10 Nisan 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Arşiv.
Arşiv.

10 Nisan 2019 Çarşamba günü' Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 9 Nisan 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Rallici Burcu Çetinkaya: Başörtümü çıkarıyorum

                                    Milli rallici Burcu Çetinkaya Bucak, 6 yıl önce kapandığını açıklamış ve Şanlıurfa'da yaşamaya başlamıştı. Çetinkaya verdiği ani bir kararla başörtüsünü çıkardığını açıkladı. Rallici sosyal medya hesabından açıklama yaparak, ''Bu kadar yapabildim'' dedi.
Rallici Burcu Çetinkaya: Başörtümü çıkarıyorum Milli rallici Burcu Çetinkaya Bucak, 6 yıl önce kapandığını açıklamış ve Şanlıurfa'da yaşamaya başlamıştı. Çetinkaya verdiği ani bir kararla başörtüsünü çıkardığını açıkladı. Rallici sosyal medya hesabından açıklama yaparak, ''Bu kadar yapabildim'' dedi.
Bosna'daki Arnaudiye Camisi'ne ırkçı saldırı

                                    Bosna'daki savaşta Sırplar tarafından yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapımı devam eden Banja Luka şehrindeki Arnaudiye Camisi'nin duvarlarına gamalı haç ve aşırı Sırp milliyetçilerinin sembolü "4S" çizildi.
Bosna'daki Arnaudiye Camisi'ne ırkçı saldırı Bosna'daki savaşta Sırplar tarafından yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapımı devam eden Banja Luka şehrindeki Arnaudiye Camisi'nin duvarlarına gamalı haç ve aşırı Sırp milliyetçilerinin sembolü "4S" çizildi.
Bakanlıktan açıklama: Sütün tavsiye fiyatı değişiyor

                                    Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 1 Mayıs 2019'tan itibaren geçerli olacak şekilde çiğ sütün tavsiye fiyatının 2 lira olduğunu açıkladı. Çiğ sütün litre fiyatı son olarak 2018 Temmuz ayında 1.70 lira olarak belirlenmişti.
Bakanlıktan açıklama: Sütün tavsiye fiyatı değişiyor Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 1 Mayıs 2019'tan itibaren geçerli olacak şekilde çiğ sütün tavsiye fiyatının 2 lira olduğunu açıkladı. Çiğ sütün litre fiyatı son olarak 2018 Temmuz ayında 1.70 lira olarak belirlenmişti.
Kara delik fotoğrafı yayınlandı!

                                    ABD Ulusal Bilim Vakfı tarafından bundan tam olarak 7 yıl önce kurulan Event Horizon Teleskobu, elde edilen sonuçları bugün 16:00 itibariyle başlayan olan canlı yayınla dünyaya duyuruldu.
Açıklanacak bulguların astrofizik açısından bir dönüm noktası olacağı özellikle belirtiliyor.
Kara delik fotoğrafı yayınlandı! ABD Ulusal Bilim Vakfı tarafından bundan tam olarak 7 yıl önce kurulan Event Horizon Teleskobu, elde edilen sonuçları bugün 16:00 itibariyle başlayan olan canlı yayınla dünyaya duyuruldu. Açıklanacak bulguların astrofizik açısından bir dönüm noktası olacağı özellikle belirtiliyor.
Belediye başkanının 'yabancılara yardım yapılmasın' talimatına tepki yağdı

                                    Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan'ın ilk resmi yazısında, 'ilimizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere ayni ve nakdi yardım yapılmaması' ifadeleriyle verdiği talimatın ardından gelen tepkiler çoğaldı. Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan sonra Nevşehir belediye Başkanı Rasim Arı da Özcan'a tepki göstererek mültecileri şehirlerine davet etti.
Belediye başkanının 'yabancılara yardım yapılmasın' talimatına tepki yağdı Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan'ın ilk resmi yazısında, 'ilimizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere ayni ve nakdi yardım yapılmaması' ifadeleriyle verdiği talimatın ardından gelen tepkiler çoğaldı. Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan sonra Nevşehir belediye Başkanı Rasim Arı da Özcan'a tepki göstererek mültecileri şehirlerine davet etti.
Haluk Levent takipçilerini uyardı: Her yardım isteyene güvenmeyin

                                    Yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ve yardımlarla adından sıkça söz ettiren Haluk Levent, Twitter'dan takipçilerini uyardı. İyi niyetle insanlara yardım etmek isteyen takipçilerine, yardım konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini ileten Levent, her IBAN numarası paylaşana yardım etmemeleri gerektiğini, kendisinin bile valilik izni olmadan IBAN paylaşmadığını belirtti.
Haluk Levent takipçilerini uyardı: Her yardım isteyene güvenmeyin Yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ve yardımlarla adından sıkça söz ettiren Haluk Levent, Twitter'dan takipçilerini uyardı. İyi niyetle insanlara yardım etmek isteyen takipçilerine, yardım konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini ileten Levent, her IBAN numarası paylaşana yardım etmemeleri gerektiğini, kendisinin bile valilik izni olmadan IBAN paylaşmadığını belirtti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >