12 Aralık: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Avrupalı turistler
Avrupalı turistler

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, Avrupalı turistler yeniden Türkiye'yi tercih etmeye başladığını söyledi... 12 Aralık'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Kuzey Kore Lideri Kim’in tuttuğu takımdan yılın en komik hayvan fotoğraflarına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

'Türkiye Rusya'dan sonra Ortadoğu'nun en etkin ülkesi'

                                    Washington merkezli Pew Araştırma Merkezi, Ortadoğu'nun en etkin ülkeleri araştırmasında yüzde 64 ile Rusya birinci olurken, yüzde 63 ile Türkiye ikinci etkin ülkesi oldu. Rusya, listede yüzde 64 ile ilk sırada yer alırken ABD yüzde 62 ile üçüncü, İran yüzde 53 ile dördüncü, İsrail yüzde 46 ile beşinci, Suudi Arabistan yüzde 41 ile altıncı, Mısır da yüzde 19 ile yedinci ve son sırada yer aldı.
'Türkiye Rusya'dan sonra Ortadoğu'nun en etkin ülkesi' Washington merkezli Pew Araştırma Merkezi, Ortadoğu'nun en etkin ülkeleri araştırmasında yüzde 64 ile Rusya birinci olurken, yüzde 63 ile Türkiye ikinci etkin ülkesi oldu. Rusya, listede yüzde 64 ile ilk sırada yer alırken ABD yüzde 62 ile üçüncü, İran yüzde 53 ile dördüncü, İsrail yüzde 46 ile beşinci, Suudi Arabistan yüzde 41 ile altıncı, Mısır da yüzde 19 ile yedinci ve son sırada yer aldı.
Google Haritalar'dan toplu taşıma kullananlar için önemli güncelleme

                                    Google Haritalar'a dahil edilen yeni özellik sayesinde toplu taşıma kullanan kişiler oluşturtukları rotanın duraklara mesafesini net bir şekilde öğrenebilecek. Böylece durakları kaçırma sorunu ortadan kalkıyor.
Google Haritalar'dan toplu taşıma kullananlar için önemli güncelleme Google Haritalar'a dahil edilen yeni özellik sayesinde toplu taşıma kullanan kişiler oluşturtukları rotanın duraklara mesafesini net bir şekilde öğrenebilecek. Böylece durakları kaçırma sorunu ortadan kalkıyor.
2017 yılının en komik hayvan fotoğrafları yayınlandı

                                    Facebook, Twitter, YouTube ve Spotify gibi dev şirketlerin ardından Flickr da geçtiğimiz hafta 2017 yılı istatistiklerini paylaştı. Yılın en iyi 25 fotoğrafını; en iyi marka ve en iyi kameraları listeleyen platform, insanların en fazla fotoğrafı iPhone'larla çektiğini de açıkladı. Son olarak 2017 yılı için komedi doğa fotoğrafları ödüllerindeki en iyi 19 fotoğraf da belli oldu.
2017 yılının en komik hayvan fotoğrafları yayınlandı Facebook, Twitter, YouTube ve Spotify gibi dev şirketlerin ardından Flickr da geçtiğimiz hafta 2017 yılı istatistiklerini paylaştı. Yılın en iyi 25 fotoğrafını; en iyi marka ve en iyi kameraları listeleyen platform, insanların en fazla fotoğrafı iPhone'larla çektiğini de açıkladı. Son olarak 2017 yılı için komedi doğa fotoğrafları ödüllerindeki en iyi 19 fotoğraf da belli oldu.
Teknoloji devinin şapkaları yok satıyor

                                    Dünyanın en büyük teknoloji patronlarından olan Elon Musk'ın tünel kazma şirketinin logosunu taşıyan oldukça basit tasarımlı şapkaları 30.000'lik satış rakamına ulaştı.
Teknoloji devinin şapkaları yok satıyor Dünyanın en büyük teknoloji patronlarından olan Elon Musk'ın tünel kazma şirketinin logosunu taşıyan oldukça basit tasarımlı şapkaları 30.000'lik satış rakamına ulaştı.
Avrupalı turistlerin tercihi yeniden Türkiye oluyor

                                    Dünya genelindeki ve bölgedeki gelişmelerden dolayı 2016 ve 2017 sezonunda turizm sektörü olarak kötü günler geçirdiklerini ifade eden Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, "Geçtiğimiz iki sezon Avrupalı turist anlamında dibe vurmuştuk. Ancak 2018 için yapılan rezervasyonlarda Avrupalı turist sayısında ciddi bir artış bekliyoruz. Almanlar, Yunanlılar, Hollandalılar ve İtalyanlar rezervasyon yapmaya başladılar. Geçen seneye kıyasla çok iyi bir sezon bizi bekliyor. Avrupalı turistler yeniden Türkiye'yi tercih etmeye başladı." diye konuştu.
Avrupalı turistlerin tercihi yeniden Türkiye oluyor Dünya genelindeki ve bölgedeki gelişmelerden dolayı 2016 ve 2017 sezonunda turizm sektörü olarak kötü günler geçirdiklerini ifade eden Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, "Geçtiğimiz iki sezon Avrupalı turist anlamında dibe vurmuştuk. Ancak 2018 için yapılan rezervasyonlarda Avrupalı turist sayısında ciddi bir artış bekliyoruz. Almanlar, Yunanlılar, Hollandalılar ve İtalyanlar rezervasyon yapmaya başladılar. Geçen seneye kıyasla çok iyi bir sezon bizi bekliyor. Avrupalı turistler yeniden Türkiye'yi tercih etmeye başladı." diye konuştu.
Kuzey Kore Lideri Kim tuttuğu takımı değiştirdi!

                                    Yaptığı balistik füze denemeleriyle tüm dünyaya korku salan Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un'un, daha önce sıkı bir Manchester United taraftarı olduğunu belirten yakın arkadaşı Antonio Razzi, bu sefer başka bir iddia ile gündeme oturdu. İtalyan senatör Antonio Razzi The Sun gazetesine yaptığı açıklamalarda, Kim Jong-Un'un futbolu çok sevdiğini belirtip "San Siro'ya gelip Inter maçlarını izlerdi. Özellikle Milan derbilerini izlerdi. Yakın çevresi de bana Inter taraftarı olduğunu söylüyordu" diyerek, bu sefer Kim'in İtalyan devini tuttuğunu iddia etti.
Kuzey Kore Lideri Kim tuttuğu takımı değiştirdi! Yaptığı balistik füze denemeleriyle tüm dünyaya korku salan Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un'un, daha önce sıkı bir Manchester United taraftarı olduğunu belirten yakın arkadaşı Antonio Razzi, bu sefer başka bir iddia ile gündeme oturdu. İtalyan senatör Antonio Razzi The Sun gazetesine yaptığı açıklamalarda, Kim Jong-Un'un futbolu çok sevdiğini belirtip "San Siro'ya gelip Inter maçlarını izlerdi. Özellikle Milan derbilerini izlerdi. Yakın çevresi de bana Inter taraftarı olduğunu söylüyordu" diyerek, bu sefer Kim'in İtalyan devini tuttuğunu iddia etti.
Okan Buruk özür diledi

                                    Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, hafta sonu Teleset Mobilya Akhisarspor'un Galatasaray'a 4-2 yenildiği maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor hakkında yaptığı; "Vasıfsız bir insanın Galatasaray kulübesinde olmasından utanç duyuyorum." açıklaması nedeniyle Galatasaray Kulübü, camiası ve hocasından özür diledi.
Okan Buruk özür diledi Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, hafta sonu Teleset Mobilya Akhisarspor'un Galatasaray'a 4-2 yenildiği maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor hakkında yaptığı; "Vasıfsız bir insanın Galatasaray kulübesinde olmasından utanç duyuyorum." açıklaması nedeniyle Galatasaray Kulübü, camiası ve hocasından özür diledi.
Vitor Pereira'nın yeni takımı resmen açıklandı!

                                    2015 ile 2017 yılları arasında Fenerbahçe'yi çalıştıran Portekizli teknik adam, Çin Süper Ligi ekiplerinden Shanghai SIPG ile resmen anlaştı. Kulüpten yapılan açıklamada, deneyimli teknik adam ile mukavele imzalandığı duyuruldu.
Vitor Pereira'nın yeni takımı resmen açıklandı! 2015 ile 2017 yılları arasında Fenerbahçe'yi çalıştıran Portekizli teknik adam, Çin Süper Ligi ekiplerinden Shanghai SIPG ile resmen anlaştı. Kulüpten yapılan açıklamada, deneyimli teknik adam ile mukavele imzalandığı duyuruldu.
Meslekten ihraç edilen polis sayısı açıklandı

                                    Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, "17-25 Aralık kumpası sonrası FETÖ ile irtibatı veya iltisakı tespit edilen 22 bin 987 teşkilat mensubu meslekten ihraç edilmiş, resen emekli veya istifa gibi nedenlerle meslekten ayrılan personelden bin 393'ünün de rütbe, unvan ve bunlardan doğan hakları geri alınmıştır. Halen görevlerinden uzaklaştırılmış 12 bin 36 mensubumuzun durumları ise titizlikle incelenmektedir." dedi.
Meslekten ihraç edilen polis sayısı açıklandı Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, "17-25 Aralık kumpası sonrası FETÖ ile irtibatı veya iltisakı tespit edilen 22 bin 987 teşkilat mensubu meslekten ihraç edilmiş, resen emekli veya istifa gibi nedenlerle meslekten ayrılan personelden bin 393'ünün de rütbe, unvan ve bunlardan doğan hakları geri alınmıştır. Halen görevlerinden uzaklaştırılmış 12 bin 36 mensubumuzun durumları ise titizlikle incelenmektedir." dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >