10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Aramızdaki Sözler
Aramızdaki Sözler

Bu hafta 7 film vizyona girecek... 12 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Galatasaray ile Turkcell arasında yapılan iş birliği anlaşmasından bu hafta vizyona girecek olan 7 filme kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

AK Parti ve MHP'nin 'ittifak komisyonu' üyeleri belli oldu

                                    
                                    
                                    2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için AK Parti ile MHP'nin ittifak görüşmelerini sürdürecek olan komisyon üyeleri belirlendi. AK Parti'nin komisyon üyeleri TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve parti sözcüsü Mahir Ünal; MHP'nin üyeleri ise MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu oldu.
AK Parti ve MHP'nin 'ittifak komisyonu' üyeleri belli oldu 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için AK Parti ile MHP'nin ittifak görüşmelerini sürdürecek olan komisyon üyeleri belirlendi. AK Parti'nin komisyon üyeleri TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve parti sözcüsü Mahir Ünal; MHP'nin üyeleri ise MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu oldu.
Samsung'ta sızıntı var: Galaxy S9'un tüm özellikleri ortaya çıktı!

                                    
                                    
                                    Bir Reddit kullanıcısının kendine ait sayfa üzerinde paylaştığı görsellerde Samsung'un önümüzdeki ay içerisinde tanıtacağını açıkladığı yeni amiral gemisinin görüntülerine yer verildi. Galaxy S9'un kutu görselinde yazan bilgilere göre Galaxy S9 kusursuz bir kamerayla gelecek.
Samsung'ta sızıntı var: Galaxy S9'un tüm özellikleri ortaya çıktı! Bir Reddit kullanıcısının kendine ait sayfa üzerinde paylaştığı görsellerde Samsung'un önümüzdeki ay içerisinde tanıtacağını açıkladığı yeni amiral gemisinin görüntülerine yer verildi. Galaxy S9'un kutu görselinde yazan bilgilere göre Galaxy S9 kusursuz bir kamerayla gelecek.
Hükümet Sözcüsü Bozdağ: Anayasa Mahkemesi yasaların çizdiği sınırı aşmıştır

                                    
                                    
                                    Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan Anayasa Mahkemesi'nin Şahin Alpay ve Mehmet Altan kararına ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin yasaların çizdiği sınırı aştığını söyleyerek "Anayasa Mahkemesi’nin Alpay ve Altan kararları, Can Dündar kararının kötü ve yanlış bir tekrarından ibarettir.Anayasa Mahkemesi, algıları değil anayasa ve yasaları gözetmek ve gereğini yapmakla yükümlüdür." İfadelerini kullandı.
Hükümet Sözcüsü Bozdağ: Anayasa Mahkemesi yasaların çizdiği sınırı aşmıştır Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan Anayasa Mahkemesi'nin Şahin Alpay ve Mehmet Altan kararına ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin yasaların çizdiği sınırı aştığını söyleyerek "Anayasa Mahkemesi’nin Alpay ve Altan kararları, Can Dündar kararının kötü ve yanlış bir tekrarından ibarettir.Anayasa Mahkemesi, algıları değil anayasa ve yasaları gözetmek ve gereğini yapmakla yükümlüdür." İfadelerini kullandı.
Galatasaray ile Turkcell iş birliği anlaşması imzaladı

                                    
                                    
                                    SporX’in haberine göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun bulunduğu basın toplantısı Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Stadyumu Basın Toplantı Odası’nda erken saatlerde gerçekleştirildi. Toplantıya ilişkin konuşan Galatasaray Başkan’ı Dursun Özbek, "Bu bir sponsorluk değil. Galatasaray’ın kasasına bir para girmeyecek. İki dünya markası bir iş birliği yapacak. Galatasaray’ın kazancını taraftarların ilgisi belirleyecek" dedi.
Galatasaray ile Turkcell iş birliği anlaşması imzaladı SporX’in haberine göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun bulunduğu basın toplantısı Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Stadyumu Basın Toplantı Odası’nda erken saatlerde gerçekleştirildi. Toplantıya ilişkin konuşan Galatasaray Başkan’ı Dursun Özbek, "Bu bir sponsorluk değil. Galatasaray’ın kasasına bir para girmeyecek. İki dünya markası bir iş birliği yapacak. Galatasaray’ın kazancını taraftarların ilgisi belirleyecek" dedi.
Aykut Kocaman'dan Van Persie açıklaması

                                    
                                    
                                    Takımın Antalya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Aykut Kocaman, Van Persie ile ilgili şöyle konuştu:"Robin van Persie ile bir yol ayrımında olduğumuz gözüküyordu. Artık bunun olma ihtimali çok yüksek gözüküyor. Ozan ile yaptığım görüşmeler ikimizin arasında. Bunları anlatamam. Söyleyebileceğim tek şey, ikinci yarıda planlarım içerisinde Ozan Tufan yok. Burada Ozan'ı kötülemiyorum. Fenerbahçe'nin menfaatleri gereği bu kararı aldım. Oyuncunun da kendisiyle ilgili karar alması için erkenden bildirdim. Ozan'ın burada işinin zor olduğunu bilmesi açısından onu kadroya almadım. Bir an önce ne yapacağına karar vermesi için. Bir genç oyuncunun şu an burada yeri yok. Sert bir karar verdim, İstanbul'da bıraktım. Artık bir karar vermesi için bunu yaptım. Robin Van Persie ile konuşmanın fayda sağlamayacağını düşünüyorum."
Aykut Kocaman'dan Van Persie açıklaması Takımın Antalya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Aykut Kocaman, Van Persie ile ilgili şöyle konuştu:"Robin van Persie ile bir yol ayrımında olduğumuz gözüküyordu. Artık bunun olma ihtimali çok yüksek gözüküyor. Ozan ile yaptığım görüşmeler ikimizin arasında. Bunları anlatamam. Söyleyebileceğim tek şey, ikinci yarıda planlarım içerisinde Ozan Tufan yok. Burada Ozan'ı kötülemiyorum. Fenerbahçe'nin menfaatleri gereği bu kararı aldım. Oyuncunun da kendisiyle ilgili karar alması için erkenden bildirdim. Ozan'ın burada işinin zor olduğunu bilmesi açısından onu kadroya almadım. Bir an önce ne yapacağına karar vermesi için. Bir genç oyuncunun şu an burada yeri yok. Sert bir karar verdim, İstanbul'da bıraktım. Artık bir karar vermesi için bunu yaptım. Robin Van Persie ile konuşmanın fayda sağlamayacağını düşünüyorum."
Mark Zuckerberg açıkladı: Facebook baştan aşağı değişiyor

                                    
                                    
                                    Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, kısa bir süre içerisinde sosyal paylaşım sitesinin "daha az reklam, haber ve tanıtım içerecek biçimde" dizayn edileceğini açıkladı.

  
Konuya dair Facebook sayfasından açıklamalarda bulunan Mark Zuckerberg, şu gönderileri paylaştı: 
  
  - "Kullanıcılardan,      genel içeriklerin yani reklam, haber ve tanıtımların, haber kaynağı      sayfasındaki özel paylaşımları görünmez yaptığı yönünde bildirimler      aldık. 
  
- "Verdiğimiz      hizmetin yalnızca eğlence amaçlı olmaması aynı zamanda      insanların mutluluğuna odaklı olmasının sorumluluğunu      hissediyoruz. 
  
- "Pasif      bir şekilde makale okumak ya da video izlemek, her ne      kadar aydınlatıcı ve eğlendirici olsalar da, kişi için      iyi olmayabilir. Bu nedenle Facebook'u nasıl kurguladığımız konusunda      önemli bir değişikliğe gidiyoruz"
Mark Zuckerberg açıkladı: Facebook baştan aşağı değişiyor Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, kısa bir süre içerisinde sosyal paylaşım sitesinin "daha az reklam, haber ve tanıtım içerecek biçimde" dizayn edileceğini açıkladı. Konuya dair Facebook sayfasından açıklamalarda bulunan Mark Zuckerberg, şu gönderileri paylaştı: - "Kullanıcılardan, genel içeriklerin yani reklam, haber ve tanıtımların, haber kaynağı sayfasındaki özel paylaşımları görünmez yaptığı yönünde bildirimler aldık. - "Verdiğimiz hizmetin yalnızca eğlence amaçlı olmaması aynı zamanda insanların mutluluğuna odaklı olmasının sorumluluğunu hissediyoruz. - "Pasif bir şekilde makale okumak ya da video izlemek, her ne kadar aydınlatıcı ve eğlendirici olsalar da, kişi için iyi olmayabilir. Bu nedenle Facebook'u nasıl kurguladığımız konusunda önemli bir değişikliğe gidiyoruz"
Yardımcı Doçentlik kaldırılıyor

                                    
                                    
                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü binasında 'Marmara Üniversitesi 135. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda yaptığı konuşmada 'yardımcı doçentliğin kaldırılması'na ilişkin düzenlemenin önümüzdeki hafta parlamentoya geleceğini ve kaldırılacağını açıkladı.
Yardımcı Doçentlik kaldırılıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü binasında 'Marmara Üniversitesi 135. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda yaptığı konuşmada 'yardımcı doçentliğin kaldırılması'na ilişkin düzenlemenin önümüzdeki hafta parlamentoya geleceğini ve kaldırılacağını açıkladı.
İçişleri Bakanlığından 'Halk Özel Hareketi Derneği' hakkında suç duyurusu

                                    
                                    
                                    İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde hukuk dışı oluşum yapılanma ve faaliyetlerde bulunduğu yolunda basında haberlere konu olan "Halk Özel Harekatı Derneği" hakkında İçişleri Bakanlığının ilgili mevzuatı gereğince gerekli inceleme ve araştırmaların yürütüldüğü belirtildi.
İçişleri Bakanlığından 'Halk Özel Hareketi Derneği' hakkında suç duyurusu İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde hukuk dışı oluşum yapılanma ve faaliyetlerde bulunduğu yolunda basında haberlere konu olan "Halk Özel Harekatı Derneği" hakkında İçişleri Bakanlığının ilgili mevzuatı gereğince gerekli inceleme ve araştırmaların yürütüldüğü belirtildi.
Bu hafta 7 film vizyona girecek

                                    
                                    
                                    Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 7 film vizyona girecek. Hany Abu-Assad'ın yönetmenliğini yaptığı ve Idris Elba ile Kate Winslet'ın başrollerini paylaştığı "Aramızdaki Sözler" izleyici ile buluşacak. Diğer filmler ise şunlar; Yolcu, The Post, Zirve, Ruhlar Bölgesi: Son Anahtar, Deliha 2 ve Daha.
Bu hafta 7 film vizyona girecek Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 7 film vizyona girecek. Hany Abu-Assad'ın yönetmenliğini yaptığı ve Idris Elba ile Kate Winslet'ın başrollerini paylaştığı "Aramızdaki Sözler" izleyici ile buluşacak. Diğer filmler ise şunlar; Yolcu, The Post, Zirve, Ruhlar Bölgesi: Son Anahtar, Deliha 2 ve Daha.
Süper Lig'in eski gol kralı 3. Lig'e transfer oluyor 

                                    
                                    
                                    Trabzonspor ve Fenerbahçe'de de forma giyen ve Kasım ayından bu yana kulüpsüz olan Süper Lig'in eski gol kralı Gökhan Ünal'ın 3. Lig ekiplerinden Van Büyükşehir Belediyespor'a transfer olacağı öğrenildi.
Süper Lig'in eski gol kralı 3. Lig'e transfer oluyor Trabzonspor ve Fenerbahçe'de de forma giyen ve Kasım ayından bu yana kulüpsüz olan Süper Lig'in eski gol kralı Gökhan Ünal'ın 3. Lig ekiplerinden Van Büyükşehir Belediyespor'a transfer olacağı öğrenildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >