19 Kasım: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

günün özeti
günün özeti

19 Kasım Pazar günü Türkiye ve dünyada neler yaşandığını 10 başlıkta özetlediğimiz haberimizde öğrenin...

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Cep herkülü son yolculuğuna uğurlandı
28 Eylül’den bu yana tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Süleymanoğlu’nun naaşı Edirnekapı mezarlığında defnedildi.
Cep herkülü son yolculuğuna uğurlandı 28 Eylül’den bu yana tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Süleymanoğlu’nun naaşı Edirnekapı mezarlığında defnedildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO tatbikatında yaşanan skandala ilişkin konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "NATO tatbikatında Atatürk'ü ve şahsımı hedef tahtasına yerleştirdiler. Skandala imza attılar. İşin içine Atatürk de dahil edince meselenin gerçek yüzünü anlamış olduklarını ümit ediyorum. Açıklamaları olumlu buluyorum. Mesele şahıs meselesi, parti meselesi değildir Hedef Türkiye'dir, Türk milletidir. Biz her şeye hazırlıklıyız." şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO tatbikatında yaşanan skandala ilişkin konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "NATO tatbikatında Atatürk'ü ve şahsımı hedef tahtasına yerleştirdiler. Skandala imza attılar. İşin içine Atatürk de dahil edince meselenin gerçek yüzünü anlamış olduklarını ümit ediyorum. Açıklamaları olumlu buluyorum. Mesele şahıs meselesi, parti meselesi değildir Hedef Türkiye'dir, Türk milletidir. Biz her şeye hazırlıklıyız." şeklinde konuştu.
Barcelona, Cep Herkülü'nü unutmadı
İspanya'nın köklü kulüplerinden Barcelona, Naim Süleymanoğlu için başsağlığı mesajı yayımladı.
Barcelona Kulübünün sosyal medyadaki Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Biri 1992 Barcelona olmak üzere üç kez olimpiyat şampiyonu ve sayısız dünya rekorunun sahibi 'Cep Herkülü' halterci Naim Süleymanoğlu aramızdan ayrıldı. Huzur içinde uyusun" ifadelerine yer verildi.
Barcelona, Cep Herkülü'nü unutmadı İspanya'nın köklü kulüplerinden Barcelona, Naim Süleymanoğlu için başsağlığı mesajı yayımladı. Barcelona Kulübünün sosyal medyadaki Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Biri 1992 Barcelona olmak üzere üç kez olimpiyat şampiyonu ve sayısız dünya rekorunun sahibi 'Cep Herkülü' halterci Naim Süleymanoğlu aramızdan ayrıldı. Huzur içinde uyusun" ifadelerine yer verildi.
Yunan eski halterci Valerios Leonidis, Süleymanoğlu'nun cenaze töreninde konuştu
Naim Süleymanoğlu'nun en önemli rakiplerinden eski sporcu Valerios Leonidis cenaze törenine katıldı.

  


  
Cenaze töreninde konuşan Yunan sporcu, "Oldukça büyük bir kayıp. Sadece benim için değil, Türk halkı için de büyük kayıp. Dünya sporu büyük bir ismi kaybetti. Sporda efsaneydi. Her zaman kalbimizde olacak"
Yunan eski halterci Valerios Leonidis, Süleymanoğlu'nun cenaze töreninde konuştu Naim Süleymanoğlu'nun en önemli rakiplerinden eski sporcu Valerios Leonidis cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninde konuşan Yunan sporcu, "Oldukça büyük bir kayıp. Sadece benim için değil, Türk halkı için de büyük kayıp. Dünya sporu büyük bir ismi kaybetti. Sporda efsaneydi. Her zaman kalbimizde olacak"
Beşiktaş-Porto maçının hakemi belli oldu
Beşiktaş ile Porto arasında oynanacak karşılaşmayı yönetecek hakem açıklandı. Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda salı akşamı saat 20.00'de oynanacak mücadelede İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz düdük çalacak.
Beşiktaş-Porto maçının hakemi belli oldu Beşiktaş ile Porto arasında oynanacak karşılaşmayı yönetecek hakem açıklandı. Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda salı akşamı saat 20.00'de oynanacak mücadelede İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz düdük çalacak.
Fenerbahçe'nin eski hocası yaşamını yitirdi
Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerinden Friedel Rausch 77 yaşında hayata gözlerini yumdu. İsmi Schalke 04 ile özdeşleşen Friedel Rausch 1980-1982 yılları arasında Fenerbahçe’yi çalıştırmıştı.
Fenerbahçe'nin eski hocası yaşamını yitirdi Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerinden Friedel Rausch 77 yaşında hayata gözlerini yumdu. İsmi Schalke 04 ile özdeşleşen Friedel Rausch 1980-1982 yılları arasında Fenerbahçe’yi çalıştırmıştı.
Toyota, 68 bin aracını geri çağırıyor
Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Toyota, popüler hibrit modelleri C-HR ve Prius'taki elektronik arızadan dolayı binlerce aracı geri çağırma kararı aldı. Potansiyel arızaya sahip araçlar yetkili Toyota bayilerine çağrılacak ve ücretsiz değişimi sağlanacak.
Toyota, 68 bin aracını geri çağırıyor Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Toyota, popüler hibrit modelleri C-HR ve Prius'taki elektronik arızadan dolayı binlerce aracı geri çağırma kararı aldı. Potansiyel arızaya sahip araçlar yetkili Toyota bayilerine çağrılacak ve ücretsiz değişimi sağlanacak.
Harvard'lı Türk profesör çığır açıyor
Harvard Üniversitesinde çalışan Prof. Dr. Hotamışlıgil liderliğindeki Sabri Ülker Merkezi araştırma ekibi, kolesterolün zararlı etkilerine karşı hücreleri koruyan bir mekanizma geliştirdi.
Harvard'lı Türk profesör çığır açıyor Harvard Üniversitesinde çalışan Prof. Dr. Hotamışlıgil liderliğindeki Sabri Ülker Merkezi araştırma ekibi, kolesterolün zararlı etkilerine karşı hücreleri koruyan bir mekanizma geliştirdi.
YouTube mobilde "koyu tema" özelliğiyle geliyor
YouTube'un masaüstü sürümünde yer alan "koyu tema" özelliği, mobil uygulaması için de aktif olacak.
YouTube mobilde "koyu tema" özelliğiyle geliyor YouTube'un masaüstü sürümünde yer alan "koyu tema" özelliği, mobil uygulaması için de aktif olacak.
Müslüm Gürses’in hayatını canlandıracak isim belli oldu
Müslüm Gürses’in hayatını konu alan filmin başrol oyuncuları belli oldu. Müslüm Gürses'i Timuçin Esen, Gürses’in eşi Muhterem Nur'u ise Zerrin Tekindor canlandıracak.
Müslüm Gürses’in hayatını canlandıracak isim belli oldu Müslüm Gürses’in hayatını konu alan filmin başrol oyuncuları belli oldu. Müslüm Gürses'i Timuçin Esen, Gürses’in eşi Muhterem Nur'u ise Zerrin Tekindor canlandıracak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >