10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Bu günkü gündemde Soçi zirvesinden, Ali Palabıyık'ın aldığı nota kadar birçok haber mevcut. 30 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Soçi'de yapılan Suriye Zirvesi'nden, Bitcoinle yapılan futbolcu transferine kadar birçok gelişmeyi sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Çorum Belediye Başkanı istifa etti

                                    Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü görevinden istifa ettiğini açıkladı.Makamında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Külcü, istifa süreci ile ilgili gazetecilere açıklamalar yaptı.
Külcü’nün istifasının ardından belediye meclisinin önümüzdeki günlerde toplanarak yeni belediye başkanını seçeceği öğrenildi.
Çorum Belediye Başkanı istifa etti Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü görevinden istifa ettiğini açıkladı.Makamında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Külcü, istifa süreci ile ilgili gazetecilere açıklamalar yaptı. Külcü’nün istifasının ardından belediye meclisinin önümüzdeki günlerde toplanarak yeni belediye başkanını seçeceği öğrenildi.
Suriyeli muhalifler temsil hakkını Türkiye'ye devretti

                                    Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Ankara'dan Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen "Suriye Ulusal Diyalog Kongresi"ne katılmak üzere giden Suriye muhalefet heyeti, kongre vesilesiyle havaalanına ve kongre merkezine yerleştirilen rejim bayraklı resim ve logolara tepki göstererek, ülkeye giriş yapmak istemedi. Muhalifler kendilerini Türkiye'nin temsil edeceğini söyleyerek Soçi'den geri döndü.
Suriyeli muhalifler temsil hakkını Türkiye'ye devretti Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Ankara'dan Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen "Suriye Ulusal Diyalog Kongresi"ne katılmak üzere giden Suriye muhalefet heyeti, kongre vesilesiyle havaalanına ve kongre merkezine yerleştirilen rejim bayraklı resim ve logolara tepki göstererek, ülkeye giriş yapmak istemedi. Muhalifler kendilerini Türkiye'nin temsil edeceğini söyleyerek Soçi'den geri döndü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ÖSO, tıpkı Kuva-yi Milliye güçleri gibi sivil bir oluşumdur

                                    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin Harekatına ilişkin son bilgileri paylaşarak, "Zeytin Dalı operasyonunda şu ana kadar bizler de şehitler verdik. Toplamda 646 teröristi etkisiz hale getirdik.” Dedi. Ayrıca CHP liderinin ‘Terör’ konusunda ki açıklamalarına değinen Erdoğan, Kemal Kılıdçaroğlu'nu eleştirdi. Savunma sanayiinde Türkiye'nin atılımlarını görmemezlikten gelen Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Eğer Türkiye, savunma sanayinde son 15 yılda yaptığı atakları gerçekleştirmemiş olsaydı, bugün bırakın Zeytin Dalı Harekatı'nı, kendi sınırlarımız içindeki terörle mücadele operasyonlarını dahi yürütemez hale gelirdi. Ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin bunlardan haberi yok." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ÖSO, tıpkı Kuva-yi Milliye güçleri gibi sivil bir oluşumdur Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin Harekatına ilişkin son bilgileri paylaşarak, "Zeytin Dalı operasyonunda şu ana kadar bizler de şehitler verdik. Toplamda 646 teröristi etkisiz hale getirdik.” Dedi. Ayrıca CHP liderinin ‘Terör’ konusunda ki açıklamalarına değinen Erdoğan, Kemal Kılıdçaroğlu'nu eleştirdi. Savunma sanayiinde Türkiye'nin atılımlarını görmemezlikten gelen Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Eğer Türkiye, savunma sanayinde son 15 yılda yaptığı atakları gerçekleştirmemiş olsaydı, bugün bırakın Zeytin Dalı Harekatı'nı, kendi sınırlarımız içindeki terörle mücadele operasyonlarını dahi yürütemez hale gelirdi. Ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin bunlardan haberi yok." ifadelerini kullandı.
Ali Palabıyık'ın notu belli oldu

                                    Trabzonspor-Fenerbahçe mücadelesini yöneten ve maç sonunda iki tarafın da eleştirilerine maruz kalan Ali Palabıyık yüksek bir not aldı. Hürriyet'in haberine göre maçın gözlemcisi Yunus Yıldırım, Ali Palabıyık'a sezonun en yüksek notlarından biri olan 8.4 puan verdi.
Ali Palabıyık'ın notu belli oldu Trabzonspor-Fenerbahçe mücadelesini yöneten ve maç sonunda iki tarafın da eleştirilerine maruz kalan Ali Palabıyık yüksek bir not aldı. Hürriyet'in haberine göre maçın gözlemcisi Yunus Yıldırım, Ali Palabıyık'a sezonun en yüksek notlarından biri olan 8.4 puan verdi.
Manchester City tarihinin en pahalı transferini gerçekleştirdi

                                    Premier Lig lideri Manchester City rekor bir transfere daha imza attı. City, Athletic Bilbao'danAymeric Laporte'yi renklerine bağladı. İngiliz devi, Laporte için İspanyol kulübüne oyuncunun sözleşme fesih bedeli olan 57 milyon sterlini ödeyecek.
Manchester City tarihinin en pahalı transferini gerçekleştirdi Premier Lig lideri Manchester City rekor bir transfere daha imza attı. City, Athletic Bilbao'danAymeric Laporte'yi renklerine bağladı. İngiliz devi, Laporte için İspanyol kulübüne oyuncunun sözleşme fesih bedeli olan 57 milyon sterlini ödeyecek.
Beşiktaş yeni transferini KAP'a bildirdi

                                    Beşiktaş, transferi yılan hikayesine dönen Cyle Larin'in transferi için görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.
Beşiktaş yeni transferini KAP'a bildirdi Beşiktaş, transferi yılan hikayesine dönen Cyle Larin'in transferi için görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.
'Mavi Süper Kanlı Ay' 36 yıl sonra görülecek

                                    Amerikan Havacılılık ve Uzay Ajansından (NASA) yapılan açıklamada, yarın akşam, 2015'ten bu yana ilk ay tutulmasının yaşanacağı bildirildi. Dünyanın farklı yerlerindeki insanlar yarın gökyüzünde "Mavi Süper Ay"ı seyrederken, Kuzey Amerika sahillerinden Pasifik'e kadar bölgede yaşayan insanlar Ay'ın bu konumda tutulduğunu görecekler.
Bu üçlü görünüm en son 1982 yılında ortaya çıkmıştı. "Mavi Süper Kanlı Ay"ın bundan sonra en erken 2037'de görüleceği belirtildi.
'Mavi Süper Kanlı Ay' 36 yıl sonra görülecek Amerikan Havacılılık ve Uzay Ajansından (NASA) yapılan açıklamada, yarın akşam, 2015'ten bu yana ilk ay tutulmasının yaşanacağı bildirildi. Dünyanın farklı yerlerindeki insanlar yarın gökyüzünde "Mavi Süper Ay"ı seyrederken, Kuzey Amerika sahillerinden Pasifik'e kadar bölgede yaşayan insanlar Ay'ın bu konumda tutulduğunu görecekler. Bu üçlü görünüm en son 1982 yılında ortaya çıkmıştı. "Mavi Süper Kanlı Ay"ın bundan sonra en erken 2037'de görüleceği belirtildi.
Volvo'nun ilk elektrikli otomobili 2019'da satışa çıkacak

                                    Geçtiğimiz yıl elektrikli otomobil dönüşümü adına önemli yatırımlara imza atan Volvo, 2019'dan itibaren sadece tam elektrikli ya da hibrit araç piyasaya süreceğini açıklamıştı. Bu hedefine ulaşmak için büyük çaba sarf eden şirketin ilk tam elektrikli çözümünü ne zaman tüketiciyle buluşturacağı açıklandı.
Volvo'nun ilk elektrikli otomobili 2019'da satışa çıkacak Geçtiğimiz yıl elektrikli otomobil dönüşümü adına önemli yatırımlara imza atan Volvo, 2019'dan itibaren sadece tam elektrikli ya da hibrit araç piyasaya süreceğini açıklamıştı. Bu hedefine ulaşmak için büyük çaba sarf eden şirketin ilk tam elektrikli çözümünü ne zaman tüketiciyle buluşturacağı açıklandı.
Buzağısı sağlığına kavuşan Hamdu Sena mutluluğunu paylaştı

                                    Rize’nin İkizdere ilçesinde yeni doğum yapan keçiyi sırtına aldığı fotoğrafın sosyal medyada büyük ilgi görmesi ile gündem olan 12 yaşındaki Hamdu Sena Bilgin, paylaştığı yeni fotoğrafla yine ilgi odağı oldu.
Buzağısı sağlığına kavuşan Hamdu Sena mutluluğunu paylaştı Rize’nin İkizdere ilçesinde yeni doğum yapan keçiyi sırtına aldığı fotoğrafın sosyal medyada büyük ilgi görmesi ile gündem olan 12 yaşındaki Hamdu Sena Bilgin, paylaştığı yeni fotoğrafla yine ilgi odağı oldu.
Dünyada ilk: Bitcoin ile ilk futbolcu transferi gerçekleşti!

                                    Sakarya 1.Amatör Küme B Grubu'nda yer alan Harunustaspor, sezonun ikinci yarısı için Karasu Kültürspor'dan Ömer Faruk Kıroğlu'nu transfer etti. Üstelik az önce de belirttiğimiz üzere bu transferde dijital para birimi kullanıldı. Kulüp Başkanı Haldun Şehit, Ömer Faruk Kıroğlu'na 0.0524 Bitcoin ve ayrıca 2500 TL teklif etti. Teklifi kabul eden futbolcu, Harunustaspor ile yıl sonuna kadar anlaşma imzaladı.
Dünyada ilk: Bitcoin ile ilk futbolcu transferi gerçekleşti! Sakarya 1.Amatör Küme B Grubu'nda yer alan Harunustaspor, sezonun ikinci yarısı için Karasu Kültürspor'dan Ömer Faruk Kıroğlu'nu transfer etti. Üstelik az önce de belirttiğimiz üzere bu transferde dijital para birimi kullanıldı. Kulüp Başkanı Haldun Şehit, Ömer Faruk Kıroğlu'na 0.0524 Bitcoin ve ayrıca 2500 TL teklif etti. Teklifi kabul eden futbolcu, Harunustaspor ile yıl sonuna kadar anlaşma imzaladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >