17 Kasım: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

abd hava saldırısı
abd hava saldırısı

ABD Irak'taki her beş hava saldırısından birinde sivilleri vurdu... 17 Kasım'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

17 Kasım'daki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, ABD'nin Irak'taki katliamlarından yeni tanıtılan 1000 kilometre menzile sahip Tesla Roadster'e kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

İstanbul'daki yeni havalimanı inşaatında yüzde 73 ilerleme sağlandı

                                    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatındaki ilerleme hızının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "Bugün itibarıyla yüzde 73 ilerleme sağlamış durumdayız." dedi. 

  
İstanbul Yeni Havalimanı'nda incelemelerde bulunan Arslan, havalimanı inşaatında gazetecilere yaptığı açıklamada, son 15 yılda havalimanı sayısının 26'da 55'e, yolcu sayısının 34,5 milyondan 180 milyona çıktığını, 2017'yi 189 milyon yolcu sayısı ile kapatmayı hedeflediklerini bildirdi.
İstanbul'daki yeni havalimanı inşaatında yüzde 73 ilerleme sağlandı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatındaki ilerleme hızının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "Bugün itibarıyla yüzde 73 ilerleme sağlamış durumdayız." dedi. İstanbul Yeni Havalimanı'nda incelemelerde bulunan Arslan, havalimanı inşaatında gazetecilere yaptığı açıklamada, son 15 yılda havalimanı sayısının 26'da 55'e, yolcu sayısının 34,5 milyondan 180 milyona çıktığını, 2017'yi 189 milyon yolcu sayısı ile kapatmayı hedeflediklerini bildirdi.
BİP'te sadece bir ayda 1 milyardan fazla mesaj gönderildi

                                    Turkcell açıklamasına göre, Türkiye'den çıkan ve tamamen yerli kaynaklarla geliştiren BiP'te ekimde paylaşılan mesaj toplamı 1 milyar 143 milyon 661 bin 594 oldu. Günlük 1 milyondan fazla aramanın yapıldığı ve ortalama 50 milyondan fazla mesajın iletildiği BiP'i, 192 ülkede 8 milyonu aşkın kişi aktif olarak kullandı. BiP uygulaması en çok İstanbul'da kullanılırken, bu ili Diyarbakır, Hatay, Gaziantep ve Ankara izledi.
BİP'te sadece bir ayda 1 milyardan fazla mesaj gönderildi Turkcell açıklamasına göre, Türkiye'den çıkan ve tamamen yerli kaynaklarla geliştiren BiP'te ekimde paylaşılan mesaj toplamı 1 milyar 143 milyon 661 bin 594 oldu. Günlük 1 milyondan fazla aramanın yapıldığı ve ortalama 50 milyondan fazla mesajın iletildiği BiP'i, 192 ülkede 8 milyonu aşkın kişi aktif olarak kullandı. BiP uygulaması en çok İstanbul'da kullanılırken, bu ili Diyarbakır, Hatay, Gaziantep ve Ankara izledi.
Beşiktaş'ta Pepe şoku! 

                                    Portekiz ile ABD arasında oynanan karşılaşmada sakatlanarak oyundan çıkan Pepe, oyuna devam edememişti ve yerini Fenerbahçeli vatandaşı Neto’ya bırakmıştı. Bugün ise Şenol Güneş, Portekizli yıldızı sakatlığının devam etmesinden dolayı kadroya almadı.
Beşiktaş'ta Pepe şoku! Portekiz ile ABD arasında oynanan karşılaşmada sakatlanarak oyundan çıkan Pepe, oyuna devam edememişti ve yerini Fenerbahçeli vatandaşı Neto’ya bırakmıştı. Bugün ise Şenol Güneş, Portekizli yıldızı sakatlığının devam etmesinden dolayı kadroya almadı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren Norveçli personeli görevden alındı

                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç'teki bir 'düşman' tablosunda Atatürk ile kendisinin resimlerinin bulunduğu haberi gelince, Kanada'daki NATO tatbikatındaki 40 askeri çekme kararı aldıklarını açıkladı. Ardından NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı düşmanla işbirliği içinde gösteren Norveç ordusu personeli görevden alındı. Norveç'teki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı konuya ilişkin  özür mektubu yayınladı.NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de bu skandal nedeniyle Türkiye'den özür diledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren Norveçli personeli görevden alındı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç'teki bir 'düşman' tablosunda Atatürk ile kendisinin resimlerinin bulunduğu haberi gelince, Kanada'daki NATO tatbikatındaki 40 askeri çekme kararı aldıklarını açıkladı. Ardından NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı düşmanla işbirliği içinde gösteren Norveç ordusu personeli görevden alındı. Norveç'teki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı konuya ilişkin özür mektubu yayınladı.NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de bu skandal nedeniyle Türkiye'den özür diledi.
Bakü'de 3. Türk Filmleri Haftası başladı

                                    Beş sinema filminin Azerbaycanlı izleyicilerle buluşacağı Türk Filmleri Haftası, yönetmen Caner Erzincan'ın "Yeni Dünya" filminin gösterimi ile başladı. 20 Kasım'a kadar devam edecek film haftası boyunca Bakülüler "Yeni Dünya"nın yanı sıra Bilal Babaoğlu'nun "Aşık", Sinan Sertel'in "Bir Gün Bir Çocuk", Alper Çağlar'ın "Dağ II" ve Emre Konuk'un "Çırak" filmlerini ücretsiz izleyebilecek.
Bakü'de 3. Türk Filmleri Haftası başladı Beş sinema filminin Azerbaycanlı izleyicilerle buluşacağı Türk Filmleri Haftası, yönetmen Caner Erzincan'ın "Yeni Dünya" filminin gösterimi ile başladı. 20 Kasım'a kadar devam edecek film haftası boyunca Bakülüler "Yeni Dünya"nın yanı sıra Bilal Babaoğlu'nun "Aşık", Sinan Sertel'in "Bir Gün Bir Çocuk", Alper Çağlar'ın "Dağ II" ve Emre Konuk'un "Çırak" filmlerini ücretsiz izleyebilecek.
1000 kilometre menzile sahip Tesla Roadster tanıtıldı

                                    Elektrikli tır tanıtımı için Kaliforniya'da basın etkinliği düzenleyen Elon Musk, bir sürpriz yaparak ikinci nesil Tesla Roadster elektrikli spor otomobilini gün yüzüne çıkardı. 1000 kilometre menzile sahip araç, 100 kilometreyi 1,9 saniyede katederek dünyanın en hızlı otomobili olmaya aday. Roadster'in 2020'de satışa çıkması bekleniyor. Rezervasyon bedelini 50 bin dolar olarak belirleyen Tesla, başlangıç modelini 200 bin dolar seviyesinden fiyatlandırmış.
1000 kilometre menzile sahip Tesla Roadster tanıtıldı Elektrikli tır tanıtımı için Kaliforniya'da basın etkinliği düzenleyen Elon Musk, bir sürpriz yaparak ikinci nesil Tesla Roadster elektrikli spor otomobilini gün yüzüne çıkardı. 1000 kilometre menzile sahip araç, 100 kilometreyi 1,9 saniyede katederek dünyanın en hızlı otomobili olmaya aday. Roadster'in 2020'de satışa çıkması bekleniyor. Rezervasyon bedelini 50 bin dolar olarak belirleyen Tesla, başlangıç modelini 200 bin dolar seviyesinden fiyatlandırmış.
Cüneyt Çakır 2018 Dünya Kupası'nda düdük çalacak 

                                    Cüneyt Çakır 2018 Dünya Kupası'nda düdük çalacak. Cüneyt Çakır ve ekibinin Haziran ayında Rusya'da başlayacak 2018 Dünya Kupası'nda görev alacağı açıklandı. Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda da göre yapan ve Hollanda ile Arjantin arasında oynanan yarı final maçını yöneten Cüneyt Çakır, 2018 Dünya Kupası'nda da düdük çalacak.
Cüneyt Çakır 2018 Dünya Kupası'nda düdük çalacak Cüneyt Çakır 2018 Dünya Kupası'nda düdük çalacak. Cüneyt Çakır ve ekibinin Haziran ayında Rusya'da başlayacak 2018 Dünya Kupası'nda görev alacağı açıklandı. Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda da göre yapan ve Hollanda ile Arjantin arasında oynanan yarı final maçını yöneten Cüneyt Çakır, 2018 Dünya Kupası'nda da düdük çalacak.
Metrobüs hattı uzatılıyor

                                    İETT Genel Müdürü Arif Emecen, metrobüs yolculukları hakkında yaptığı açıklamalarda konforu artırma hedefleri olduğunu vurguladı. Emecen bir de müjdeli haber verdi. Emecen"Planlanan Beylikdüzü-Silivri güzergahı ile İstanbul halkı hızlı ve konforlu ulaşım hizmetlerinden birine daha kavuşacaktır." dedi. 

  
Arif Emecen, dünyanın en büyük ve kalabalık kentlerinden biri olan İstanbul'da günde ortalama 503 yeni aracın trafiğe çıktığını ve kentte yaklaşık 2,5 milyon özel araç, 17 bin 395 taksi, 572 taksi-dolmuş, 6 bin 412 minibüs, 66 bin 269 servis-minibüs ve 6 bin 163 otobüs bulunduğunu söyledi.taksi, 572 taksi-dolmuş, 6 bin 412 minibüs, 66 bin 269 servis-minibüs ve 6 bin 163 otobüs bulunduğunu söyledi.
Metrobüs hattı uzatılıyor İETT Genel Müdürü Arif Emecen, metrobüs yolculukları hakkında yaptığı açıklamalarda konforu artırma hedefleri olduğunu vurguladı. Emecen bir de müjdeli haber verdi. Emecen"Planlanan Beylikdüzü-Silivri güzergahı ile İstanbul halkı hızlı ve konforlu ulaşım hizmetlerinden birine daha kavuşacaktır." dedi. Arif Emecen, dünyanın en büyük ve kalabalık kentlerinden biri olan İstanbul'da günde ortalama 503 yeni aracın trafiğe çıktığını ve kentte yaklaşık 2,5 milyon özel araç, 17 bin 395 taksi, 572 taksi-dolmuş, 6 bin 412 minibüs, 66 bin 269 servis-minibüs ve 6 bin 163 otobüs bulunduğunu söyledi.taksi, 572 taksi-dolmuş, 6 bin 412 minibüs, 66 bin 269 servis-minibüs ve 6 bin 163 otobüs bulunduğunu söyledi.
ABD Irak'taki her beş hava saldırısından birinde sivilleri vurdu

                                    New York Times gazetesinin haberine göre, ABD’nin Irak'ta DEAŞ hedeflerine yönelik düzenlediği hava saldırılarında yaşanan sivil kayıpları, Pentagon'un açıkladığı rakamdan 31 kat fazla. Haberde, 2014 Ağustos'tan bu yana Irak’ta, ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından DEAŞ’a yönelik düzenlenen 14 bin hava saldırısından 2 bin 800'ünde sivil can kaybı yaşandığı bilgisine yer verildi. ABD yönetimi ise hava saldırılarından sadece 89’unun sivil kaybıyla sonuçlandığını açıklamıştı.
ABD Irak'taki her beş hava saldırısından birinde sivilleri vurdu New York Times gazetesinin haberine göre, ABD’nin Irak'ta DEAŞ hedeflerine yönelik düzenlediği hava saldırılarında yaşanan sivil kayıpları, Pentagon'un açıkladığı rakamdan 31 kat fazla. Haberde, 2014 Ağustos'tan bu yana Irak’ta, ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından DEAŞ’a yönelik düzenlenen 14 bin hava saldırısından 2 bin 800'ünde sivil can kaybı yaşandığı bilgisine yer verildi. ABD yönetimi ise hava saldırılarından sadece 89’unun sivil kaybıyla sonuçlandığını açıklamıştı.
Eski gol kralı FETÖ'den gözaltına alındı

                                    Fenerbahçe ve Konyaspor'un eski futbolcusu, eski Süper Lig gol kralı Zafer Biryol, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin soruşturmayı yürüten Başsavcılığa bağlı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun Zafer Biryol’u FETÖ terör örgütünün şifreli mesajlaşma uygulaması Bylock'u kullandığını tespit ettiği belirtildi.
Eski gol kralı FETÖ'den gözaltına alındı Fenerbahçe ve Konyaspor'un eski futbolcusu, eski Süper Lig gol kralı Zafer Biryol, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin soruşturmayı yürüten Başsavcılığa bağlı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun Zafer Biryol’u FETÖ terör örgütünün şifreli mesajlaşma uygulaması Bylock'u kullandığını tespit ettiği belirtildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >