19 Aralık: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Kazakistan Türkistan şehrinde bulunan Ahmet Yesevi'nin Türbesi
Kazakistan Türkistan şehrinde bulunan Ahmet Yesevi'nin Türbesi

'Türkçe'nin Uluslararası Şiir Şöleni' Türkistan'da düzenlenecek… 19 Aralık'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, terör örgütü PKK’nın sözde sorumlularına karşı yürütülen başarılı operasyonlardan Google'da en fazla aranan otomobil markalarına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Sözde sorumlularını sahaya süren PKK'ya ağır darbe

                                    Sözde sorumlularını sahaya süren PKK'ya ağır darbe Türkiye'nin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen terör örgütü PKK'ya operasyonlarını kararlılıkla sürdüren güvenlik güçleri, 1 Eylül 2016'dan bu yana yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda 115'i örgütün sözde sorumlusu 4 bin 536 terörist etkisiz hale getirildi.
Sözde sorumlularını sahaya süren PKK'ya ağır darbe Sözde sorumlularını sahaya süren PKK'ya ağır darbe Türkiye'nin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen terör örgütü PKK'ya operasyonlarını kararlılıkla sürdüren güvenlik güçleri, 1 Eylül 2016'dan bu yana yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda 115'i örgütün sözde sorumlusu 4 bin 536 terörist etkisiz hale getirildi.
'Türkçe'nin Uluslararası Şiir Şöleni' Türkistan'da düzenlenecek

                                    Türkiye Yazarlar Birliği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle, bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Türkçe'nin Uluslararası Şiir Şöleni" 20-23 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl Kazakistan'ın Türkistan şehrinde düzenlenecek etkinliğe ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Şiir Şöleni Daimi Heyet Başkanı Mehmet Doğan, şölenin ilk olarak 1992 yılında Bursa ve Konya'da yapıldığını söyledi.
'Türkçe'nin Uluslararası Şiir Şöleni' Türkistan'da düzenlenecek Türkiye Yazarlar Birliği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle, bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Türkçe'nin Uluslararası Şiir Şöleni" 20-23 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl Kazakistan'ın Türkistan şehrinde düzenlenecek etkinliğe ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Şiir Şöleni Daimi Heyet Başkanı Mehmet Doğan, şölenin ilk olarak 1992 yılında Bursa ve Konya'da yapıldığını söyledi.
Cem Satman'ın FIFA kokartı geri alındı

                                    Cem Satman'ın FIFA kokartı geri alındı Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ettiği maçta yaptığı hatalarla eleştiri oklarının hedefi olan Cem Satman’ın kokartı geri alındı. Sabah’ın haberine göre derbide Negredo'nun gol olan pozisyonu öncesi hatalı bir ofsayt kararı veren Satman için Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Gözümüz üzerinde olacak" demişti. Bu karşılaşmadan sonra Satman'a 6 hafta maç verilmemişti. Satman'ın yerine FIFA listesine İbrahim Çağlar Uyarcan girdi. 2012-2013'teki Beşiktaş-Galatasaray derbisinde de yine Beşiktaş aleyhine hata yaptığı gerekçesiyle yardımcı hakem Erdinç Sezertam'ın FIFA kokartı alınmıştı.
Cem Satman'ın FIFA kokartı geri alındı Cem Satman'ın FIFA kokartı geri alındı Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ettiği maçta yaptığı hatalarla eleştiri oklarının hedefi olan Cem Satman’ın kokartı geri alındı. Sabah’ın haberine göre derbide Negredo'nun gol olan pozisyonu öncesi hatalı bir ofsayt kararı veren Satman için Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Gözümüz üzerinde olacak" demişti. Bu karşılaşmadan sonra Satman'a 6 hafta maç verilmemişti. Satman'ın yerine FIFA listesine İbrahim Çağlar Uyarcan girdi. 2012-2013'teki Beşiktaş-Galatasaray derbisinde de yine Beşiktaş aleyhine hata yaptığı gerekçesiyle yardımcı hakem Erdinç Sezertam'ın FIFA kokartı alınmıştı.
3 milyar sterlinlik yeni uçak gemisi su alınca tamire alındı

                                    İngiltere’nin 3 milyar sterlinlik yeni uçak gemisi HMS Queen Elizabeth'in pervane milindeki hata nedeniyle su aldığı ortaya çıktı. İngiliz donanması, pervane milindeki sorun nedeniyle su alan HMS Queen Elizabeth’in denizdeki testlerine ara verilerek tamire alınacağını belirtti.
3 milyar sterlinlik yeni uçak gemisi su alınca tamire alındı İngiltere’nin 3 milyar sterlinlik yeni uçak gemisi HMS Queen Elizabeth'in pervane milindeki hata nedeniyle su aldığı ortaya çıktı. İngiliz donanması, pervane milindeki sorun nedeniyle su alan HMS Queen Elizabeth’in denizdeki testlerine ara verilerek tamire alınacağını belirtti.
ABD, BMGK'daki Kudüs tasarısını veto etti 

                                    Türkiye'nin öncülüğünde Mısır tarafından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine sunulan ve "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti kabul ettiği" kararın ilgili Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına aykırı olması sebebiyle "hukuken geçersiz" sayılmasını öngören tasarı, ABD tarafından veto edilirken konseyin geri kalan üyeleri tasarı lehine oy verdi.
ABD, BMGK'daki Kudüs tasarısını veto etti Türkiye'nin öncülüğünde Mısır tarafından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine sunulan ve "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti kabul ettiği" kararın ilgili Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına aykırı olması sebebiyle "hukuken geçersiz" sayılmasını öngören tasarı, ABD tarafından veto edilirken konseyin geri kalan üyeleri tasarı lehine oy verdi.
Türkiye Kupası'nda son 16 turu maç programı belli oldu

                                    Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçlarının programı açıklandı. Ziraat Türkiye Kupası'nda 16 takımın çift maç eleme usulüne göre mücadele edeceği Son 16 Turu karşılaşmaları 26, 27 ve 28 Aralık 2017 tarihlerinde oynanacak. 26.12.2017 SALI 18.30 Gençlerbirliği - Bursaspor (Ankara 19 Mayıs) 20:30 Galatasaray - Bucaspor (Türk Telekom) 27.12.2017 ÇARŞAMBA 15:00 Akın Çorap Giresunspor - Medipol Başakşehir (Giresun Atatürk) 16: 30 Kayserispor - Antalyaspor (Büyükşehir Belediye Kadir Has) 18: 30 Atiker Konyaspor - Trabzonspor (Konya Büyükşehir Belediye) 20: 30 Fenerbahçe - İstanbulspor (Ülker Stadyumu)28.12.2017 PERŞEMBE 16: 30 Boluspor - Teleset Mobilya Akhisarspor (Bolu Atatürk) 20: 30 Beşiktaş - Osmanlıspor (Vodafone Park)
Türkiye Kupası'nda son 16 turu maç programı belli oldu Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçlarının programı açıklandı. Ziraat Türkiye Kupası'nda 16 takımın çift maç eleme usulüne göre mücadele edeceği Son 16 Turu karşılaşmaları 26, 27 ve 28 Aralık 2017 tarihlerinde oynanacak. 26.12.2017 SALI 18.30 Gençlerbirliği - Bursaspor (Ankara 19 Mayıs) 20:30 Galatasaray - Bucaspor (Türk Telekom) 27.12.2017 ÇARŞAMBA 15:00 Akın Çorap Giresunspor - Medipol Başakşehir (Giresun Atatürk) 16: 30 Kayserispor - Antalyaspor (Büyükşehir Belediye Kadir Has) 18: 30 Atiker Konyaspor - Trabzonspor (Konya Büyükşehir Belediye) 20: 30 Fenerbahçe - İstanbulspor (Ülker Stadyumu)28.12.2017 PERŞEMBE 16: 30 Boluspor - Teleset Mobilya Akhisarspor (Bolu Atatürk) 20: 30 Beşiktaş - Osmanlıspor (Vodafone Park)
İstanbul'a kar geliyor

                                    Aralık ayının başından bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hızla düşerken, Meteoroloji'den hava durumu uyarıları gelmeye devam ediyor. Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları yağışlı geçeceği öngörülürken, yapılan son değerlendirmelere göre pazar günü İstanbul’da karla karışık yağmur görülebilir.
İstanbul'a kar geliyor Aralık ayının başından bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hızla düşerken, Meteoroloji'den hava durumu uyarıları gelmeye devam ediyor. Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları yağışlı geçeceği öngörülürken, yapılan son değerlendirmelere göre pazar günü İstanbul’da karla karışık yağmur görülebilir.
Bitcoin durdurulamıyor: Vadeli sözleşmeleri CME Group'ta işlem görmeye başladı

                                    Dijital para birimi Bitcoin’in vadeli kontratları, dünyanın en büyük borsa işletmecisi CME Group’ta işlem görmeye başladı. New York, Chicago ve Londra borsalarında faaliyet gösteren CME Group, Bitcoin kontratlarını, Ocak, Şubat, Mart ve Haziran 2018 vadeli olarak işleme sundu.
Bitcoin durdurulamıyor: Vadeli sözleşmeleri CME Group'ta işlem görmeye başladı Dijital para birimi Bitcoin’in vadeli kontratları, dünyanın en büyük borsa işletmecisi CME Group’ta işlem görmeye başladı. New York, Chicago ve Londra borsalarında faaliyet gösteren CME Group, Bitcoin kontratlarını, Ocak, Şubat, Mart ve Haziran 2018 vadeli olarak işleme sundu.
Google'da en fazla aranan otomobil markaları açıklandı

                                    2017 yılında en fazla aranan otomobil markalarını açıklayan Google, birinci sırada Amerikan markası Ford'un yer aldığını açıkladı. İşte Google'da en fazla aranan otomobil markaları: 

  
1-Ford 2- Lexus 3- KIA 4- Toyota 5- Honda Diğer araba markaları ise sırayla Buick, Acura, Tesla, Hyundai ve Dodge.
Google'da en fazla aranan otomobil markaları açıklandı 2017 yılında en fazla aranan otomobil markalarını açıklayan Google, birinci sırada Amerikan markası Ford'un yer aldığını açıkladı. İşte Google'da en fazla aranan otomobil markaları: 1-Ford 2- Lexus 3- KIA 4- Toyota 5- Honda Diğer araba markaları ise sırayla Buick, Acura, Tesla, Hyundai ve Dodge.
Tudor'un istifadan önceki son sözleri ortaya çıktı 

                                    Fanatik'in haberine göre; Sarı-Kırmızılı kafilenin İstanbul'a dönüş yolculuğunda futbolcular, yönetim ve teknik heyet arasında ayrı ayrı diyaloglar yaşandı. Bu diyaloglar arasında en önemli olanıysa Tudor ve yardımcıları arasında olan sohbetti. İlk başta çok sinirli olan ve hiç kimseyle konuşmayan Igor Tudor, önce teknik ekibin konuşmalarını dinledi, sonrasında ise finalde keskin bir tespit yaptı: "Artık salıyı bile göremeyiz."
Tudor'un istifadan önceki son sözleri ortaya çıktı Fanatik'in haberine göre; Sarı-Kırmızılı kafilenin İstanbul'a dönüş yolculuğunda futbolcular, yönetim ve teknik heyet arasında ayrı ayrı diyaloglar yaşandı. Bu diyaloglar arasında en önemli olanıysa Tudor ve yardımcıları arasında olan sohbetti. İlk başta çok sinirli olan ve hiç kimseyle konuşmayan Igor Tudor, önce teknik ekibin konuşmalarını dinledi, sonrasında ise finalde keskin bir tespit yaptı: "Artık salıyı bile göremeyiz."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >