21 Eylül: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

hasankeyf
hasankeyf

Gündemi takip edemeyenlerin bir çırpıda okuması için 21 Eylül'de öne çıkan en önemli 10 başlığı hazırladık.

21 Eylül'deki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Çağlayan Adliyesi'nde çıkan çatışmadan Eskişehirspor'daki görevinden ayrılan Sergen Yalçın'a kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Türkiye, Irak ve İran'dan IKBY'deki referanduma karşı ortak bildiri
Türkiye-Irak-İran Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın ardından kabul edilen ortak bildiride, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) planladığı referandumu düzenlemekten kaçınması konusunda uyarılarak "Referandumun Kürtlere ve IKBY'ye herhangi bir faydasının olmayacağının altını çizen bakanlar, bu bağlamda, eş güdüm içinde karşı tedbirler almayı göz önünde bulundurma hususunda mutabık kaldı." ifadeleri kullanıldı.
Türkiye, Irak ve İran'dan IKBY'deki referanduma karşı ortak bildiri Türkiye-Irak-İran Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın ardından kabul edilen ortak bildiride, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) planladığı referandumu düzenlemekten kaçınması konusunda uyarılarak "Referandumun Kürtlere ve IKBY'ye herhangi bir faydasının olmayacağının altını çizen bakanlar, bu bağlamda, eş güdüm içinde karşı tedbirler almayı göz önünde bulundurma hususunda mutabık kaldı." ifadeleri kullanıldı.
Twitter, Türkiye'nin tüm taleplerini reddetti
Birçok ülke Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya mecralarından veri talebinde bulunurken, "kullanıcı verilerinin gizliliği" gereği bazen geri çevrilebiliyor. Türkiye, 2017'nin Ocak - Haziran dönemini kapsayan altı aylık süreçte 554 farklı talepte bulunulmasına rağmen hiçbiri karşılanmadı. Talepleri en az karşılanan Hindistan bile oluşturduğu 261 destek bildirimine %21 oranında cevap alabilmiş durumda. Haberin detayları için burayı inceleyebilirsiniz.
Twitter, Türkiye'nin tüm taleplerini reddetti Birçok ülke Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya mecralarından veri talebinde bulunurken, "kullanıcı verilerinin gizliliği" gereği bazen geri çevrilebiliyor. Türkiye, 2017'nin Ocak - Haziran dönemini kapsayan altı aylık süreçte 554 farklı talepte bulunulmasına rağmen hiçbiri karşılanmadı. Talepleri en az karşılanan Hindistan bile oluşturduğu 261 destek bildirimine %21 oranında cevap alabilmiş durumda. Haberin detayları için burayı inceleyebilirsiniz.
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi Ali Palabıyık oldu
23 Eylül Cumartesi günü saat 19.30'da Ülker Stadyumu'nda oynanacak olan Fenerbahçe - Beşiktaş mücadelesini Ali Palabıyık yönetecek. Derbide Palabıyık'ın yardımcılığını Mehmet Cem Satman ve Serkan Olguncan yapacakken, dördüncü hakemi Yaşar Kemal Uğurlu olacak.
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi Ali Palabıyık oldu 23 Eylül Cumartesi günü saat 19.30'da Ülker Stadyumu'nda oynanacak olan Fenerbahçe - Beşiktaş mücadelesini Ali Palabıyık yönetecek. Derbide Palabıyık'ın yardımcılığını Mehmet Cem Satman ve Serkan Olguncan yapacakken, dördüncü hakemi Yaşar Kemal Uğurlu olacak.
Fatih Terim'e sürpriz teklif
İran'ın büyük takımlarından İstiklal Spor Kulübü üst yöneticisi Rıza İftikari, teknik direktörleri Ali Rıza Mansuriyan'dan boşalan görev için ilk tercihlerinin Fatih Terim olduğunu söyledi. İftikari açıklamasında, eski teknik direktör Mansuriyan'ın istifasının kulüp tarafından kabul edildiğini kaydederek, "Elbette bizim ilk tercihimiz, Türkiye'nin büyük teknik direktörlerinden Sayın Fatih Terim. Kendisiyle anlaşmamız durumunda, sonucu taraftarlarımızla paylaşırız." ifadelerini kullandı.
Fatih Terim'e sürpriz teklif İran'ın büyük takımlarından İstiklal Spor Kulübü üst yöneticisi Rıza İftikari, teknik direktörleri Ali Rıza Mansuriyan'dan boşalan görev için ilk tercihlerinin Fatih Terim olduğunu söyledi. İftikari açıklamasında, eski teknik direktör Mansuriyan'ın istifasının kulüp tarafından kabul edildiğini kaydederek, "Elbette bizim ilk tercihimiz, Türkiye'nin büyük teknik direktörlerinden Sayın Fatih Terim. Kendisiyle anlaşmamız durumunda, sonucu taraftarlarımızla paylaşırız." ifadelerini kullandı.
Google, HTC'nin mobil biriminin büyük kısmını satın aldı
Uzun süredir devam eden söylentilerin ardından Google, Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC'nin mobil biriminin büyük bir kısmını satın aldı. Arama motoru devi, son yaptığı açıklamayla HTC'nin mobil bölümünün artık Google çatısı altında yer alacağını ve faaliyetlerini burada devam edeceğini bildirdi. Bu hamlenin 4 Ekim'deki Google Pixel 2 tanıtımından önce gerçekleşmiş olması ise manidar bulundu.
Google, HTC'nin mobil biriminin büyük kısmını satın aldı Uzun süredir devam eden söylentilerin ardından Google, Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC'nin mobil biriminin büyük bir kısmını satın aldı. Arama motoru devi, son yaptığı açıklamayla HTC'nin mobil bölümünün artık Google çatısı altında yer alacağını ve faaliyetlerini burada devam edeceğini bildirdi. Bu hamlenin 4 Ekim'deki Google Pixel 2 tanıtımından önce gerçekleşmiş olması ise manidar bulundu.
Kutlu doğum haftasının tarihi değişti
Yeni göreve gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, kutlu doğum haftası etkinliklerine ilişkin olarak alınan yeni kararı açıkladı. Kutlu doğum tarihi artık Mevlid Kandili ile belirleneceği, bu kapsamda bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nın 29 Kasım'da kutlanacağı bildirildi.
Kutlu doğum haftasının tarihi değişti Yeni göreve gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, kutlu doğum haftası etkinliklerine ilişkin olarak alınan yeni kararı açıkladı. Kutlu doğum tarihi artık Mevlid Kandili ile belirleneceği, bu kapsamda bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nın 29 Kasım'da kutlanacağı bildirildi.
Hasankeyf'te 11 bin 500 yıllık yerleşim yeri bulundu
Ilısu Barajı HES Projesi Kültürel Varlıkları Koruma Kurtarma çalışmaları kapsamında başlatılan "Hasankeyf Arkeolojik Kazı Çalışmaları"nın beşinci etabında Dicle Nehri kıyısında 2009 yılından bu yana Hasankeyf Höyük'te sürdürülen kazıda günümüzden 11 bin 500 yıl öncesine ait yerleşim yeri belirlendi.
Hasankeyf'te 11 bin 500 yıllık yerleşim yeri bulundu Ilısu Barajı HES Projesi Kültürel Varlıkları Koruma Kurtarma çalışmaları kapsamında başlatılan "Hasankeyf Arkeolojik Kazı Çalışmaları"nın beşinci etabında Dicle Nehri kıyısında 2009 yılından bu yana Hasankeyf Höyük'te sürdürülen kazıda günümüzden 11 bin 500 yıl öncesine ait yerleşim yeri belirlendi.
İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde çatışma
Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayının önünde iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Kavganın ardından 7 kişi gözaltına alınırken, bazı saldırganların kemerlerini çıkararak karşı gruba saldırmaya çalıştığı görüldü.
İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde çatışma Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayının önünde iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Kavganın ardından 7 kişi gözaltına alınırken, bazı saldırganların kemerlerini çıkararak karşı gruba saldırmaya çalıştığı görüldü.
LG Q6'nin Türkiye satış fiyatı belli oldu
''Gülümseyerek telefonunuzu açın'' sloganıyla tanıtılan özellik de kullanıcılar tarafından sevilecek gibi duruyor. LG, yüz tanıma özelliğinin hızı konusunda da oldukça iddialı olduğunu söylüyor. Yine LG tarafından yapılan bilgilendirmede aşırı ısınmayı önlemek için telefon tarafından sıcaklığın izlendiği ve pil kazalarının engelleyen bir yapıda sahip olduğu açıklandı.Türkiye'de satılacak LG Q6'nın satış fiyatı ise 1299 TL olarak netleşti.
LG Q6'nin Türkiye satış fiyatı belli oldu ''Gülümseyerek telefonunuzu açın'' sloganıyla tanıtılan özellik de kullanıcılar tarafından sevilecek gibi duruyor. LG, yüz tanıma özelliğinin hızı konusunda da oldukça iddialı olduğunu söylüyor. Yine LG tarafından yapılan bilgilendirmede aşırı ısınmayı önlemek için telefon tarafından sıcaklığın izlendiği ve pil kazalarının engelleyen bir yapıda sahip olduğu açıklandı.Türkiye'de satılacak LG Q6'nın satış fiyatı ise 1299 TL olarak netleşti.
Sergen Yalçın görevi bıraktı
Ziraat Türkiye Kupası'nda Erzincanspor ile karşılaşacak Eskişehirspor'da teknik direktör Sergen Yalçın, karşılaşma öncesinde görevinden istifa ettiğini açıkladı. Erzincanspor maçının kendisi ve ekibinin son maçı olduğunu belirten Sergen Yalçın "Biz maliyetli bir ekibiz, Erzincanspor maçı son mücadelemiz olacak" dedi.
Sergen Yalçın görevi bıraktı Ziraat Türkiye Kupası'nda Erzincanspor ile karşılaşacak Eskişehirspor'da teknik direktör Sergen Yalçın, karşılaşma öncesinde görevinden istifa ettiğini açıkladı. Erzincanspor maçının kendisi ve ekibinin son maçı olduğunu belirten Sergen Yalçın "Biz maliyetli bir ekibiz, Erzincanspor maçı son mücadelemiz olacak" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >