14 yıl içinde 6 bin mektubu dağıtmayan postacı açığa alındı: Kimse şikayetçi olmamış

Hindistan'da 14 yıl içinde altı binden fazla mektubu sahiplerine teslim etmediği belirlenen bir postacı açığa alındı.
Hindistan'da 14 yıl içinde altı binden fazla mektubu sahiplerine teslim etmediği belirlenen bir postacı açığa alındı.

Hindistan'da 14 yıl içinde altı binden fazla mektubu sahiplerine teslim etmediği belirlenen bir postacı açığa alındı. Yetkililer, kurtarılan mektupların geç de olsa sahiplerine ulaştırılacağını açıkladı.

Hindistan’ın Orissa eyaletine bağlı Odhanga köyünde mektupların adreslere ulaştırılamaması nedeniyle, birçok kişinin ATM kartlarını, banka cüzdanlarını alamadığı ve iş başvurularının sonucunu göremediğinin ortaya çıkması şoke etti.

Mektupların köye ulaştırılmadığı başka bir yere taşınan postane binasının yakınlarında oynayan çocukların camdan sarkan mektup çuvallarını görmesiyle fark edildi.

6000 mektuptan 1500'ü kurtarılabildi

Hindustan Times gazetesine göre, çuvallarda en eskisi 2004 tarihli olan 6 bin kadar mektup bulundu.Birçoğu fareler tarafından kemirildiği ya da rutubetten ıslandığı için 1500 kadar mektup kurtarılabildi. Mektupları teslim etmeyen kişinin, köyde çoğunlukla tek başına çalışan, birkaç yıldır yürümekte zorlandığını iddia eden Jagannath Puhan adlı posta şefi olduğu belirlendi.

Dikkat çekmemek için sadece taahhütlü mektupları teslim etmiş

Puhan'ın bu süre içinde dikkat çekmemek için sadece teslimde imza gerektiren gönderileri dağıttığı diğerlerini çuvallarda sakladığı belirtildi.

Olayla ilgili inceleme başlatan Hindistan Posta Dairesi bugüne kadar kimsenin şikayetçi olmamasının şaşırtıcı olduğunu söyledi. Müfettişlerden biri, "Teslim edilmeyen gönderiler arasında Hindistan Donanması'na katılmak için başvuruda bulunan çocuğa gönderilen bir mektup da vardı" dedi.

Öte yandan yetkililer, kurtarılan mektupların geç de olsa sahiplerine ulaştırılacağını açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >