15 Nisan 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Arşiv.
Arşiv.

15 Nisan 2019 Pazartesi günü' Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 15 Nisan 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Filistin ekonomisinin yaşadığı kriz büyüyor
Filistinli ekonomi uzmanı Ciyab, "İsrail'in vergi kesintileri nedeniyle Filistin ekonomisinin yaşadığı kriz büyüyor. Bu kriz, önümüzdeki ekonomi tablosunu durumunu kötüleştirecek. Bu yıl hükümetin borcu artacak, ekonomi küçülecek." dedi.
Filistin ekonomisinin yaşadığı kriz büyüyor Filistinli ekonomi uzmanı Ciyab, "İsrail'in vergi kesintileri nedeniyle Filistin ekonomisinin yaşadığı kriz büyüyor. Bu kriz, önümüzdeki ekonomi tablosunu durumunu kötüleştirecek. Bu yıl hükümetin borcu artacak, ekonomi küçülecek." dedi.
Game of Thrones hayranları uykusuz kaldı
Herkesin 1.5 yıldır heyecanla beklediği Game of Thrones dizisinin final sezonu bu gece Türkiye saati ile sabaha karşı 04:00'te yayınlandı. Tüm dünyada aynı anda yayına giren diziyi izlemek için birçok hayran uykusuz kalınca ortaya komik iddialar atıldı. Bunlardan birisi ise hastalık veya herhangi bir mazeretle izin alıp işe gitmeyerek diziye izlemek.
Game of Thrones hayranları uykusuz kaldı Herkesin 1.5 yıldır heyecanla beklediği Game of Thrones dizisinin final sezonu bu gece Türkiye saati ile sabaha karşı 04:00'te yayınlandı. Tüm dünyada aynı anda yayına giren diziyi izlemek için birçok hayran uykusuz kalınca ortaya komik iddialar atıldı. Bunlardan birisi ise hastalık veya herhangi bir mazeretle izin alıp işe gitmeyerek diziye izlemek.
Kuğu fırtınası geliyor
Mevsim normallerinin altında seyreden hava durumu beraberinde sağanak yağış ve fırtınayı getiriyor. Meteoroloji uzmanları son yapılan değerlendirmelere göre 15 Nisan pazartesi gününden sonra Türkiye'nin genelini etkileyecek 'kuğu fırtınası'na karşı vatandaşları uyardı.
Kuğu fırtınası geliyor Mevsim normallerinin altında seyreden hava durumu beraberinde sağanak yağış ve fırtınayı getiriyor. Meteoroloji uzmanları son yapılan değerlendirmelere göre 15 Nisan pazartesi gününden sonra Türkiye'nin genelini etkileyecek 'kuğu fırtınası'na karşı vatandaşları uyardı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı açıkladı: 5G'yi dünyada ilk kullanan ülke olmak için programımızı yaptık
Dünya genelinde ve ülkemizde 5G teknolojisine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Mobil cihazlardaki internet hızını önemli oranda artıracak olan 5G, Türkiye'nin de bu alanda yakın gelecekteki en önemli hedeflerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı açıkladı: 5G'yi dünyada ilk kullanan ülke olmak için programımızı yaptık Dünya genelinde ve ülkemizde 5G teknolojisine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Mobil cihazlardaki internet hızını önemli oranda artıracak olan 5G, Türkiye'nin de bu alanda yakın gelecekteki en önemli hedeflerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.
VAR konuşmaları yayınlanabilir mi?
Süper Lig’in 28. haftasında Kadıköy’de 1-1 sona eren Fenerbahçe – Galatasaray maçında verdiği kararlarla eleştiri oklarının hedefi haline gelen Ali Palabıyık, VAR konuşmalarının yayınlanması gerektiği polemiğini yeniden gündeme getirdi.
VAR konuşmaları yayınlanabilir mi? Süper Lig’in 28. haftasında Kadıköy’de 1-1 sona eren Fenerbahçe – Galatasaray maçında verdiği kararlarla eleştiri oklarının hedefi haline gelen Ali Palabıyık, VAR konuşmalarının yayınlanması gerektiği polemiğini yeniden gündeme getirdi.
Sudan'da göstericilere ordu müdahalesi
Sudan'da ordu, Genelkurmay karargahı önündeki göstericileri dağıtmaya başladı. Askeri Geçici Konseyi Sözcüsü Korgeneral Şemseddin Kebbaşidüzenlediği basın toplantısında, gelecek olan hükümetin siyasi gruplar ve partiler tarafından oluşturulacağını, Askeri Konsey'in aday göstermeyeceğini söyledi.
Sudan'da göstericilere ordu müdahalesi Sudan'da ordu, Genelkurmay karargahı önündeki göstericileri dağıtmaya başladı. Askeri Geçici Konseyi Sözcüsü Korgeneral Şemseddin Kebbaşidüzenlediği basın toplantısında, gelecek olan hükümetin siyasi gruplar ve partiler tarafından oluşturulacağını, Askeri Konsey'in aday göstermeyeceğini söyledi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >