16 Nisan 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Arşiv.
Arşiv.

16 Nisan 2019 salı günü' Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

16 Nisan 2019 Salı günü' Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

Notre Dame Katedrali tüm dünyanın gözü önünde küle döndü
Sadece Fransa'nın değil tüm Avrupa medeniyetinin ortak mirası Notre Dam Katedrali'nde dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Dünya Kültürel Mirası listesinde bulunan 856 yıllık yapı, Fransız vatandaşların gözleri önünde küle döndü. Tüm müdahalelere rağmen 8.5 saat gibi uzun bir süre boyunca yangın, kontrol altına alınamadı.
Notre Dame Katedrali tüm dünyanın gözü önünde küle döndü Sadece Fransa'nın değil tüm Avrupa medeniyetinin ortak mirası Notre Dam Katedrali'nde dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Dünya Kültürel Mirası listesinde bulunan 856 yıllık yapı, Fransız vatandaşların gözleri önünde küle döndü. Tüm müdahalelere rağmen 8.5 saat gibi uzun bir süre boyunca yangın, kontrol altına alınamadı.
Notre Dame Katedrali için ulusal kampanya başlatıldı
Tüm dünyanın üzüntüyle takip ettiği 850 yıllık tarihi Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangının söndürülmesinin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yapının temel yapısında bozulmama olmasının sevindirici olduğunu belirterek ulusal bir kampanyanın başlatılacağını ve yapının yeniden inşa edileceğini açıkladı. Fransa'nın milyarder Pinault ailesi, yeniden inşa çalışmaları için 100 milyon avro bağış yapacağını duyurdu.
Notre Dame Katedrali için ulusal kampanya başlatıldı Tüm dünyanın üzüntüyle takip ettiği 850 yıllık tarihi Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangının söndürülmesinin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yapının temel yapısında bozulmama olmasının sevindirici olduğunu belirterek ulusal bir kampanyanın başlatılacağını ve yapının yeniden inşa edileceğini açıkladı. Fransa'nın milyarder Pinault ailesi, yeniden inşa çalışmaları için 100 milyon avro bağış yapacağını duyurdu.
İran’da 730 tarihi yapı selden hasar gördü
İran’da meydana gelen sel felaketinde 730 tarihi yapının ciddi anlamda zarar gördüğü açıklandı.
İran’da 730 tarihi yapı selden hasar gördü İran’da meydana gelen sel felaketinde 730 tarihi yapının ciddi anlamda zarar gördüğü açıklandı.
Abdülhamit'in torununa hakaretten yargılanan Müjdat Gezen beraat etti
Halk TV'de bir Uğur Dündar'ın Halk Arenası programına telefonla bağlanan ve 2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle 2 buçuk yıla kadar hapsi istenen Müjdat Gezen, bugün görülen mahkeme sonucuna göre beraatine karar verildi.
Abdülhamit'in torununa hakaretten yargılanan Müjdat Gezen beraat etti Halk TV'de bir Uğur Dündar'ın Halk Arenası programına telefonla bağlanan ve 2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle 2 buçuk yıla kadar hapsi istenen Müjdat Gezen, bugün görülen mahkeme sonucuna göre beraatine karar verildi.
WhatsApp'ı parmak iziyle açanlar ekran görüntüsü alamayacak
WhatsApp, ek özelliklerle kullanıcıları heyecanlandırmaya devam ediyor. Son haftalarda en fazla konuşulan detaylardan biri 'otomatik dahil olunan WhatsApp gruplarını engelleme'. Ancak şu anda Android'de test edilen bir özellik biraz can sıkacak gibi görünüyor.
WhatsApp'ı parmak iziyle açanlar ekran görüntüsü alamayacak WhatsApp, ek özelliklerle kullanıcıları heyecanlandırmaya devam ediyor. Son haftalarda en fazla konuşulan detaylardan biri 'otomatik dahil olunan WhatsApp gruplarını engelleme'. Ancak şu anda Android'de test edilen bir özellik biraz can sıkacak gibi görünüyor.
Galaxy Fold, Türkiye'de Mayıs'ın ikinci yarısı itibariyle satışa çıkıyor
Daha önce Mobile World Congress'te incelemesine yer verdiğimiz Samsung'un ilk katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Fold'un Türkiye'deki satış tarihi açıklandı.
Galaxy Fold, Türkiye'de Mayıs'ın ikinci yarısı itibariyle satışa çıkıyor Daha önce Mobile World Congress'te incelemesine yer verdiğimiz Samsung'un ilk katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Fold'un Türkiye'deki satış tarihi açıklandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >