22 Ekim Pazar: 10 başlıkta Türkiye ve Dünya gündemi

gzt günün özeti
gzt günün özeti

22 Ekim Pazar günü Türkiye ve dünyada neler yaşandı? İşte 10 başlıkta günün özeti...

İşte 22 Ekim Pazar günü Türkiye ve Dünya gündeminde dikkat çeken 10 başlıkta günün özeti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 Gençlik Şurası'nda konuştu

                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nerede, nasıl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik taciz varsa, bir gece ansızın vurabiliriz. Acaba birileri izin verir mi? Artık yok, geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanlar bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız. Aksi taktirde kusura bakmasınlar. Siz siz oldun, gençliğinizi öldürmeyin. Bir tek gününüzü, bir tek saatinizi sakın ha, boşa geçirmeyin. Unutmayınız, bizim gençlik konusunda bir Kızıl Elmamız var. Biz, imanına, inancına sahip bir gençlik istiyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 Gençlik Şurası'nda konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nerede, nasıl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik taciz varsa, bir gece ansızın vurabiliriz. Acaba birileri izin verir mi? Artık yok, geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanlar bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız. Aksi taktirde kusura bakmasınlar. Siz siz oldun, gençliğinizi öldürmeyin. Bir tek gününüzü, bir tek saatinizi sakın ha, boşa geçirmeyin. Unutmayınız, bizim gençlik konusunda bir Kızıl Elmamız var. Biz, imanına, inancına sahip bir gençlik istiyoruz." dedi.
Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın

                                    Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde, hurda eşyaların depolandığı alanda çıkan yangın paniğe sebep oldu. Hastanenin bazı bölümlerine de sıçrayan yangın olay yerine gelen itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı
Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde, hurda eşyaların depolandığı alanda çıkan yangın paniğe sebep oldu. Hastanenin bazı bölümlerine de sıçrayan yangın olay yerine gelen itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı
Sivasspor ile Bursaspor yenişemedi

                                    Süper Lig'in 9. haftasında Sivasspor ile Bursaspor karşı karşıya geldi. İki takım da gol bulamayınca mücadele 0-0 sonuçlandı. Bu maç, Süper Lig'de bu sezon gol sesi çıkmayan ilk maç olarak tarihe geçti.
Sivasspor ile Bursaspor yenişemedi Süper Lig'in 9. haftasında Sivasspor ile Bursaspor karşı karşıya geldi. İki takım da gol bulamayınca mücadele 0-0 sonuçlandı. Bu maç, Süper Lig'de bu sezon gol sesi çıkmayan ilk maç olarak tarihe geçti.
Türk domatesinin Rusya’ya gideceği tarih öne çekildi

                                    Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, domates sevkiyatı yasağının kaldırılma kararının hazırlandığını hatırlaratak “50 bin ton hacmindeki sevkiyatlar 1 Kasım'dan itibaren başlayabilir. Bütün kısıtlamaların kaldırılması konusunda anlaştık ve çalışmalara devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Türk domatesinin Rusya’ya gideceği tarih öne çekildi Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, domates sevkiyatı yasağının kaldırılma kararının hazırlandığını hatırlaratak “50 bin ton hacmindeki sevkiyatlar 1 Kasım'dan itibaren başlayabilir. Bütün kısıtlamaların kaldırılması konusunda anlaştık ve çalışmalara devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
3 saat şarj edilmesiyle 80 kilometre gidebiliyor: DEV-A

                                    Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde okuyan bir grup öğrenci tarafından üretilen DEV-A ismindeki elektrikli otomobil, 85 kilometrelik hıza ulaşabiliyor. 3 saatlik şarj ile yaklaşık 80 km yol katedebiliyor.
3 saat şarj edilmesiyle 80 kilometre gidebiliyor: DEV-A Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde okuyan bir grup öğrenci tarafından üretilen DEV-A ismindeki elektrikli otomobil, 85 kilometrelik hıza ulaşabiliyor. 3 saatlik şarj ile yaklaşık 80 km yol katedebiliyor.
İtalya'nın iki zengin bölgesinde özerklik referandumu

                                    İtalya'nın kuzeyinde bulunan ekonomik açıdan zengin bölgelerinden Lombardiya ve Veneto'da merkezi yönetimden daha geniş haklar almak için gerçekleştirilen referandumda oy kullanma işlemi Türkiye saatiyle 08.00’de başladı.
İtalya'nın iki zengin bölgesinde özerklik referandumu İtalya'nın kuzeyinde bulunan ekonomik açıdan zengin bölgelerinden Lombardiya ve Veneto'da merkezi yönetimden daha geniş haklar almak için gerçekleştirilen referandumda oy kullanma işlemi Türkiye saatiyle 08.00’de başladı.
"Katalonya'yı yeni bir seçime zorlama kararı demokrasiye karşı bir saldırıdır"

                                    Katalonya Parlamentosu Sözcüsü Carme Forcadell ise İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'u hedef aldığı açıklamasında hükümetin Katalonya'yı ateşe sürüklediğini belirterek, "Katalonya'yı yeni bir seçime zorlama kararı, bir darbedir ve demokrasiye karşı bir saldırıdır" dedi.
"Katalonya'yı yeni bir seçime zorlama kararı demokrasiye karşı bir saldırıdır" Katalonya Parlamentosu Sözcüsü Carme Forcadell ise İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'u hedef aldığı açıklamasında hükümetin Katalonya'yı ateşe sürüklediğini belirterek, "Katalonya'yı yeni bir seçime zorlama kararı, bir darbedir ve demokrasiye karşı bir saldırıdır" dedi.
Volkswagen, 21 bin TL'lik araçla geliyor
Alman otomotiv devi Volkswagen, bütçe dostu bir araç ile sevenlerinin karşısına çıkmayı hazırlanıyor. 5 bin ila 10 bin Euro arasında değişen fiyat etiketi ile üretmeyi planladığı araçlar sayesinde, daha fazla Volkswagen hayranını araç sahibi yapmayı hedefliyor.
Volkswagen, 21 bin TL'lik araçla geliyor Alman otomotiv devi Volkswagen, bütçe dostu bir araç ile sevenlerinin karşısına çıkmayı hazırlanıyor. 5 bin ila 10 bin Euro arasında değişen fiyat etiketi ile üretmeyi planladığı araçlar sayesinde, daha fazla Volkswagen hayranını araç sahibi yapmayı hedefliyor.
Windows 10 oyunlar için hile koruması getirdi

                                    Windows 10 için en son aktif olan Sonbahar Creators güncellemesiyle birlikte birçok şeyin değişeceği konusunda sinyaller verilmeye başlanmıştı. Görünüşe göre, Sonbahar Creators güncellemesiyle birlikte Microsoft, Windows 10'a aylar öncesinden ilan ettiği "TruePlay" özelliğini getirmiş olacak. Steam'in "Valve Anti-Cheat"ine benzer bir hile koruma arayüzü olan "TruePlay", öncelikli olarak Microsoft Mağaza üzerinden satışta olan oyunlar için kullanıma açık olacak.
Windows 10 oyunlar için hile koruması getirdi Windows 10 için en son aktif olan Sonbahar Creators güncellemesiyle birlikte birçok şeyin değişeceği konusunda sinyaller verilmeye başlanmıştı. Görünüşe göre, Sonbahar Creators güncellemesiyle birlikte Microsoft, Windows 10'a aylar öncesinden ilan ettiği "TruePlay" özelliğini getirmiş olacak. Steam'in "Valve Anti-Cheat"ine benzer bir hile koruma arayüzü olan "TruePlay", öncelikli olarak Microsoft Mağaza üzerinden satışta olan oyunlar için kullanıma açık olacak.
Gökhan Töre dünya evine girdi
Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, Diriliş Ertuğrul dizisinde Halime Sultan karakterini canlandıran oyuncu Esra Bilgiç ile evlendi. Çiftin düğün töreni Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman çiftin nikah şahidi oldu.
Törene Beşiktaşlı futbolcular, teknik direktör Şenol Güneş, futbol dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra çiftin aileleri katıldı.
Gökhan Töre dünya evine girdi Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, Diriliş Ertuğrul dizisinde Halime Sultan karakterini canlandıran oyuncu Esra Bilgiç ile evlendi. Çiftin düğün töreni Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman çiftin nikah şahidi oldu. Törene Beşiktaşlı futbolcular, teknik direktör Şenol Güneş, futbol dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra çiftin aileleri katıldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >