20 Ağustos: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Bir çırpıda okuyarak 20 Ağustos'ta Türkiye ve dünyada yaşanan en önemli gelişmeleri 10 haber ile öğrenebilirsiniz.

20 Ağustos'taki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi adına konuşan köşe yazarlarına tepkisinden, Antalya’nın dev yıldızı transferine kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi: için hazırladık.

Fenerbahçe’yi yenerlerse iPhone’u kapacaklar

                                    UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe deplasmanda Makedonya ekibi Vardar’a 2-0 mağlup oldu. Vardar’ın aldığı galibiyetin ardından ilginç bir haber gündeme bomba gibi düştü. Vardar Kulübü Başkanı Sergey Samsonenko'nun oyunculara prim olarak iPhone 7 sözü verdiği öğrenildi.
Fenerbahçe’yi yenerlerse iPhone’u kapacaklar UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe deplasmanda Makedonya ekibi Vardar’a 2-0 mağlup oldu. Vardar’ın aldığı galibiyetin ardından ilginç bir haber gündeme bomba gibi düştü. Vardar Kulübü Başkanı Sergey Samsonenko'nun oyunculara prim olarak iPhone 7 sözü verdiği öğrenildi.
İspanya’da ikinci saldırı hazırlığı şoku

                                    İspanya polisi birkaç gün önce La Rambla Caddesi’nde düzenlenen araçlı saldırının ardından, Barcelona’da bir saldırının daha önlendiğini duyurdu. Polisinin yaptığı açıklamaya göre kentte saldırıda kullanılması planlanan 120 adet gaz bombası kapsülü ele geçirildi.
İspanya’da ikinci saldırı hazırlığı şoku İspanya polisi birkaç gün önce La Rambla Caddesi’nde düzenlenen araçlı saldırının ardından, Barcelona’da bir saldırının daha önlendiğini duyurdu. Polisinin yaptığı açıklamaya göre kentte saldırıda kullanılması planlanan 120 adet gaz bombası kapsülü ele geçirildi.
101 megapiksellik fotoğraflar nefes kesti

                                    Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde on yıldır düzenlenen Race of Gentlemen etkinliği klasik otomobil tutkunlarını bir araya getirmeye devam ediyor. Özel konseptteki klasik otomobillerin yarıştığı ve meraklıların yıl içinde uzunca bir süre beklemek zorunda kaldığı Race of Gentlemen, çekilen çok yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla da hayli ünlendi. Son olarak bu yılki etkinlik kapsamında fotoğrafçı Rick Wenner tarafından çekilen 101 MP'lik "özel" fotoğraflar da yayınlandı.
101 megapiksellik fotoğraflar nefes kesti Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde on yıldır düzenlenen Race of Gentlemen etkinliği klasik otomobil tutkunlarını bir araya getirmeye devam ediyor. Özel konseptteki klasik otomobillerin yarıştığı ve meraklıların yıl içinde uzunca bir süre beklemek zorunda kaldığı Race of Gentlemen, çekilen çok yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla da hayli ünlendi. Son olarak bu yılki etkinlik kapsamında fotoğrafçı Rick Wenner tarafından çekilen 101 MP'lik "özel" fotoğraflar da yayınlandı.
Samir Nasri Antalya yolcusu

                                    Eto'o ve Menez transferlerinden sonra Antalyaspor yıldız bir ismi daha renklerine bağladı. Akdeniz temsilcisi, Manchester City'nin Fransız futbolcusu Samir Nasri ile anlaştı. Antalyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak olan Nasri, Türkiye'ye doğru hareket ettiğini Instagram hesabından paylaştığı fotoğraf ile duyurdu. Yıldız futbolcu birkaç saat içinde Türkiye'de olacak.
Samir Nasri Antalya yolcusu Eto'o ve Menez transferlerinden sonra Antalyaspor yıldız bir ismi daha renklerine bağladı. Akdeniz temsilcisi, Manchester City'nin Fransız futbolcusu Samir Nasri ile anlaştı. Antalyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak olan Nasri, Türkiye'ye doğru hareket ettiğini Instagram hesabından paylaştığı fotoğraf ile duyurdu. Yıldız futbolcu birkaç saat içinde Türkiye'de olacak.
22 emniyet müdürünün yeri değişti

                                    Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile 3 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ile 22 İl Emniyet Müdürü’nün yeri değişti. Buna göre 10 il emniyet müdürü Polis Başmüfetişi olarak merkeze alınırken, 4 İl Emniyet Müdürü Merkez Teşkilatı’ndaki birimler de görevlendirildi. 8 İl Emniyet Müdürü’nün ise yerleri değiştirildi.
22 emniyet müdürünün yeri değişti Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile 3 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ile 22 İl Emniyet Müdürü’nün yeri değişti. Buna göre 10 il emniyet müdürü Polis Başmüfetişi olarak merkeze alınırken, 4 İl Emniyet Müdürü Merkez Teşkilatı’ndaki birimler de görevlendirildi. 8 İl Emniyet Müdürü’nün ise yerleri değiştirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim

                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda birçok hakkında açıklamalarda bulundu.Erdoğan, "Kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan bu tartışmalarda kimilerinin şahsım adına adeta racon kestiği anlaşılıyor. Benim milletimle, partimle paylaşacağım düşüncem, teklifim varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim, bu da böyle biline. Şu köşe yazarı şöyle yazmış, şu köşe yazarının Cumhurbaşkanı ile şöyle dostluğu var, hiçbirisi beni bağlamaz. Ben zaten konuşuyorum ya bunlara gerek yok ki, yeri geldiği zaman bunları anlatıyorum." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda birçok hakkında açıklamalarda bulundu.Erdoğan, "Kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan bu tartışmalarda kimilerinin şahsım adına adeta racon kestiği anlaşılıyor. Benim milletimle, partimle paylaşacağım düşüncem, teklifim varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim, bu da böyle biline. Şu köşe yazarı şöyle yazmış, şu köşe yazarının Cumhurbaşkanı ile şöyle dostluğu var, hiçbirisi beni bağlamaz. Ben zaten konuşuyorum ya bunlara gerek yok ki, yeri geldiği zaman bunları anlatıyorum." ifadelerini kullandı.
Zekai Paşa 2. Kolordu’ya atandı

                                    FETÖ'nün darbe girişimi sırasında darbeci terörist Semih Terzi'nin vurulması emri vererek gecenin seyrinin değişmesinde etkili olan Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı Çanakkale'deki 2. Kolordu Komutanlığına atandı. Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi gazetede yayınlanan yeni atama listesinde birçok komutanın yeri değiştirildi.
Zekai Paşa 2. Kolordu’ya atandı FETÖ'nün darbe girişimi sırasında darbeci terörist Semih Terzi'nin vurulması emri vererek gecenin seyrinin değişmesinde etkili olan Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı Çanakkale'deki 2. Kolordu Komutanlığına atandı. Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi gazetede yayınlanan yeni atama listesinde birçok komutanın yeri değiştirildi.
Fenerbahçe Emre Mor’a çok yakın

                                    Fenerbahçe uzun süredir peşinde koştuğu Emre Mor transferinde mutlu sona çok yakın. Alman kulübü karşısında fiyat yükselten sarı-lacivertlilere yeşil ışık yakıldı, son detaylar görüşülmeye başlandı. Emre’nin satın alma opsiyonlu olarak kiralanacağı belirtilirken, Fenerbahçe bir de stoper alarak transferi tamamlayacak.
Fenerbahçe Emre Mor’a çok yakın Fenerbahçe uzun süredir peşinde koştuğu Emre Mor transferinde mutlu sona çok yakın. Alman kulübü karşısında fiyat yükselten sarı-lacivertlilere yeşil ışık yakıldı, son detaylar görüşülmeye başlandı. Emre’nin satın alma opsiyonlu olarak kiralanacağı belirtilirken, Fenerbahçe bir de stoper alarak transferi tamamlayacak.
Hülya Koçyiğit: Bir sultan canlandırmak isterim

                                    Televizyonda yayınlanan tarihi dizilere değinen Koçyiğit: "Tarihi diziler Muhteşem Süleyman ile başladı. Uzun yıllardan sonra, Türk sinemasının ardından böylesine tarihimizi bize hatırlatan diziler yapılması, halkta çok büyük ilgi, beğeni uyandırdı ve devamı geldi" dedi.

  
Bugüne kadar 200'e yakın filmde çok değişik karakterleri canlandırdığını kaydeden Koçyiğit: "Yakın tarih kahramanlarını da canlandırdım. Tarihe mal olmuş bir sultanı canlandırmak isterim. Böyle bir teklif gelirse seve seve oynarım" diye konuştu.
Hülya Koçyiğit: Bir sultan canlandırmak isterim Televizyonda yayınlanan tarihi dizilere değinen Koçyiğit: "Tarihi diziler Muhteşem Süleyman ile başladı. Uzun yıllardan sonra, Türk sinemasının ardından böylesine tarihimizi bize hatırlatan diziler yapılması, halkta çok büyük ilgi, beğeni uyandırdı ve devamı geldi" dedi. Bugüne kadar 200'e yakın filmde çok değişik karakterleri canlandırdığını kaydeden Koçyiğit: "Yakın tarih kahramanlarını da canlandırdım. Tarihe mal olmuş bir sultanı canlandırmak isterim. Böyle bir teklif gelirse seve seve oynarım" diye konuştu.
Sıcaktan bunalanlara müjde: Yağmur geliyor

                                    Meteoroloji verilerine göre sıcak havalar birkaç günlüğüne mola verecek, hava sıcaklıkları düşecek. Türkiye pazartesi sabahına yağmurla uyanacak. Türkiye'nin iç, batı ve kuzey kesimlerinin büyük bölümünde yağış bekleniyor. Yağışlarla beraber hava da birkaç derece serinleyecek. Yurdu etkisi altına alacak yağmur etkisini çarşamba gününe kadar sürdürecek. Yağmur İstanbul'un yanı sıra, Antalya, Aydın, Muğla, Denizli, Manisa, Ordu ve İzmir'in doğu ilçelerinde etkili olacak.
Sıcaktan bunalanlara müjde: Yağmur geliyor Meteoroloji verilerine göre sıcak havalar birkaç günlüğüne mola verecek, hava sıcaklıkları düşecek. Türkiye pazartesi sabahına yağmurla uyanacak. Türkiye'nin iç, batı ve kuzey kesimlerinin büyük bölümünde yağış bekleniyor. Yağışlarla beraber hava da birkaç derece serinleyecek. Yurdu etkisi altına alacak yağmur etkisini çarşamba gününe kadar sürdürecek. Yağmur İstanbul'un yanı sıra, Antalya, Aydın, Muğla, Denizli, Manisa, Ordu ve İzmir'in doğu ilçelerinde etkili olacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >