10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

JK Rowling
JK Rowling

Bir çırpıda okuyarak bugün Türkiye ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri 10 haber ile öğrenebilirsiniz.

Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın 'tek tip kıyafet' ve Eurovision açıklamaları damga vurdu.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Bozdağ'dan FETÖ'cü sanıklara 'tek tip kıyafet' açıklaması

                                    
                                    Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, sanıklara tek tip kıyafet düzenlemesine ilişkin, "Rengi konusunda bir belirsizlik yok ama kapsamıyla ilgili konuda bir yasal düzenleme ihtiyacı olduğunu ben de düşünüyorum. Bakanlık üzerinde çalışıyor, o çalışmayı hükümetimizle paylaşacak. Ondan sonra son şekli verilecek. Muhtemelen önümüzdeki süreçte çıkacak kanun hükmünde kararnamelerden birine o düzenleme konulabilir." ifadelerini kullandı.
Bozdağ'dan FETÖ'cü sanıklara 'tek tip kıyafet' açıklaması Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, sanıklara tek tip kıyafet düzenlemesine ilişkin, "Rengi konusunda bir belirsizlik yok ama kapsamıyla ilgili konuda bir yasal düzenleme ihtiyacı olduğunu ben de düşünüyorum. Bakanlık üzerinde çalışıyor, o çalışmayı hükümetimizle paylaşacak. Ondan sonra son şekli verilecek. Muhtemelen önümüzdeki süreçte çıkacak kanun hükmünde kararnamelerden birine o düzenleme konulabilir." ifadelerini kullandı.
Türkiye rüzgar enerjisinde Avrupa dördüncüsü

                                    
                                    Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği WindEurope'dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa'da yılın ilk altı aylık döneminde toplam 6 bin 100 megavat rüzgar kapasitesi sisteme dahil edildi.Bu dönemde Almanya'nın Avrupa'da 2 bin 200 megavat rüzgar kapasitesi işletmeye dahil ederek ilk sırada yer aldığı belirtilen açıklamada, "Avrupa'da bin 200 megavatla İngiltere ikinci ve 492 megavatla Fransa üçüncü oldu. Türkiye ise 2017 yılının ilk yarısında sisteme dahil ettiği 377 megavatlık rüzgar kapasitesiyle kurulu güç bakımından Avrupa'da dördüncü sırada yer aldı." ifadeleri kullanıldı.
Türkiye rüzgar enerjisinde Avrupa dördüncüsü Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği WindEurope'dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa'da yılın ilk altı aylık döneminde toplam 6 bin 100 megavat rüzgar kapasitesi sisteme dahil edildi.Bu dönemde Almanya'nın Avrupa'da 2 bin 200 megavat rüzgar kapasitesi işletmeye dahil ederek ilk sırada yer aldığı belirtilen açıklamada, "Avrupa'da bin 200 megavatla İngiltere ikinci ve 492 megavatla Fransa üçüncü oldu. Türkiye ise 2017 yılının ilk yarısında sisteme dahil ettiği 377 megavatlık rüzgar kapasitesiyle kurulu güç bakımından Avrupa'da dördüncü sırada yer aldı." ifadeleri kullanıldı.
Lens resmen açıklandı

                                    
                                    Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, Lens transferini resmen açıkladı. Siyah beyazlı ekip, yıldız futbolcuyu 1.5 milyon avro karşılığında 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. 2.2 milyon avro garanti, puan başına da 4 bin avro kazanacak oyuncunun serbest kalma bedeli de 4 milyon 89 bin avro olarak belirlendi. Lens, önümüzdeki sezon 17 numaralı formayı giyecek.
Lens resmen açıklandı Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, Lens transferini resmen açıkladı. Siyah beyazlı ekip, yıldız futbolcuyu 1.5 milyon avro karşılığında 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. 2.2 milyon avro garanti, puan başına da 4 bin avro kazanacak oyuncunun serbest kalma bedeli de 4 milyon 89 bin avro olarak belirlendi. Lens, önümüzdeki sezon 17 numaralı formayı giyecek.
Bu akşamki Ay tutulması Türkiye’den izlenebilecek

                                    
                                    Doğu Afrika'nın büyük bir bölümünden, Avustralya'dan, Hint Okyanusu'ndan ve Orta Asya'dan net bir şekilde görülebilecek. Bu akşam 21:20 itibariyle Türkiye'den de görülebilecek olan Ay tutulmasının 23:53'te sona ereceği öngörülüyor.
Bu akşamki Ay tutulması Türkiye’den izlenebilecek Doğu Afrika'nın büyük bir bölümünden, Avustralya'dan, Hint Okyanusu'ndan ve Orta Asya'dan net bir şekilde görülebilecek. Bu akşam 21:20 itibariyle Türkiye'den de görülebilecek olan Ay tutulmasının 23:53'te sona ereceği öngörülüyor.
Söylentiler yalanlandı: Türkiye Eurovision'a katılmayacak

                                    
                                    TRT'den sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yeni görevi nedeniyle gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve yöneticilerini kahvaltıda ağırladı. Bozdağ gazetecilerin 'Türkiye önümüzdeki yıl Eurovision Şarkı Yarışması’na katılacak mı' sorusuna 'Şu anda yok öyle bir şey.' yanıtını verdi.

  
En son 5 yıl önce Eurovision’a katılan Türkiye’yi Can Bonomo temsil etmişti.
Söylentiler yalanlandı: Türkiye Eurovision'a katılmayacak TRT'den sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yeni görevi nedeniyle gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve yöneticilerini kahvaltıda ağırladı. Bozdağ gazetecilerin 'Türkiye önümüzdeki yıl Eurovision Şarkı Yarışması’na katılacak mı' sorusuna 'Şu anda yok öyle bir şey.' yanıtını verdi. En son 5 yıl önce Eurovision’a katılan Türkiye’yi Can Bonomo temsil etmişti.
Olaylı maç için müfettiş görevlendirildi

                                    
                                    İçişleri Bakanlığı, dün Samsun'da oynanan Beşiktaş-Atiker Konyaspor maçında taraftarların sahaya girmesini ve stada kesici, yanıcı maddelerin sokulmasını incelemek için müfettiş görevlendirdi. Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı da Samsun'da oynanan Süper Kupa Finali'nde seyircilerin sahaya inmesi ve yasak maddelerin sahaya sokulmasıyla ilgili inceleme başlattı.
Olaylı maç için müfettiş görevlendirildi İçişleri Bakanlığı, dün Samsun'da oynanan Beşiktaş-Atiker Konyaspor maçında taraftarların sahaya girmesini ve stada kesici, yanıcı maddelerin sokulmasını incelemek için müfettiş görevlendirdi. Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı da Samsun'da oynanan Süper Kupa Finali'nde seyircilerin sahaya inmesi ve yasak maddelerin sahaya sokulmasıyla ilgili inceleme başlattı.
Milli e-posta hizmeti hayata geçiyor 

                                    
                                    Türkiye, bilişim alanında gerçekleştirdiği atılımlara bir yenisini ekliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı 2017 yılının ilk aylarında projenin hayata geçtiğini belirten Ahmet Arslan, yerli e-posta servisinin 2018 yılı sonuna kadar hizmete açılacağını söyledi. Katıldığı canlı yayında "Milli ve yerli e-posta sistemini geliştiriyoruz. 2018 yılı sonunda milli e-posta sistemine geçiyoruz." ifadelerini kullanan Arslan, yeni projeyle gizlilik sorunun kalkacağının altını çizdi.
Milli e-posta hizmeti hayata geçiyor Türkiye, bilişim alanında gerçekleştirdiği atılımlara bir yenisini ekliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı 2017 yılının ilk aylarında projenin hayata geçtiğini belirten Ahmet Arslan, yerli e-posta servisinin 2018 yılı sonuna kadar hizmete açılacağını söyledi. Katıldığı canlı yayında "Milli ve yerli e-posta sistemini geliştiriyoruz. 2018 yılı sonunda milli e-posta sistemine geçiyoruz." ifadelerini kullanan Arslan, yeni projeyle gizlilik sorunun kalkacağının altını çizdi.
Dünyanın en fazla kazanan yazarı belli oldu

                                    
                                    Harry Potter'ın yazarı 'JK Rowling', ekonomi dergisi Forbes’un ‘Dünya’nın en zengin yazarları’ listesinde 95 milyon dolarla birinci sıraya yerleşti. Harry Potter serisini kaleme aldıktan sonra dünya çapında ün kazanan yazar, Dan Brown, Stephen King, James Patterson gibi isimleri geride bıraktı.Geçen haftalarda serinin ilk kitabı Felsefe Taşı’nın 20. yılını kutlayan .J.K. Rowling'in 95 milyon dolar kazanması, bu alandaki rekoru da beraberinde getirdi.
Dünyanın en fazla kazanan yazarı belli oldu Harry Potter'ın yazarı 'JK Rowling', ekonomi dergisi Forbes’un ‘Dünya’nın en zengin yazarları’ listesinde 95 milyon dolarla birinci sıraya yerleşti. Harry Potter serisini kaleme aldıktan sonra dünya çapında ün kazanan yazar, Dan Brown, Stephen King, James Patterson gibi isimleri geride bıraktı.Geçen haftalarda serinin ilk kitabı Felsefe Taşı’nın 20. yılını kutlayan .J.K. Rowling'in 95 milyon dolar kazanması, bu alandaki rekoru da beraberinde getirdi.
Netflix’in en çok para harcadığı yapımlar açıklandı

                                    İnternet üzerinden ücretli hizmet veren içerik sağlayıcı Netflix her geçen yıl daha da büyüyor. Kendi üretimi yapımlarla da dikkat çekiyor. Netflix’ten yapılan açıklamaya göre sırayla en çok para harcanan 5 yapım şöyle; House of Cards (50 milyon), Marco Polo (90 milyon), Sense 8 (110 milyon), The Get Down(120 milyon) ve The Crown(130)
Netflix’in en çok para harcadığı yapımlar açıklandı İnternet üzerinden ücretli hizmet veren içerik sağlayıcı Netflix her geçen yıl daha da büyüyor. Kendi üretimi yapımlarla da dikkat çekiyor. Netflix’ten yapılan açıklamaya göre sırayla en çok para harcanan 5 yapım şöyle; House of Cards (50 milyon), Marco Polo (90 milyon), Sense 8 (110 milyon), The Get Down(120 milyon) ve The Crown(130)
Sinan Gümüş Benfica’da

                                    
                                    Galatasaray ile yolun sonuna gelen Sinan Gümüş, uzun süredir peşinde olan Benfica ile anlaşmaya vardı. Portekiz temsilcisinin, söz konusu transfer için bonuslar dahil 3.5 milyon avro bütçe ayırdığı tahmin ediliyor. Yetenekli oyuncunun transferi konusunda resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.
Sinan Gümüş Benfica’da Galatasaray ile yolun sonuna gelen Sinan Gümüş, uzun süredir peşinde olan Benfica ile anlaşmaya vardı. Portekiz temsilcisinin, söz konusu transfer için bonuslar dahil 3.5 milyon avro bütçe ayırdığı tahmin ediliyor. Yetenekli oyuncunun transferi konusunda resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >