10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi
10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

İzmir Çiğli'de askeri uçak düştü 2 askerimiz şehit oldu. 16 Şubat'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin.

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Çiğli'de askeri uçak düştü, HSK 17 hakim ve savcıyı FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa aldı, FETÖ'nün medya yapılanması davasında karar açıklandı. İşte 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberler...

İzmir'de askeri uçak düştü: 2 şehit

                                    İzmir Çiğli 2. nci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçağının düştüğü, 2 pilotun şehit olduğu bildirildi.TSK'dan yapılan açıklama şöyle:
16 Şubat 2018 tarihinde saat 10.26´da konuşlu bulunduğu Çiğli/İzmir 2´nci Ana Jet Üs Komutanlığından tecrübe uçuşu maksadıyla içinde iki pilot ile kalkış yapan bir SF-260D eğitim uçağımız ile saat 10.49 civarında radar irtibatı kesilmiştir. Müteakiben başlatılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde havaalanının 3 km kuzeyinde uçağımızın enkazına ve iki kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır.
Kaza Kırım İlk Değerlendirme Heyeti tarafından bölgeye intikal edilerek olay inceleme faaliyetlerine başlanmıştır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah´tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.
İzmir'de askeri uçak düştü: 2 şehit İzmir Çiğli 2. nci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçağının düştüğü, 2 pilotun şehit olduğu bildirildi.TSK'dan yapılan açıklama şöyle: 16 Şubat 2018 tarihinde saat 10.26´da konuşlu bulunduğu Çiğli/İzmir 2´nci Ana Jet Üs Komutanlığından tecrübe uçuşu maksadıyla içinde iki pilot ile kalkış yapan bir SF-260D eğitim uçağımız ile saat 10.49 civarında radar irtibatı kesilmiştir. Müteakiben başlatılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde havaalanının 3 km kuzeyinde uçağımızın enkazına ve iki kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır. Kaza Kırım İlk Değerlendirme Heyeti tarafından bölgeye intikal edilerek olay inceleme faaliyetlerine başlanmıştır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah´tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.
HSK 17 hakim ve savcıyı açığa aldı

                                    HSK, 17 hakim ve savcıyı FETÖ gerekçesiyle açığa aldı. Açığa almalarla ilgili olarak HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz'dan açıklama geldi.
Habertürk Gazetesi'nden Fevzi Çakır'ın haberine göre, HSK Başkanvekili Yılmaz, "HSK’nın FETÖ terör örgütüyle iltisaklı hakim savcılarla ilgili çalışmaları tamamlanmış değil. Bilgiler geldikçe güçlü, inandırıcı, kanaat verici bilgiler geldikçe onların doğruluğu hakkında da gerekli araştırmaları yaparak hızla hsk yine adımlarını atmaya devam ediyor. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecek" dedi.
HSK 17 hakim ve savcıyı açığa aldı HSK, 17 hakim ve savcıyı FETÖ gerekçesiyle açığa aldı. Açığa almalarla ilgili olarak HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz'dan açıklama geldi. Habertürk Gazetesi'nden Fevzi Çakır'ın haberine göre, HSK Başkanvekili Yılmaz, "HSK’nın FETÖ terör örgütüyle iltisaklı hakim savcılarla ilgili çalışmaları tamamlanmış değil. Bilgiler geldikçe güçlü, inandırıcı, kanaat verici bilgiler geldikçe onların doğruluğu hakkında da gerekli araştırmaları yaparak hızla hsk yine adımlarını atmaya devam ediyor. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecek" dedi.
FETÖ'nün medya yapılaması: Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlerin cezası belli oldu

                                    FETÖ'nün medya yapılanması davasında karar çıktı. Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığa "Anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
FETÖ'nün medya yapılaması: Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlerin cezası belli oldu FETÖ'nün medya yapılanması davasında karar çıktı. Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığa "Anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
TSK'dan Afrin açıklaması: 2 köy daha YPG'den temizlendi

                                    Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1551 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Hasan Kelkavi ve Celeme köyleri YPG/PKK'dan kurtarıldı
TSK ve ÖSO Afrin'in Hasan Kelkavi ve Celeme köylerini terör örgütü YPG/PKK'dan temizledi.
TSK'dan Afrin açıklaması: 2 köy daha YPG'den temizlendi Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1551 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Hasan Kelkavi ve Celeme köyleri YPG/PKK'dan kurtarıldı TSK ve ÖSO Afrin'in Hasan Kelkavi ve Celeme köylerini terör örgütü YPG/PKK'dan temizledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ankara'da bir araya geldi

                                    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Ankara'da bir araya geldi.
İki bakan görüşmeden sonra açıklamalarda bulundu.Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bir araya geldi. İki mevkidaş ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu,"ABD ile ilişkileri normalleştirme konusunda mutabakata vardık" dedi. Tillerson, "Suriye'de bölünme olmadan çözüme ulaşmak istiyoruz. Öncelikle Menbiç konusunu ele alacağız" şeklinde konuştu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ankara'da bir araya geldi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Ankara'da bir araya geldi. İki bakan görüşmeden sonra açıklamalarda bulundu.Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bir araya geldi. İki mevkidaş ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu,"ABD ile ilişkileri normalleştirme konusunda mutabakata vardık" dedi. Tillerson, "Suriye'de bölünme olmadan çözüme ulaşmak istiyoruz. Öncelikle Menbiç konusunu ele alacağız" şeklinde konuştu.
Hollanda'dan skandal sözde Ermeni soykırımı hamlesi

                                    Hollanda parlamentosu 1915 yılındaki Ermeni olaylarını sözde soykırım olarak tanımaya hazırlanıyor. Daha önce de Ankara büyükelçisini geri çeken Hollanda'nın bu hamlesi konusunda Türkiye'den henüz bir açıklama yapılmadı.
Hollanda'dan skandal sözde Ermeni soykırımı hamlesi Hollanda parlamentosu 1915 yılındaki Ermeni olaylarını sözde soykırım olarak tanımaya hazırlanıyor. Daha önce de Ankara büyükelçisini geri çeken Hollanda'nın bu hamlesi konusunda Türkiye'den henüz bir açıklama yapılmadı.
Başbakan'a soru soran PKK destekçisi sözde gazeteci bakın kim çıktı

                                    Başbakan Binali Yıldırım, Alman mevkidaşı Merkel ile yaptığı ortak basın toplantısı sırasında bir şahsın, Afrin'de çekildiğini iddia ettiği fotoğrafı göstermesi üzerine sert sözlerle tepki gösterdi.
Gazeteci olduğunu söyleyerek içeriye giren şahsın kimliği ise belli oldu. Basın toplantısına gazeci olmadığı halde giren şahsın ismi Armanc Agid Nerweyi olduğu öğrenildi.
Şahsın içeriye kimlik göstermeden girdiği ve üzerinde gazeteci kimliği olmadığı iddia ediliyor.
Başbakan'a soru soran PKK destekçisi sözde gazeteci bakın kim çıktı Başbakan Binali Yıldırım, Alman mevkidaşı Merkel ile yaptığı ortak basın toplantısı sırasında bir şahsın, Afrin'de çekildiğini iddia ettiği fotoğrafı göstermesi üzerine sert sözlerle tepki gösterdi. Gazeteci olduğunu söyleyerek içeriye giren şahsın kimliği ise belli oldu. Basın toplantısına gazeci olmadığı halde giren şahsın ismi Armanc Agid Nerweyi olduğu öğrenildi. Şahsın içeriye kimlik göstermeden girdiği ve üzerinde gazeteci kimliği olmadığı iddia ediliyor.
Deniz Yücel serbest bırakıldı!

                                    Türkiye'de tutuklu bulunan Alman Die Welt gazetesinin muhabiri Deniz Yücel'in serbest bırakıldığı belirtildi.
Almanya Dışişleri Bakanlığı tahliyeyi doğruladı.
Deniz Yücel hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 18 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardından Yücel'in serbest bırakıldığı belirtildi.
Deniz Yücel serbest bırakıldı! Türkiye'de tutuklu bulunan Alman Die Welt gazetesinin muhabiri Deniz Yücel'in serbest bırakıldığı belirtildi. Almanya Dışişleri Bakanlığı tahliyeyi doğruladı. Deniz Yücel hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 18 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardından Yücel'in serbest bırakıldığı belirtildi.
Akdeniz'de 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

                                    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akdeniz'de meydana gelen depremin büyüklüğü 4,3 olarak kaydedildi.
Akdeniz'de 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akdeniz'de meydana gelen depremin büyüklüğü 4,3 olarak kaydedildi.
Bitcoin yeniden 10 bin dolar seviyesini aştı

                                    Son birkaç aydır hem Bitcoin hem de diğer dijital para birimlerinde yaşanan önemli düşüşler, her zaman olduğu gibi akıllara "Bitcoin balon mu?" sorularını getirmişti. Buna karşılık tecrübeli yatırımcılar sakin kalmayı başarmış ve Bitcoin'intekrardan eski seviyelerine geleceğini ifade etmişti. Geçtiğimiz yıllarda da benzer düşüşlerin yaşandığının altını çizen deneyimli yatırımcılar, 2011 ve 2014 yıllarıarasında toplamda %90'lık bir değer kaybı yaşandığını örnek göstermişti.
Bitcoin yeniden 10 bin dolar seviyesini aştı Son birkaç aydır hem Bitcoin hem de diğer dijital para birimlerinde yaşanan önemli düşüşler, her zaman olduğu gibi akıllara "Bitcoin balon mu?" sorularını getirmişti. Buna karşılık tecrübeli yatırımcılar sakin kalmayı başarmış ve Bitcoin'intekrardan eski seviyelerine geleceğini ifade etmişti. Geçtiğimiz yıllarda da benzer düşüşlerin yaşandığının altını çizen deneyimli yatırımcılar, 2011 ve 2014 yıllarıarasında toplamda %90'lık bir değer kaybı yaşandığını örnek göstermişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >