyar indirmeye ulaşan ilk uygulama durumunda.Dünya üzerinde herhangi bir uygulamanın başaramadığını başaran Google Play, bu başarısını şu anda anlık kullanıcı sayısı olduğu kadar şu anda kullanılmadığı düşünülen birçok telefonun birleşmesinden kazandı.
Simon Kjaer İspanya’ya Gitti

                                    
                                    La Liga ekiplerinden Sevilla ile anlaşan Simon Kjaer, ailesiyle birlikte İspanya’ya uçtu. Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Malaga şehrine giden Danimarkalı stoper, burada sağlık kontrolünden geçecek. Herhangi bir aksilik yaşanmaması halinde kendisini 4 yıllığına Sevilla’ya bağlayan resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.
Simon Kjaer İspanya’ya Gitti La Liga ekiplerinden Sevilla ile anlaşan Simon Kjaer, ailesiyle birlikte İspanya’ya uçtu. Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Malaga şehrine giden Danimarkalı stoper, burada sağlık kontrolünden geçecek. Herhangi bir aksilik yaşanmaması halinde kendisini 4 yıllığına Sevilla’ya bağlayan resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.
İngiltere Başbakanı May Kraliyet Ailesi’ne diz çöktü

                                    
                                    İngiltere Başbakanı Theresa May, Passchendaele Muharebesi'nde ölen İngiliz ve Alman askerlerinin Belçika'da bulunan mezarlığını ziyaret eden Britanya Kraliyet Ailesi ile birlikteydi.  Başbakan May, Kraliyet Ailesi üyeleri Prens Charles, Galler Prensi William ve eşi Kate Middleton ile tokalaşırken diz çöktü. Objektiflere yansıyan görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu.
İngiltere Başbakanı May Kraliyet Ailesi’ne diz çöktü İngiltere Başbakanı Theresa May, Passchendaele Muharebesi'nde ölen İngiliz ve Alman askerlerinin Belçika'da bulunan mezarlığını ziyaret eden Britanya Kraliyet Ailesi ile birlikteydi. Başbakan May, Kraliyet Ailesi üyeleri Prens Charles, Galler Prensi William ve eşi Kate Middleton ile tokalaşırken diz çöktü. Objektiflere yansıyan görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu.
Pakistan'da başbakan değişti, yeni başbakan Şahid Abbasi oldu

                                    
                                    Başbakan Navaz Şerif'in görevden alındığı Pakistan’da, parlamentonun alt kanadı Ulusal Mecliste düzenlenen başbakanlık oylaması sonucu eski Petrol ve Doğal Kaynaklar Bakanı Şahid Abbasi yeni başbakan seçildi. 

  
İktidardaki PML-N partisi, 29 Temmuz'da, meclis komitesi toplantısında alınan karar göre, başbakanlık koltuğuna Şerif'in kardeşi, Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif'in aday gösterileceğini duyurmuştu. Şahbaz Şerif'in ilk olarak, Ulusal Meclise girmesi gerektiği için bu süreçte Abbasi, geçici olarak başbakanlık görevini üstlenecek.
Pakistan'da başbakan değişti, yeni başbakan Şahid Abbasi oldu Başbakan Navaz Şerif'in görevden alındığı Pakistan’da, parlamentonun alt kanadı Ulusal Mecliste düzenlenen başbakanlık oylaması sonucu eski Petrol ve Doğal Kaynaklar Bakanı Şahid Abbasi yeni başbakan seçildi. İktidardaki PML-N partisi, 29 Temmuz'da, meclis komitesi toplantısında alınan karar göre, başbakanlık koltuğuna Şerif'in kardeşi, Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif'in aday gösterileceğini duyurmuştu. Şahbaz Şerif'in ilk olarak, Ulusal Meclise girmesi gerektiği için bu süreçte Abbasi, geçici olarak başbakanlık görevini üstlenecek.
Galatasaray’dan Lucescu Çıkarması

                                    
                                    Yapılan transferlere rağmen henüz hazır bir takım görüntüsüne bürünemeyen Galatasaray’da gündem Mircea Lucescu. Östersunds faciasının ardından koltuğu sallanan Igor Tudor’a alternatif arayan Başkan Dursun Özbek, Rumen teknik adam ile görüşmek üzere Romanya’ya gitti.
Galatasaray’dan Lucescu Çıkarması Yapılan transferlere rağmen henüz hazır bir takım görüntüsüne bürünemeyen Galatasaray’da gündem Mircea Lucescu. Östersunds faciasının ardından koltuğu sallanan Igor Tudor’a alternatif arayan Başkan Dursun Özbek, Rumen teknik adam ile görüşmek üzere Romanya’ya gitti.
Samsung dünyanın en hızlı kapaklı telefonunu üretti 

                                    
                                    4.2 inç boyutundaki çift ekrana sahip olan SM-W2018, Android 6.0.1 mobil işletim sistemi kurulu olarak gelecek. Telefonun 3 Ağustos'taki tanıtım etkinliğinin hemen akabinde tüm ayrıntıların netleşmesi bekleniyor.
Samsung dünyanın en hızlı kapaklı telefonunu üretti 4.2 inç boyutundaki çift ekrana sahip olan SM-W2018, Android 6.0.1 mobil işletim sistemi kurulu olarak gelecek. Telefonun 3 Ağustos'taki tanıtım etkinliğinin hemen akabinde tüm ayrıntıların netleşmesi bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarınki YAŞ toplantısı öncesi Başbakan Yıldırım ile görüşecek

                                    
                                    TSK'nın tüm önemli meselelerini inceleyen ve bunlarla ilgili karar alan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) yarın toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da, yarın yapılacak YAŞ öncesinde Tarabya'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde görüşecek. 
  
Köşkte Binali Yıldırım başkanlığında düzenlenecek toplantıya bazı bakanlar ilk defa katılacak, bazı bakanlar ise yeni görevleriyle masadaki yerini alacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarınki YAŞ toplantısı öncesi Başbakan Yıldırım ile görüşecek TSK'nın tüm önemli meselelerini inceleyen ve bunlarla ilgili karar alan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) yarın toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da, yarın yapılacak YAŞ öncesinde Tarabya'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde görüşecek. Köşkte Binali Yıldırım başkanlığında düzenlenecek toplantıya bazı bakanlar ilk defa katılacak, bazı bakanlar ise yeni görevleriyle masadaki yerini alacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >