10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

füze denemesi
füze denemesi

Türkiye, 170 ülkeye 21 milyar dolarlık mali yardımda bulundu... 16 Aralık'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Didier Drogba’nın şaşırtan imajından fiyatı dudak uçuklatan iMac Pro'ya kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Türkiye'de satışa çıkan iMac Pro'nun fiyatı dudak uçuklatıyor

                                    Apple’ın WWDC 2017 etkinliğinde tanıttığı yeni iMac Pro Türkiye’de resmi olarak satışa çıktı. Hayran bırakan donanıma sahip iMac Pro’nun fiyatı duyan kullanıcılar şaşırdı kaldı. Öyle ki yeni Mac’in fiyatı son teknoloji donanım eklenmesiyle 70 bin TL’yi geçiyor. Temel özelliklerinin olduğu haliyse 26.999 bin TL olarak belirlendi.
Türkiye'de satışa çıkan iMac Pro'nun fiyatı dudak uçuklatıyor Apple’ın WWDC 2017 etkinliğinde tanıttığı yeni iMac Pro Türkiye’de resmi olarak satışa çıktı. Hayran bırakan donanıma sahip iMac Pro’nun fiyatı duyan kullanıcılar şaşırdı kaldı. Öyle ki yeni Mac’in fiyatı son teknoloji donanım eklenmesiyle 70 bin TL’yi geçiyor. Temel özelliklerinin olduğu haliyse 26.999 bin TL olarak belirlendi.
NASA, evinizde temiz hava sağlayacak 13 bitkiyi açıkladı 

                                    NASA, evimizin içerisinde bizlere temiz hava üretimi sağlayacak çiçeklerin listesini açıkladı. İşte evimizin içerisinde bizlere temiz hava üretimi sağlayan çiçekler; Cüce Hurma, Aşk Merdiveni, Kurdele Çiçeği,

  
Çin Herdemyeşili,

  
Areka, Benjamin, 

  
Salon Sarmaşığı,

  
Flamingo Çiçeği,

  
Çim Zambağı,

  
Paşa kılıcı,

  
Gerber, Dracena ve Kasımpatı.
NASA, evinizde temiz hava sağlayacak 13 bitkiyi açıkladı NASA, evimizin içerisinde bizlere temiz hava üretimi sağlayacak çiçeklerin listesini açıkladı. İşte evimizin içerisinde bizlere temiz hava üretimi sağlayan çiçekler; Cüce Hurma, Aşk Merdiveni, Kurdele Çiçeği, Çin Herdemyeşili, Areka, Benjamin, Salon Sarmaşığı, Flamingo Çiçeği, Çim Zambağı, Paşa kılıcı, Gerber, Dracena ve Kasımpatı.
Sipariş rekoru kıran Semi, Tesla'nın hisselerini artırdı 

                                    Elektrikli araç alanında büyük bir başarı yakalamayı başaran Tesla, son olarak tanıttığı elektrikli tır ile tebrikleri toplamayı da başardı. Semi Truck isimli tır ABD’nin Kaliforniya eyaletinde ilk olarak 16 Kasım’da tanıtıldı. Semi’nin tanıtımını gerçekleştiren Elon Musk araçla ilgili, ''Çok çabuk hızlanan, inanılmaz bir araç yapmak istedik'' demişti. 

  
Tesla şirketinde çalışan yetkili bir kişi, PepsiCo’nun elektrikli tır Semi’den 100 adet sipariş verdiğini duyurdu. Şimdiye kadar verilenler arasında en fazla olarak kayda geçen sipariş, Tesla’nın hisselerinde de artış sağladı.
Sipariş rekoru kıran Semi, Tesla'nın hisselerini artırdı Elektrikli araç alanında büyük bir başarı yakalamayı başaran Tesla, son olarak tanıttığı elektrikli tır ile tebrikleri toplamayı da başardı. Semi Truck isimli tır ABD’nin Kaliforniya eyaletinde ilk olarak 16 Kasım’da tanıtıldı. Semi’nin tanıtımını gerçekleştiren Elon Musk araçla ilgili, ''Çok çabuk hızlanan, inanılmaz bir araç yapmak istedik'' demişti. Tesla şirketinde çalışan yetkili bir kişi, PepsiCo’nun elektrikli tır Semi’den 100 adet sipariş verdiğini duyurdu. Şimdiye kadar verilenler arasında en fazla olarak kayda geçen sipariş, Tesla’nın hisselerinde de artış sağladı.
'İslam dünyası, yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor'

                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7. Hadis ve Siret Araştırma Ödülleri'nde konuştu. Erdoğan, "Tam Suriye meselesinde mesafe kat ettik derken, kucağımızda Kudüs meselesini, Yemen'den yükselen feryatları bulduk. İslam dünyası, tıpkı bir asır önce olduğu gibi kan, gözyaşı ve kardeş kavgası üzerinden yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor. Müslümanlar birbirleriyle uğraşırken aradan sıyrılanlar terör örgütleridir. İsrail gibi devlet terörü uygulayan ülkelerdir." dedi.
'İslam dünyası, yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7. Hadis ve Siret Araştırma Ödülleri'nde konuştu. Erdoğan, "Tam Suriye meselesinde mesafe kat ettik derken, kucağımızda Kudüs meselesini, Yemen'den yükselen feryatları bulduk. İslam dünyası, tıpkı bir asır önce olduğu gibi kan, gözyaşı ve kardeş kavgası üzerinden yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor. Müslümanlar birbirleriyle uğraşırken aradan sıyrılanlar terör örgütleridir. İsrail gibi devlet terörü uygulayan ülkelerdir." dedi.
Mesut Yılmaz'ın oğlu hayatını kaybetti 

                                    Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz hayatını kaybetti. Yılmaz'ın evinde silahla vurulmuş halde bulunması üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Soylu, olayla ilgili incelemelerin sürdüğünü açıkladı.
Mesut Yılmaz'ın oğlu hayatını kaybetti Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz hayatını kaybetti. Yılmaz'ın evinde silahla vurulmuş halde bulunması üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Soylu, olayla ilgili incelemelerin sürdüğünü açıkladı.
ABD'li senatör: Trump Kuzey Kore'ye saldırmak zorunda

                                    ABD'li senatör Lindsey Graham, Kuzey Kore yedinci nükleer denemeyi gerçekleştirirse ABD'nin Kuzey Kore'ye saldırma ihtimalinin yüzde 70 oranına gelebileceğini söylerken, "Hiçbir şey değişmezse Trump Kuzey Kore’ye saldırmak zorunda kalacak" dedi.
ABD'li senatör: Trump Kuzey Kore'ye saldırmak zorunda ABD'li senatör Lindsey Graham, Kuzey Kore yedinci nükleer denemeyi gerçekleştirirse ABD'nin Kuzey Kore'ye saldırma ihtimalinin yüzde 70 oranına gelebileceğini söylerken, "Hiçbir şey değişmezse Trump Kuzey Kore’ye saldırmak zorunda kalacak" dedi.
İşte Wesley Sneijder'in yeni adresi

                                    Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Fransa'nın Nice takımına transfer olan Wesley Sneijder ile ilgili İspanyol basının Sneijder’in Meksika ekibi Querétaro’ya imza atacağını duyurdu. Güney Amerika’nın en iyi kulüpleri arasında gösterilen Querétaro’a 2014 yılında Ronaldinho’yu transfer etmişti.
İşte Wesley Sneijder'in yeni adresi Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Fransa'nın Nice takımına transfer olan Wesley Sneijder ile ilgili İspanyol basının Sneijder’in Meksika ekibi Querétaro’ya imza atacağını duyurdu. Güney Amerika’nın en iyi kulüpleri arasında gösterilen Querétaro’a 2014 yılında Ronaldinho’yu transfer etmişti.
En kısa günde kısa film gösterimi

                                    CerModern'den yapılan açıklamaya göre, İtalyan kısa filmleri, İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ve CerModern iş birliğiyle izleyiciyle buluşturulacak. "En kısa günde kısa film gösterimleri" temasıyla düzenlenecek organizasyonda 6 kısa film, ücretsiz olarak Ankaralı sinema tutkunlarının beğenisine sunulacak. Gösterimler, 21 Aralık Perşembe günü 18.30'da, 2016 Cannes Film Festivali Kısa Film Ödülleri'nde 'En iyi Yönetmen Ödülü' alan Marco Toscani'nin "Sana Yarın Rastladım" filmiyle başlayacak.
En kısa günde kısa film gösterimi CerModern'den yapılan açıklamaya göre, İtalyan kısa filmleri, İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ve CerModern iş birliğiyle izleyiciyle buluşturulacak. "En kısa günde kısa film gösterimleri" temasıyla düzenlenecek organizasyonda 6 kısa film, ücretsiz olarak Ankaralı sinema tutkunlarının beğenisine sunulacak. Gösterimler, 21 Aralık Perşembe günü 18.30'da, 2016 Cannes Film Festivali Kısa Film Ödülleri'nde 'En iyi Yönetmen Ödülü' alan Marco Toscani'nin "Sana Yarın Rastladım" filmiyle başlayacak.
Türkiye'den 170 ülkeye 21 milyar dolarlık kalkınma yardımı

                                    Türkiye, 2010-2016 döneminde 170 ülkeye 21 milyar dolarlık mali yardımda bulundu. Bu dönemde en büyük resmi kalkınma yardımı 13 milyar 666 milyon dolarla Suriye'ye yapıldı. Türkiye'nin geçen yıl "iki taraflı resmi kalkınma yardımları"ndan en çok yararlanan ilk 10 ülke sırasıyla Suriye, Somali, Filistin, Afganistan, Bosna-Hersek, Kırgızistan, Makedonya, Kazakistan, Azerbaycan ve Nijer oldu.
Türkiye'den 170 ülkeye 21 milyar dolarlık kalkınma yardımı Türkiye, 2010-2016 döneminde 170 ülkeye 21 milyar dolarlık mali yardımda bulundu. Bu dönemde en büyük resmi kalkınma yardımı 13 milyar 666 milyon dolarla Suriye'ye yapıldı. Türkiye'nin geçen yıl "iki taraflı resmi kalkınma yardımları"ndan en çok yararlanan ilk 10 ülke sırasıyla Suriye, Somali, Filistin, Afganistan, Bosna-Hersek, Kırgızistan, Makedonya, Kazakistan, Azerbaycan ve Nijer oldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >