10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

13 Mart
13 Mart

13 Mart'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Diyarbakır'daki hain tuzakta iki askerimiz şehit oldu, Caner Erkin için 2 yıl hapis istendi... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Diyarbakır'daki hain tuzakta iki askerimiz şehit oldu, Caner Erkin için 2 yıl hapis istendi... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Yüreğimiz yandı: Diyarbakır'da iki askerimiz şehit oldu

                                    Diyarbakır Valiliği, mayın patlaması sonucu 2 askerin şehit olduğunu,2'si ağır 5 askerin de yaralandığını açıkladı.
Yüreğimiz yandı: Diyarbakır'da iki askerimiz şehit oldu Diyarbakır Valiliği, mayın patlaması sonucu 2 askerin şehit olduğunu,2'si ağır 5 askerin de yaralandığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Afrin'i gerçek sahiplerine teslim etmek için giriyoruz

                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “TSK gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla vatanımızın güvenliğini temin ediyor. Sivilleri canlı kalkan olarak kullanan, tuzaklarla çocukları katleden terör örgütünün makyajı tel tel dökülüyor. Şu an itibarıyla 3400 teröristi etkisiz hale getirdik. Afrin'e girdik, giriyoruz, çok fazla bir şey kalmadı. Biz Afrin'i gerçek sahiplerine teslim etmek için giriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Afrin'i gerçek sahiplerine teslim etmek için giriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “TSK gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla vatanımızın güvenliğini temin ediyor. Sivilleri canlı kalkan olarak kullanan, tuzaklarla çocukları katleden terör örgütünün makyajı tel tel dökülüyor. Şu an itibarıyla 3400 teröristi etkisiz hale getirdik. Afrin'e girdik, giriyoruz, çok fazla bir şey kalmadı. Biz Afrin'i gerçek sahiplerine teslim etmek için giriyoruz.” ifadelerini kullandı.
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson görevden alındı

                                    ABD Başkanı Trump, Dışişleri Bakanı Tillerson'ı görevden alarak yerine CIA Başkanı Mike Pompeo'yu atadı.CIA'in yeni direktörünün ise Şubat 2017'de CIA Direktör Yardımcılığı görevine atanan Gina Haspel olacağı duyuruldu. Haspel, bu göreve getirilen ilk kadın olacak.
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson görevden alındı ABD Başkanı Trump, Dışişleri Bakanı Tillerson'ı görevden alarak yerine CIA Başkanı Mike Pompeo'yu atadı.CIA'in yeni direktörünün ise Şubat 2017'de CIA Direktör Yardımcılığı görevine atanan Gina Haspel olacağı duyuruldu. Haspel, bu göreve getirilen ilk kadın olacak.
TSK ve ÖSO Afrin'de ilerliyor: 5 köy temizlendi

                                    Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3393 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek kritik öneme sahip bölgeler ele geçirildi. TSK ve ÖSO birlikleri Mağaralık, Dermeşkanlı, Masaracık, Karabaş ve Aşağı Kefer Dali köylerini teröristlerden temizledi.
TSK ve ÖSO Afrin'de ilerliyor: 5 köy temizlendi Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3393 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek kritik öneme sahip bölgeler ele geçirildi. TSK ve ÖSO birlikleri Mağaralık, Dermeşkanlı, Masaracık, Karabaş ve Aşağı Kefer Dali köylerini teröristlerden temizledi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: YPG, Menbiç'ten çekilecek

                                    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG'nin Menbiç'ten ABD ve Türkiye'nin gözetiminde çekileceğini söyledi. Çavuşoğlu, 19 Mart'ta yapılacak toplantıyla Türkiye ile ABD'nin Menbiç konusunda yol haritasını belirleyeceğini belirtti.
Çavuşoğlu, ABD'nin Menbiç'i güvenli hale getireceğini, eğer bu olmazsa Türkiye'nin Menbiç'e yönelik askeri operasyon düzenleyeceğini söyledi.
Öte yandan Çavuşoğlu, YPG'ye verilen silahların toplanması konusunun takipçisi olduklarını belirtti.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: YPG, Menbiç'ten çekilecek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG'nin Menbiç'ten ABD ve Türkiye'nin gözetiminde çekileceğini söyledi. Çavuşoğlu, 19 Mart'ta yapılacak toplantıyla Türkiye ile ABD'nin Menbiç konusunda yol haritasını belirleyeceğini belirtti. Çavuşoğlu, ABD'nin Menbiç'i güvenli hale getireceğini, eğer bu olmazsa Türkiye'nin Menbiç'e yönelik askeri operasyon düzenleyeceğini söyledi. Öte yandan Çavuşoğlu, YPG'ye verilen silahların toplanması konusunun takipçisi olduklarını belirtti.
Caner Erkin'e 2 yıl hapis istemi

                                    Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de 23 Ekim 2017’de Medipol Başakşehir ile yaptığı maçın son dakikalarında, kendisine sarı kart gösteren hakem Mete Kalkavan’a küfür ettiği iddia edilen Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Spor Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Asım Ekren tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan Erkin’in hakkındaki suçlamayı reddederek, Kalkavan’a küfür etmediğini söylediği öğrenildi. Savcılık, Erkin’in "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
Caner Erkin'e 2 yıl hapis istemi Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de 23 Ekim 2017’de Medipol Başakşehir ile yaptığı maçın son dakikalarında, kendisine sarı kart gösteren hakem Mete Kalkavan’a küfür ettiği iddia edilen Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Spor Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Asım Ekren tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan Erkin’in hakkındaki suçlamayı reddederek, Kalkavan’a küfür etmediğini söylediği öğrenildi. Savcılık, Erkin’in "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
Beşiktaş savunmasında büyük eksiklik

                                    Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ile karşılaşacak Beşiktaş, Pepe, Vida ve Tosic'ten yoksun sahaya çıkacak.
Beşiktaş savunmasında büyük eksiklik Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ile karşılaşacak Beşiktaş, Pepe, Vida ve Tosic'ten yoksun sahaya çıkacak.
Avrupa Birliği açıkladı: Kripto para madenciliği tamamen yasal!

                                    Avrupa Dijital Ekonomi ve Toplum Komiseri Mariya Gabriel yaptığı açıklamada sanal para madenciliğinin tamamen yasal olduğunu ve enerji tüketimiyle alakalı herhangi bir sınırlamanın söz konusu olmadığını açıkladı. Avrupa Dijital Ekonomi ve Toplum Komiseri Mariya Gabriel yaptığı açıklamada sanal para madenciliğinin tamamen yasal olduğunu ifade etti.
Avrupa Birliği açıkladı: Kripto para madenciliği tamamen yasal! Avrupa Dijital Ekonomi ve Toplum Komiseri Mariya Gabriel yaptığı açıklamada sanal para madenciliğinin tamamen yasal olduğunu ve enerji tüketimiyle alakalı herhangi bir sınırlamanın söz konusu olmadığını açıkladı. Avrupa Dijital Ekonomi ve Toplum Komiseri Mariya Gabriel yaptığı açıklamada sanal para madenciliğinin tamamen yasal olduğunu ifade etti.
Küvete cep telefonuyla giren genç hayatını kaybetti

                                    Belçika’nın Valon Bölgesinde yaşayan 14 yaşındaki Hugo isimli genç, bir anlık dalgınlık sonucunda cep telefonunu küvetteki suya düşürdü. Telefonu ve şarj kablosunun küvetteki suyla temasının ardından oluşan elektrik akımı sonucunda hayatını kaybeden gencin küvete şarj kablosuyla girdiği öğrenildi. Kapıldığı elektrik akımı sonucunda vücudunda ciddi yanıklar oluşan genç, tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. Bu gibi olaylar bizlere telefonların çok daha dikkatli kullanılması gerektiğini gösteriyor. Çünkü Belçikalı Hugo, telefon ve şarj üniteleri yüzünden yaşamını yitiren ilk kişi değil. Bu konuda çok daha dikkatli olmalı ve kullanım alanlarını çok iyi belirleyerek tüm ihtimalleri düşünmeliyiz.
Küvete cep telefonuyla giren genç hayatını kaybetti Belçika’nın Valon Bölgesinde yaşayan 14 yaşındaki Hugo isimli genç, bir anlık dalgınlık sonucunda cep telefonunu küvetteki suya düşürdü. Telefonu ve şarj kablosunun küvetteki suyla temasının ardından oluşan elektrik akımı sonucunda hayatını kaybeden gencin küvete şarj kablosuyla girdiği öğrenildi. Kapıldığı elektrik akımı sonucunda vücudunda ciddi yanıklar oluşan genç, tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. Bu gibi olaylar bizlere telefonların çok daha dikkatli kullanılması gerektiğini gösteriyor. Çünkü Belçikalı Hugo, telefon ve şarj üniteleri yüzünden yaşamını yitiren ilk kişi değil. Bu konuda çok daha dikkatli olmalı ve kullanım alanlarını çok iyi belirleyerek tüm ihtimalleri düşünmeliyiz.
Ücretli abone sayısı açıklanan Apple Music, Spotify'ın alternatifi olmaya devam ediyor

                                    Apple Music, piyasaya sürüldüğünde Spotify’ın en ciddi rakibi olarak görülüyordu. 2017 yılının Haziran ayı ortalarında yapılan açıklamalarda Spotify’ın 50 milyonücretli kullanıcıya sahip olduğu açıklanırken Apple Music’in aynı dönemde 27 milyon ücretli kullanıcıya sahip olduğu açıklanmıştı. Sürekli kullanıcı sayısını artırmayı başaran Apple Music yetkililerinden Eddy Cue’nin yaptığı yeni açıklamaya göre uygulama 38 milyon ücretli kullanıcıya ulaştı. Bu rakamla beraber Apple Music’in sadece 9 ay içinde 9 milyon ücretli kullanıcı kazandığı görülüyor ki bu da ay başına 1 milyon ücretli abone kazanmak demek.
Ücretli abone sayısı açıklanan Apple Music, Spotify'ın alternatifi olmaya devam ediyor Apple Music, piyasaya sürüldüğünde Spotify’ın en ciddi rakibi olarak görülüyordu. 2017 yılının Haziran ayı ortalarında yapılan açıklamalarda Spotify’ın 50 milyonücretli kullanıcıya sahip olduğu açıklanırken Apple Music’in aynı dönemde 27 milyon ücretli kullanıcıya sahip olduğu açıklanmıştı. Sürekli kullanıcı sayısını artırmayı başaran Apple Music yetkililerinden Eddy Cue’nin yaptığı yeni açıklamaya göre uygulama 38 milyon ücretli kullanıcıya ulaştı. Bu rakamla beraber Apple Music’in sadece 9 ay içinde 9 milyon ücretli kullanıcı kazandığı görülüyor ki bu da ay başına 1 milyon ücretli abone kazanmak demek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >