10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

İstanbul'a kar geliyor... 2 Şubat'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Libya açıklarında göçmenleri taşıyan botun batmasından Yunanistan'ın skandal mahkeme kararına kadar birçok gelişmeyi sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Tekne faciası: 90 ölü

                                    Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Libya açıklarında göçmenleri taşıyan bir teknenin alabora olması sonucu çoğunluğu Pakistanlı 90 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini açıkladı. Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısına telefonla bağlanan IOM Sözcüsü Olivia Headon, bu sabah erken saatlerde Libya'nın batısındaki liman kenti Zuvare açıklarında meydana gelen faciada, teknenin kapasitesinden fazla insan taşıdığı için alabora olduğunu söyledi.
Tekne faciası: 90 ölü Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Libya açıklarında göçmenleri taşıyan bir teknenin alabora olması sonucu çoğunluğu Pakistanlı 90 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini açıkladı. Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısına telefonla bağlanan IOM Sözcüsü Olivia Headon, bu sabah erken saatlerde Libya'nın batısındaki liman kenti Zuvare açıklarında meydana gelen faciada, teknenin kapasitesinden fazla insan taşıdığı için alabora olduğunu söyledi.
Apple, iPhone satışlarının gerilemesine rağmen gelir rekoru kırdı

                                    ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçen yılın ekim-aralık dönemine denk gelen mali yılın ilk çeyreğinde gelirinin rekor kırdığını, ancak iPhone satışlarının gerilediğini duyurdu. Apple'dan yapılan açıklamada, söz konusu dönemdeki gelirin, bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 12,7 artışla 88,29 milyar dolara ulaştığı belirtilirken, bunun firma tarihinde bir çeyrekte elde edilen en yüksek ciro olduğu vurgulandı. Şirket, 2017 mali yılının ilk çeyreğinde 78,35 milyar dolar gelir açıklamıştı.
Apple, iPhone satışlarının gerilemesine rağmen gelir rekoru kırdı ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçen yılın ekim-aralık dönemine denk gelen mali yılın ilk çeyreğinde gelirinin rekor kırdığını, ancak iPhone satışlarının gerilediğini duyurdu. Apple'dan yapılan açıklamada, söz konusu dönemdeki gelirin, bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 12,7 artışla 88,29 milyar dolara ulaştığı belirtilirken, bunun firma tarihinde bir çeyrekte elde edilen en yüksek ciro olduğu vurgulandı. Şirket, 2017 mali yılının ilk çeyreğinde 78,35 milyar dolar gelir açıklamıştı.
Galatasaray'dan N'diaye transferine soruşturma

                                    Geçen hafta Galatasaray'a transferinde daha fazla bonservis bedeli ödendiği ortaya çıkan Badou N'diaye'nin Galatasaray'a gelişi hakkında, Mustafa Cengiz soruşturma başlattı.
Cengiz'in koltuğa oturduktan sonra kulübün mali işlerinden sorumlu isimleri çağırdığı ve bu konu hakkında derinlemesi bilgi istediği öğrenildi.
Galatasaray'dan N'diaye transferine soruşturma Geçen hafta Galatasaray'a transferinde daha fazla bonservis bedeli ödendiği ortaya çıkan Badou N'diaye'nin Galatasaray'a gelişi hakkında, Mustafa Cengiz soruşturma başlattı. Cengiz'in koltuğa oturduktan sonra kulübün mali işlerinden sorumlu isimleri çağırdığı ve bu konu hakkında derinlemesi bilgi istediği öğrenildi.
Yunanistan teröriste sahip çıktı

                                    Atina İstinaf Mahkemesi hakimleri, DHKP-C üyesi Mehmet Doğan'a ilişkin Türkiye'nin iade talebine ret kararı verdi. Savcı Efstathia Kapagianni, Fransa tarafından daha önce sanığa iltica hakkı verildiğini anımsatarak, Türkiye'ye iadesinin reddini talep etti.
Yunanistan teröriste sahip çıktı Atina İstinaf Mahkemesi hakimleri, DHKP-C üyesi Mehmet Doğan'a ilişkin Türkiye'nin iade talebine ret kararı verdi. Savcı Efstathia Kapagianni, Fransa tarafından daha önce sanığa iltica hakkı verildiğini anımsatarak, Türkiye'ye iadesinin reddini talep etti.
Çukur'un kadrosuna bir oyuncu daha katıldı

                                    'Bodrum Masalı' dizisiyle tanınan Alperen Duymaz, 'Çukur' dizisinin ekibine dahil oldu. Geçen yıl Ay Yapım’la el sıkışan Duymaz, önümüzdeki sezon da devam etmesi planlanan 'Çukur'da Sena rolüne hayat veren Dilan Çiçek Deniz’in ağabeyini oynayacak.
Çukur'un kadrosuna bir oyuncu daha katıldı 'Bodrum Masalı' dizisiyle tanınan Alperen Duymaz, 'Çukur' dizisinin ekibine dahil oldu. Geçen yıl Ay Yapım’la el sıkışan Duymaz, önümüzdeki sezon da devam etmesi planlanan 'Çukur'da Sena rolüne hayat veren Dilan Çiçek Deniz’in ağabeyini oynayacak.
Teröristler sivilleri hedef alıyor: 1 ölü 7 yaralı

                                    Suriye'nin Afrin bölgesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'lı teröristler Reyhanlı ve Kilis'e roketli saldırı gerçekleştirdi.Suriye'nin Afrin bölgesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Hatay'ın Reyhanlı ilçesine düzenlenen roketli saldırılarda 1 kişi yaşamını yitirdi,7 kişi yaralandı.
Teröristler sivilleri hedef alıyor: 1 ölü 7 yaralı Suriye'nin Afrin bölgesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'lı teröristler Reyhanlı ve Kilis'e roketli saldırı gerçekleştirdi.Suriye'nin Afrin bölgesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Hatay'ın Reyhanlı ilçesine düzenlenen roketli saldırılarda 1 kişi yaşamını yitirdi,7 kişi yaralandı.
Sumudica'nın cezası belli oldu

                                    TFF'den yapılan açıklamada, PFDK'nın, Ziraat Türkiye Kupası'nda Teleset Mobilya Akhisarspor ile yapılan müsabakanın hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Sumudica'ya1 resmi müsabakada soyunma odası ile yedek kulübesine giriş yasağı ve 13 bin lira para cezası uyguladığı aktarıldı.
Sumudica'nın cezası belli oldu TFF'den yapılan açıklamada, PFDK'nın, Ziraat Türkiye Kupası'nda Teleset Mobilya Akhisarspor ile yapılan müsabakanın hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Sumudica'ya1 resmi müsabakada soyunma odası ile yedek kulübesine giriş yasağı ve 13 bin lira para cezası uyguladığı aktarıldı.
TSK etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı

                                    Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısını 823 olarak açıkladı.TSK’dan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak saat 17.00’den itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı”nın başlatıldığı hatırlatıldı. Harekatın ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği vurgulandı.
TSK etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısını 823 olarak açıkladı.TSK’dan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak saat 17.00’den itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı”nın başlatıldığı hatırlatıldı. Harekatın ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği vurgulandı.
Futbol İtalyan futboluna kayyum atandı

                                    İtalya’daki tüm spor faaliyetlerinden sorumlu CONI Yönetim Kurulu, bugün başkan Giovanni Malago liderliğinde olağanüstü toplanarak, önceki günkü genel kurulda başkan seçemeyen federasyonun durumunu masaya yatırdı.Toplantı sonrası bir açıklama yapan CONI Başkanı Malago, CONI Genel Sekreteri Roberto Fabbricini’nin, FIGC’e kayyum olarak atandığını duyurdu.
Futbol İtalyan futboluna kayyum atandı İtalya’daki tüm spor faaliyetlerinden sorumlu CONI Yönetim Kurulu, bugün başkan Giovanni Malago liderliğinde olağanüstü toplanarak, önceki günkü genel kurulda başkan seçemeyen federasyonun durumunu masaya yatırdı.Toplantı sonrası bir açıklama yapan CONI Başkanı Malago, CONI Genel Sekreteri Roberto Fabbricini’nin, FIGC’e kayyum olarak atandığını duyurdu.
Dünya devi oyun şirketlerinin de bulunduğu'Gaming İstanbul 2018 Fuarı' açıldı

                                    GL Events'ın düzenlediği Gaming İstanbul 2018 Fuarı, "dünya devi" oyun şirketlerinin stantları, ödüllü oyun ve cosplay turnuvaları, çocuk parkı, alışveriş ve retro oyun alanının yanı sıra oyun dünyasında kariyer yapmak isteyen ve halihazırda sektörde çalışan profesyonellere yönelik etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuar için İstanbul Kongre Merkezi'nin önüne gelen gençler, kapıda uzun kuyruklar oluşturdu.
Dünya devi oyun şirketlerinin de bulunduğu'Gaming İstanbul 2018 Fuarı' açıldı GL Events'ın düzenlediği Gaming İstanbul 2018 Fuarı, "dünya devi" oyun şirketlerinin stantları, ödüllü oyun ve cosplay turnuvaları, çocuk parkı, alışveriş ve retro oyun alanının yanı sıra oyun dünyasında kariyer yapmak isteyen ve halihazırda sektörde çalışan profesyonellere yönelik etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuar için İstanbul Kongre Merkezi'nin önüne gelen gençler, kapıda uzun kuyruklar oluşturdu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >