12 Ekim: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

çin en zengin adamları
çin en zengin adamları

12 Ekim'de Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

12 Ekim'deki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Valiler Buluşması"ndaki konuşmasından Çin'in en zengini olarak duyurulan Xu Jiayin'a kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Üniversiteye girişte yeni sistemin detayları tek başlıkta!

                                    
                                    Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Yekta Saraç yeni sistemle ilgili tüm detayları açıkladı. En dikkat çeken değişiklikler şöyle:- 18 puan türü 5'e indirildi. - Yeni sınavın adı 'Yükseköğretim Kurumları Sınavı' oldu. - Temel yeterlilik puanı en az 150 olan adaylar alan programlarını tercih edebilecek.- 180 puanı geçenler lisans tercihi yapabilecekken, 200 puandan fazla alanlar bu puanı bir sonraki sene de kullanabilecekler. Diğer tüm ayrıntılar için burayı inceleyebilirsiniz.
Üniversiteye girişte yeni sistemin detayları tek başlıkta! Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Yekta Saraç yeni sistemle ilgili tüm detayları açıkladı. En dikkat çeken değişiklikler şöyle:- 18 puan türü 5'e indirildi. - Yeni sınavın adı 'Yükseköğretim Kurumları Sınavı' oldu. - Temel yeterlilik puanı en az 150 olan adaylar alan programlarını tercih edebilecek.- 180 puanı geçenler lisans tercihi yapabilecekken, 200 puandan fazla alanlar bu puanı bir sonraki sene de kullanabilecekler. Diğer tüm ayrıntılar için burayı inceleyebilirsiniz.
Aboubakar’dan 50 milyon avroluk imza!

                                    2016-2017 sezonunun başında Beşiktaş'a kiralık olarak gelen Vincent Aboubakar, Porto ile olan sözleşmesini 2021'e kadar uzatarak nikah tazeledi. Beşiktaş'ın eski forveti Vincent Aboubakar'ın serbest kalma bedeli ise 50 milyon avro olarak belirlenirken, Öte yandan Porto, Lorient'in oyuncu üzerindeki yüzde 60’lık hakkını da 7 milyon 200 bin avro karşılığında satın aldı.
Aboubakar’dan 50 milyon avroluk imza! 2016-2017 sezonunun başında Beşiktaş'a kiralık olarak gelen Vincent Aboubakar, Porto ile olan sözleşmesini 2021'e kadar uzatarak nikah tazeledi. Beşiktaş'ın eski forveti Vincent Aboubakar'ın serbest kalma bedeli ise 50 milyon avro olarak belirlenirken, Öte yandan Porto, Lorient'in oyuncu üzerindeki yüzde 60’lık hakkını da 7 milyon 200 bin avro karşılığında satın aldı.
Uluslararası Antalya Film Festivali'nin jüri üyelerinden biri Türk

                                    
                                    
                                    Bu yıl 54.'sü düzenlenecek olan Antalya Film Festivalinin jüri kadrosu açıklandı. Jüri ekibinde dünyaca ünlü oyun ve senaryo yazarı Rebecca Lenkiewicz, besteci ve müzisyen Kjartan Sveinsson ve yönetmen Karim Ainouz yer aldı. 4 kişilik ekipteki tek Türk ise Fadik Sevin Atasoy oldu.
Uluslararası Antalya Film Festivali'nin jüri üyelerinden biri Türk Bu yıl 54.'sü düzenlenecek olan Antalya Film Festivalinin jüri kadrosu açıklandı. Jüri ekibinde dünyaca ünlü oyun ve senaryo yazarı Rebecca Lenkiewicz, besteci ve müzisyen Kjartan Sveinsson ve yönetmen Karim Ainouz yer aldı. 4 kişilik ekipteki tek Türk ise Fadik Sevin Atasoy oldu.
Apple "katlanabilir iPhone" için LG ile çalışacağı söyleniyor

                                    
                                    
                                    Kore kaynaklı haberlere bakılırsa Apple ve LG Display, önümüzdeki yıllarda çıkacak "katlanabilir iPhone" için şimdiden çalışmalara başladı. Hatta LG'nin bu sebepten dolayı ekibini büyüttüğü ve yeni kişileri işe aldığı söyleniyor.
Apple "katlanabilir iPhone" için LG ile çalışacağı söyleniyor Kore kaynaklı haberlere bakılırsa Apple ve LG Display, önümüzdeki yıllarda çıkacak "katlanabilir iPhone" için şimdiden çalışmalara başladı. Hatta LG'nin bu sebepten dolayı ekibini büyüttüğü ve yeni kişileri işe aldığı söyleniyor.
Michael Dell'in azim dolu başarı hikayesi

                                    
                                    
                                    İlk olarak bir hesap makinesinin içini açıp inceledikten sonra bir şeyler geliştirme fikrine sahip olan Michael Dell, şimdilerde dünyanın en büyük bilgisayar markalarından Dell Teknoloji'de başkan ve CEO'luk yapıyor. (Hikaye için burayıinceleyebilirsiniz.)
Michael Dell'in azim dolu başarı hikayesi İlk olarak bir hesap makinesinin içini açıp inceledikten sonra bir şeyler geliştirme fikrine sahip olan Michael Dell, şimdilerde dünyanın en büyük bilgisayar markalarından Dell Teknoloji'de başkan ve CEO'luk yapıyor. (Hikaye için burayıinceleyebilirsiniz.)
Alibaba’nın kurucusu geriledi, Çin’in en zengini belli oldu

                                    
                                    
                                    Şanghay Merkezli Hurun Report'un açıkladığı “Çin'in Zenginleri Listesi -2017” verilerine göre, emlak milyarderi Xu Jiayin, zirveyi geçen yılın biricisi Wanda Group Başkanı Vang Cienlin’den devraldı. Listede ikinci sırayı 37 milyar dolarlık mal varlığıyla bilişim ve teknoloji şirketi Wechat Tencent’in CEO’su Pony Ma alırken, e- ticaret devi Alibaba'nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Jack Ma da 30 milyar dolarlık servetiyle listede 3’üncü sıraya yerleşti.
Alibaba’nın kurucusu geriledi, Çin’in en zengini belli oldu Şanghay Merkezli Hurun Report'un açıkladığı “Çin'in Zenginleri Listesi -2017” verilerine göre, emlak milyarderi Xu Jiayin, zirveyi geçen yılın biricisi Wanda Group Başkanı Vang Cienlin’den devraldı. Listede ikinci sırayı 37 milyar dolarlık mal varlığıyla bilişim ve teknoloji şirketi Wechat Tencent’in CEO’su Pony Ma alırken, e- ticaret devi Alibaba'nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Jack Ma da 30 milyar dolarlık servetiyle listede 3’üncü sıraya yerleşti.
Haftanın hakemleri belli oldu! 

                                    
                                    
                                    Süper Lig'de 8. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu. 
  
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, ligde haftanın maçlarını yönetecek hakemler şunlar: 
  
Yarın:  
  
20.00 Gençlerbirliği-Beşiktaş: Halis Özkahya 
  
14 Ekim Cumartesi: 
  
14.00 - Kardemir Karabükspor-Kayserispor: Ali Şansalan 
  
16.30 Antalyaspor-Göztepe: Hüseyin Göçek 
  
16.30 Medipol Başakşehir-Aytemiz Alanyaspor: Serkan Çınar 
  
19.30 Atiker Konyaspor-Galatasaray: Özgür Yankaya 
  
15 Ekim Pazar: 
  
14.00 Kasımpaşa-Demir Grup Sivasspor: Mete Kalkavan 
  
16.30 Trabzonspor-Teleset Mobilya Akhisarspor: Yaşar Kemal Uğurlu 
  
19.30 Fenerbahçe-Evkur Yeni Malatyaspor: Alper Ulusoy 
  
16 Ekim Pazartesi: 
  
20.00 Bursaspor-Osmanlıspor: Cüneyt Çakır
Haftanın hakemleri belli oldu! Süper Lig'de 8. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, ligde haftanın maçlarını yönetecek hakemler şunlar: Yarın: 20.00 Gençlerbirliği-Beşiktaş: Halis Özkahya 14 Ekim Cumartesi: 14.00 - Kardemir Karabükspor-Kayserispor: Ali Şansalan 16.30 Antalyaspor-Göztepe: Hüseyin Göçek 16.30 Medipol Başakşehir-Aytemiz Alanyaspor: Serkan Çınar 19.30 Atiker Konyaspor-Galatasaray: Özgür Yankaya 15 Ekim Pazar: 14.00 Kasımpaşa-Demir Grup Sivasspor: Mete Kalkavan 16.30 Trabzonspor-Teleset Mobilya Akhisarspor: Yaşar Kemal Uğurlu 19.30 Fenerbahçe-Evkur Yeni Malatyaspor: Alper Ulusoy 16 Ekim Pazartesi: 20.00 Bursaspor-Osmanlıspor: Cüneyt Çakır
Vagner Love'den Lucescu'ya olay cevap!

                                    
                                    
                                    Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor forması Vagner Love, son günlerde sıkça tartışılan yabancı sınırına ve Türkiye günlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Vagner Love, Süper Lig’de forma giyen Türk oyuncuların az olmadığını söyledi. Brezilyalı oyuncu ayrıca Lucescu’ya da gönderme yaparak doğru yere bakılması halinde iyi futbolcular bulunabileceğini söyledi.
Vagner Love'den Lucescu'ya olay cevap! Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor forması Vagner Love, son günlerde sıkça tartışılan yabancı sınırına ve Türkiye günlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Vagner Love, Süper Lig’de forma giyen Türk oyuncuların az olmadığını söyledi. Brezilyalı oyuncu ayrıca Lucescu’ya da gönderme yaparak doğru yere bakılması halinde iyi futbolcular bulunabileceğini söyledi.
‘Artık polis teşkilatı yabancı silah kullanmayacak’

                                    
                                    
                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de valilere hitap ederken, ABD ile yaşanan vize krizine değindi. Koskoca ABD'yi Ankara'daki Büyükelçi yönetiyorsa yazıklar olsun diyen Erdoğan, polis teşkilatının kullandığı silahlara yönelik de konuştu. Erdoğan, "Bundan sonra artık Sig Sauer diye bir silahı artık bizim polis teşkilatımız kullanmayacak. Çünkü onlardan almaya devam ettiğimiz sürece bizi tembelliğe sürüklüyor." dedi.
‘Artık polis teşkilatı yabancı silah kullanmayacak’ Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de valilere hitap ederken, ABD ile yaşanan vize krizine değindi. Koskoca ABD'yi Ankara'daki Büyükelçi yönetiyorsa yazıklar olsun diyen Erdoğan, polis teşkilatının kullandığı silahlara yönelik de konuştu. Erdoğan, "Bundan sonra artık Sig Sauer diye bir silahı artık bizim polis teşkilatımız kullanmayacak. Çünkü onlardan almaya devam ettiğimiz sürece bizi tembelliğe sürüklüyor." dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >