20'nci yüzyılın en sadist seri katili: Charles Manson

arşiv
arşiv

Dünya suç tarihinin en ünlü seri katillerinden, 20’nci yüzyılın en sadist seri katili unvanını alan Charles Manson'ın kan donduran yaşamından kesitleri sizler için derledik...

Yaklaşık 35 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Manson, etkisi altına aldığı müritlerine aralarında ünlü yönetmen Roman Polanski’nin 8.5 aylık hamile eşi Sharon Tate’nin de olduğu 5 kişiyi öldürtmüş ve bu sayede dünya çapında ün kazanmıştır.

Hamile kadını karnında bebeği ile öldürdü

Charles Manson, Ekim 1970'de duruşmada.
Charles Manson, Ekim 1970'de duruşmada.

Charles Manson, aralarında Roman Polanski’nin eşinin de bulunduğu 5 kişinin vahşice öldürülmesinden sorumludur. Manson’ın işlediği cinayetleri olduğundan daha da korkunç hale getiren gerçek, oyuncu Sharon Tate’in karnında 8.5 aylık bebeği ile birlikte katledilmesi olmuştur.

Ünlü seri katil Charles Manson, 12 Kasım 1934’te doğdu. Annesi 16 yaşında bir hayat kadınıyken doğan Charles Manson, çocuk yaşlarda annesinin cezaevine girmesi nedeniyle hırsızlık yaparak geçinmeye, sokaklarda yaşamaya başladı. 18 yaşında kendisi de tutuklandı. Cezaevinde bıçak tehdidiyle bir koğuş arkadaşı tarafından cinsel istismara uğrayınca ıslah evine yerleştirildi.

1954 yılında şartlı tahliye ile serbest kaldı. Sahte çek vermek, kadın satıcılığı, uyuşturucu suçlar nedeniyle defalarca hapse girip çıktı. 1967 yılında son kez tahliye olduktan sonra, etrafına topladığı kişilerle bir "aile" oluşturarak Los Angeles ta bir çiftliğe yerleşti.

Bu çiftlikte geliştirdiği "teorilerle" etkisi altına aldığı yönlendirdiği 5 kişi, Roman Polanski'nin hamile eşi Sharon Tate, Abigail Folger, Polonyalı oyuncu Wojciech Frykowski, erkek kuaförü Jay Sebring, ve lise mezunu bir genç Steven Parent'i Los Angeles, Kaliforniya'da vahşice öldürdüler.

 Manson, yasal izin çıkmasına rağmen 26 yaşındaki hayranıyla evlenmekten son anda vazgeçmişti.
Manson, yasal izin çıkmasına rağmen 26 yaşındaki hayranıyla evlenmekten son anda vazgeçmişti.

Ertesi gece bu kez Manson'un da katıldığı grup, Labianca çiftini aynı şekilde öldürüp parçaladı. Taraftarı olan bir kadının, farklı bir suçla tutuklandığında, işledikleri cinayetleri övünerek anlatması sonucunda Manson ve 4 arkadaşı tutuklandı.

İdama mahkûm edilen suç örgütü , Kaliforniya yüksek mahkemesince idam cezasının kaldırılmasıyla, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Dünyanın en tehlikeli seri katillerinden Charles Manson 83 yaşında öldü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >