10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

14.5 milyon euro bonservis ücretiyle transfer olan 26 yaşındaki futbolcu futbolu bıraktı... 13 Şubat'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Apple'ın öğrencilere yaptığı yüzde 50 indirimden IMF Başkanının kripto paralarla ilgili açıklamasına kadar birçok gelişmeyi sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Elon Musk interneti de ucuzlatıyor

                                    
                                    Kurucuları arasında Elon Musk'ın da yer aldığı, teknoloji konusunda sürekli çığır açmaktan geri durmayan SpaceX, küresel internet sağlayıcısı olma misyonu için çalışmalarını hızlandırdı. İlk kez 3 yıl önce ilan edilen proje için bu hafta içerisinde ilk test uyduları fırlatılabilir.Yer istasyonu ile arasına radyo iletişim ağı testi yapılması için gönderilecek olan uydu eğer başarılı olmayı başarırsa Starlink isimli uydu takım yıldızı, dünya üzerinde düşük maliyetli internet erişimi sağlamış olacak. SpaceX'in rakibi OneWeb ise bu yıl içinde Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nden lisans alarak en kısa sürede faaliyete geçmeyi planlıyor.
Elon Musk interneti de ucuzlatıyor Kurucuları arasında Elon Musk'ın da yer aldığı, teknoloji konusunda sürekli çığır açmaktan geri durmayan SpaceX, küresel internet sağlayıcısı olma misyonu için çalışmalarını hızlandırdı. İlk kez 3 yıl önce ilan edilen proje için bu hafta içerisinde ilk test uyduları fırlatılabilir.Yer istasyonu ile arasına radyo iletişim ağı testi yapılması için gönderilecek olan uydu eğer başarılı olmayı başarırsa Starlink isimli uydu takım yıldızı, dünya üzerinde düşük maliyetli internet erişimi sağlamış olacak. SpaceX'in rakibi OneWeb ise bu yıl içinde Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nden lisans alarak en kısa sürede faaliyete geçmeyi planlıyor.
IMF açıkladı: Kripto paralara düzenleme geliyor!

                                    
                                    Japonya ve Hindistan gibi birçok farklı ülkede önemli gelişmelerin yaşanmasının ardından kripto paralarla ilgili yasal düzenlemeler hızlandı. Son olarak; IMF ya da diğer adıyla Uluslararası Para Fonu, yaptığı açıklamayla kripto paralar için düzenlemelerin yolda olduğunu bildirdi. IMF Başkanı Christine Legarde, kripto para konusundaki en önemli kriterin "dolandırıcılık" olduğunu özellikle vurguluyor.
IMF açıkladı: Kripto paralara düzenleme geliyor! Japonya ve Hindistan gibi birçok farklı ülkede önemli gelişmelerin yaşanmasının ardından kripto paralarla ilgili yasal düzenlemeler hızlandı. Son olarak; IMF ya da diğer adıyla Uluslararası Para Fonu, yaptığı açıklamayla kripto paralar için düzenlemelerin yolda olduğunu bildirdi. IMF Başkanı Christine Legarde, kripto para konusundaki en önemli kriterin "dolandırıcılık" olduğunu özellikle vurguluyor.
NATO'dan Afrin açıklaması

                                    
                                    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Suriye’deki gelişmelerin tüm müttefikler için ciddi endişe kaynağı olduğunu belirterek, ‘başka hiçbir NATO üyesinin uğramadığı kadar terör saldırısına uğrayan’ Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları olduğunu ancak bunları giderirken orantılı ve ölçülü şekilde hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
NATO'dan Afrin açıklaması NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Suriye’deki gelişmelerin tüm müttefikler için ciddi endişe kaynağı olduğunu belirterek, ‘başka hiçbir NATO üyesinin uğramadığı kadar terör saldırısına uğrayan’ Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları olduğunu ancak bunları giderirken orantılı ve ölçülü şekilde hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Beklenen buluşma gerçekleşti: Eboue İstanbul'da

                                    
                                    Yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle intiharın eşiğine geldiğini açıklayan Emmanuel Eboue'ye, Galatasaray yardım eli uzattı.
Sarı kırmızılı kulüp, eski futbolcusunun maddi ve manevi olarak zor bir dönemden geçtiğini açıklamasıyla harekete geçti. Galatasaray, büyük bir vefa örneği göstererek Fildişi Sahilli futbolcuyu İstanbul'a getirdi.
Beklenen buluşma gerçekleşti: Eboue İstanbul'da Yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle intiharın eşiğine geldiğini açıklayan Emmanuel Eboue'ye, Galatasaray yardım eli uzattı. Sarı kırmızılı kulüp, eski futbolcusunun maddi ve manevi olarak zor bir dönemden geçtiğini açıklamasıyla harekete geçti. Galatasaray, büyük bir vefa örneği göstererek Fildişi Sahilli futbolcuyu İstanbul'a getirdi.
Kafatası kırılan futbolcu 26 yaşında emekli oldu

                                    
                                    Geçtiğimiz sezon Premier Lig'de oynanan Hull City-Chelsea maçında kafatası kırılan Ryan Mason futbolu bıraktığını açıkladı. 22 Ocak 2017'de oynanan mücadelede Gary Cahill ile çarpışan Mason'un kafatası çatlamıştı. Bir yılı aşkın bir süredir tedavi gören Mason, futbol oynamasının hayati riskler taşıyacak olmasından dolayı 26 yaşında emekli olduğunu açıkladı.Ryan Mason futbola Tottenham altyapısında başladı. 30 Ağustos 2016'da Mason Hull City'e 15.4 milyon Euro'ya transfer oldu.
Kafatası kırılan futbolcu 26 yaşında emekli oldu Geçtiğimiz sezon Premier Lig'de oynanan Hull City-Chelsea maçında kafatası kırılan Ryan Mason futbolu bıraktığını açıkladı. 22 Ocak 2017'de oynanan mücadelede Gary Cahill ile çarpışan Mason'un kafatası çatlamıştı. Bir yılı aşkın bir süredir tedavi gören Mason, futbol oynamasının hayati riskler taşıyacak olmasından dolayı 26 yaşında emekli olduğunu açıkladı.Ryan Mason futbola Tottenham altyapısında başladı. 30 Ağustos 2016'da Mason Hull City'e 15.4 milyon Euro'ya transfer oldu.
Apple'dan öğrencilere yüzde 50 indirim

                                    
                                    Apple Music servisi, 13 Şubat'tan itibaren 79 yeni ülke içerisinde kullanıma sunuldu. 26 Şubat'ta üç ülkenin daha listeye ekleneceği belirtilirken asıl güzel haber indirim konusunda geldi. Apple, seçtiği ülkelerde müzik servisini yüzde 50 indirimli olarak sunacak.
Apple'dan öğrencilere yüzde 50 indirim Apple Music servisi, 13 Şubat'tan itibaren 79 yeni ülke içerisinde kullanıma sunuldu. 26 Şubat'ta üç ülkenin daha listeye ekleneceği belirtilirken asıl güzel haber indirim konusunda geldi. Apple, seçtiği ülkelerde müzik servisini yüzde 50 indirimli olarak sunacak.
Brexit'in İngilizlere acı faturası

                                    
                                    Birleşik Krallık'ta 2017'de halk oylamasıyla başlayan Brexit süreci devam ediyor. AB'nin ilgili bakanlarının katılımıyla Brüksel'de yapılan Genel İşler Konseyi toplantısında İngiltere'nin Mart 2019'da ayrılmasından sonraki geçiş sürecine ilişkin kurallar karara bağlandı. 'Best for Britain' organizasyonunun yaptığı araştırmalar sonucu İngiltere'nin 2020'de sonlanacağı planan ayrılığı, İngiliz ekonomisini 284 milyar Euro zarara sokacak.
Brexit'in İngilizlere acı faturası Birleşik Krallık'ta 2017'de halk oylamasıyla başlayan Brexit süreci devam ediyor. AB'nin ilgili bakanlarının katılımıyla Brüksel'de yapılan Genel İşler Konseyi toplantısında İngiltere'nin Mart 2019'da ayrılmasından sonraki geçiş sürecine ilişkin kurallar karara bağlandı. 'Best for Britain' organizasyonunun yaptığı araştırmalar sonucu İngiltere'nin 2020'de sonlanacağı planan ayrılığı, İngiliz ekonomisini 284 milyar Euro zarara sokacak.
Cumhurbaşkanı ABD'ye sert çıktı

                                    
                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'yi "Bu nasıl NATO üyeliği. Biz NATO'da berabersek, NATO'nun maddeleri, hükümleri neyse Türkiye ne kadar uyuyorsa Amerika'nın da o kadar uyması gerekir. Şunun da bilinmesini istiyorum. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak, NATO eşittir, ABD değildir. Tüm ülkelerin her biri ABD ile eşittir. Hepimiz aynı şekilde uymak durumundayız. Sen kalkar da YPG'yi, PYD'yi bize göre terör örgütü değildir diyorsan, NATO'da müttefikin olan ülkeye bu saldırıyorsa, NATO mensubu olarak onun karşısında durman gerekir" sözleriyle eleştirdi.
Cumhurbaşkanı ABD'ye sert çıktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'yi "Bu nasıl NATO üyeliği. Biz NATO'da berabersek, NATO'nun maddeleri, hükümleri neyse Türkiye ne kadar uyuyorsa Amerika'nın da o kadar uyması gerekir. Şunun da bilinmesini istiyorum. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak, NATO eşittir, ABD değildir. Tüm ülkelerin her biri ABD ile eşittir. Hepimiz aynı şekilde uymak durumundayız. Sen kalkar da YPG'yi, PYD'yi bize göre terör örgütü değildir diyorsan, NATO'da müttefikin olan ülkeye bu saldırıyorsa, NATO mensubu olarak onun karşısında durman gerekir" sözleriyle eleştirdi.
Trump göreve geldiğinden beri Afrika'ya iki katı mülteci geri gönderildi

                                    
                                    Amerika'ya göç eden birisi öncelikle ABD İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı bir federal kolluk kuruluşu olan Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza kuruluşu ( ICE) tarafından önce kontrol ediliyor daha sonra muhafaza altına alınıyor. Ancak Trump başkanlığında yayınlanan verilere bakılınca bu sayı sürekli azalmasına rağmen Afrika ülkeleri için bu durum için geçerli değil. Göç için başvuran Afrikalılar, Trump yönetiminde ülkelerine sürekli geri gönderilmiş.
Trump göreve geldiğinden beri Afrika'ya iki katı mülteci geri gönderildi Amerika'ya göç eden birisi öncelikle ABD İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı bir federal kolluk kuruluşu olan Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza kuruluşu ( ICE) tarafından önce kontrol ediliyor daha sonra muhafaza altına alınıyor. Ancak Trump başkanlığında yayınlanan verilere bakılınca bu sayı sürekli azalmasına rağmen Afrika ülkeleri için bu durum için geçerli değil. Göç için başvuran Afrikalılar, Trump yönetiminde ülkelerine sürekli geri gönderilmiş.
Türk yapımı robot balık su altının yeni kâşifi olacak

                                    
                                    Fırat Üniversitesinde (FÜ) öğretim elemanları, gerçek bir balığın sinir sistemi ve tuna balığını model alarak 3 boyutlu yazıcıyla 3 boyutlu hareket kabiliyetine sahip keşif, gözlem, araştırma ve askeri amaçlı kullanılabilecek "Robot Balık" üretti.
Türk yapımı robot balık su altının yeni kâşifi olacak Fırat Üniversitesinde (FÜ) öğretim elemanları, gerçek bir balığın sinir sistemi ve tuna balığını model alarak 3 boyutlu yazıcıyla 3 boyutlu hareket kabiliyetine sahip keşif, gözlem, araştırma ve askeri amaçlı kullanılabilecek "Robot Balık" üretti.
https://www.gzt.com/haber/yunanistan-savunma-bakani-kardaka-yaklastirilmadi-3034952
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >