22 Şubat: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Doğu Guta
Doğu Guta

22 Şubat'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Doğu Guta’da katliam: Son 3 günde 250'den fazla sivil öldürüldü, Dev derbinin hakemi açıklandı... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin. 56 yıl önceki 22 Şubat kalkışması videomuzu izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Doğu Guta’da katliam: Son 3 günde 250'den fazla sivil öldürüldü, Dev derbinin hakemi açıklandı... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Doğu Guta’da katliam: Son 3 günde 250'den fazla sivil öldürüldü

                                    Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin ablukada tuttuğu Doğu Guta'da son 3 günde ölen sivillerin sayısı 250'yi geçti. Doğu Guta'daki Esed rejimi, Doğu Guta'ya son üç gündür başta varil bombası olmak üzere her türlü silahı kullanarak kara ve hava saldırıları düzenliyor.
Doğu Guta’da katliam: Son 3 günde 250'den fazla sivil öldürüldü Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin ablukada tuttuğu Doğu Guta'da son 3 günde ölen sivillerin sayısı 250'yi geçti. Doğu Guta'daki Esed rejimi, Doğu Guta'ya son üç gündür başta varil bombası olmak üzere her türlü silahı kullanarak kara ve hava saldırıları düzenliyor.
Zeytin Dalı Harekatı'nda 5 köy YPG/PKK'dan temizlendi

                                    TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 68'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 96 noktayı örgütten kurtarmış oldu. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1829 oldu.
Zeytin Dalı Harekatı'nda 5 köy YPG/PKK'dan temizlendi TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 68'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 96 noktayı örgütten kurtarmış oldu. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1829 oldu.
Yeni oy pusulası belli oldu

                                    'Cumhur İttifakı', AK Parti ve MHP'nin, seçim ittifakına ilişkin düzenlemesi dün TBMM'ye sunuldu. Teklifin maddelerinin açıklanmasının ardından oy pusulasının nasıl olacağı merak konusuydu. Oy pusulasının taslak örneğine ulaşıldı. Pusulada ittifak oluşturacak partiler yan yana ve ittifakın isminin altında görünüyor.
Yeni oy pusulası belli oldu 'Cumhur İttifakı', AK Parti ve MHP'nin, seçim ittifakına ilişkin düzenlemesi dün TBMM'ye sunuldu. Teklifin maddelerinin açıklanmasının ardından oy pusulasının nasıl olacağı merak konusuydu. Oy pusulasının taslak örneğine ulaşıldı. Pusulada ittifak oluşturacak partiler yan yana ve ittifakın isminin altında görünüyor.
Şehit annesine 2.5 lira için hakaret etmişti! İşte istenen ceza

                                    Adana'da ücretsiz ulaşım kartını gösteren ve şehit annesi olduğunu belirten şehit annesi Zübeyde Tura'dan 2,5 liralık ulaşım ücretini isteyerek hakaret eden özel halk otobüsü şoförü hakkında 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
Şehit annesine 2.5 lira için hakaret etmişti! İşte istenen ceza Adana'da ücretsiz ulaşım kartını gösteren ve şehit annesi olduğunu belirten şehit annesi Zübeyde Tura'dan 2,5 liralık ulaşım ücretini isteyerek hakaret eden özel halk otobüsü şoförü hakkında 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
Dev derbinin hakemi Cüneyt Çakır oldu!

                                    Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında 25 Şubat Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini hakem Cüneyt Çakır yönetecek.
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, Çakır'ın yardımcıları Bahattin Duran ile Tarık Ongun olacak. Barış Şimşek ise derbide dördüncü hakem olarak görev alacak.
Vodafone Park'taki derbi saat 19.00'da başlayacak.
Dev derbinin hakemi Cüneyt Çakır oldu! Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında 25 Şubat Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, Çakır'ın yardımcıları Bahattin Duran ile Tarık Ongun olacak. Barış Şimşek ise derbide dördüncü hakem olarak görev alacak. Vodafone Park'taki derbi saat 19.00'da başlayacak.
Şenol Güneş'ten TFF'ye Caner Erkin göndermesi

                                    Almanya deplasmanında Caner Erkin ile oyundan çıkarken yaşadığı diyalog hakkında da konuşan Güneş, oyuncuya ceza verilip verilmemesi konusunda sorulan soruya TFF'ye inceden dokundurarak imalı bir cevap verdi. Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş düzenlenen basın toplantısında Bayern Münih karşısında alınan farklı mağlubiyetten duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Tecrübeli çalıştırıcı karşılaşmada Caner Erkin'in oyundan çıkarken kendisine gösterdiği tepki hakkında ise TFF'yi hedef alan ifadeler kullandı. Güneş: "Bayern Münih ile ilk maç bizim için hayal kırıklığı oldu, hiç şansımızın olmadığını söyleyebiliriz. Umutlarımızı buraya taşımak isterdik. Kötü kaybettik ama ülkemizi başından bu yana iyi temsil ettik. Bayern karşısında ikinci maçta turu geçmek için hiç şansımızın olmadığını düşünüyorum. Daha iyi olmak isterdik, üzgünüz. Bu yenilgi için herkesten özür dileriz. Beklentileri büyüttüğümüzü biliyoruz. Şikayet etmeden doğru işler yaparak bugünlere geldik. Nasıl geldiğimizi herkes iyi biliyor." dedi.
Şenol Güneş'ten TFF'ye Caner Erkin göndermesi Almanya deplasmanında Caner Erkin ile oyundan çıkarken yaşadığı diyalog hakkında da konuşan Güneş, oyuncuya ceza verilip verilmemesi konusunda sorulan soruya TFF'ye inceden dokundurarak imalı bir cevap verdi. Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş düzenlenen basın toplantısında Bayern Münih karşısında alınan farklı mağlubiyetten duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Tecrübeli çalıştırıcı karşılaşmada Caner Erkin'in oyundan çıkarken kendisine gösterdiği tepki hakkında ise TFF'yi hedef alan ifadeler kullandı. Güneş: "Bayern Münih ile ilk maç bizim için hayal kırıklığı oldu, hiç şansımızın olmadığını söyleyebiliriz. Umutlarımızı buraya taşımak isterdik. Kötü kaybettik ama ülkemizi başından bu yana iyi temsil ettik. Bayern karşısında ikinci maçta turu geçmek için hiç şansımızın olmadığını düşünüyorum. Daha iyi olmak isterdik, üzgünüz. Bu yenilgi için herkesten özür dileriz. Beklentileri büyüttüğümüzü biliyoruz. Şikayet etmeden doğru işler yaparak bugünlere geldik. Nasıl geldiğimizi herkes iyi biliyor." dedi.
İtalyanlar yazdı: Fellaini Galatasaray’da

                                    Manchester United’ın Belçikalı orta saha oyuncusu Marouane Fellaini'nin bir sonraki durağının Galatasaray olacağı belirtilirken, bu transferin bu yazgerçekleşebileceği yazıldı. İtalyan basını, ünlü futbolcu Fellaini'nin Manchester United ile sözleşme yenilemeyeceğini ve Galatasaray'a yakın olduğunu yazdı.
İtalyanlar yazdı: Fellaini Galatasaray’da Manchester United’ın Belçikalı orta saha oyuncusu Marouane Fellaini'nin bir sonraki durağının Galatasaray olacağı belirtilirken, bu transferin bu yazgerçekleşebileceği yazıldı. İtalyan basını, ünlü futbolcu Fellaini'nin Manchester United ile sözleşme yenilemeyeceğini ve Galatasaray'a yakın olduğunu yazdı.
Spotify'da bulduğu açığı kullanarak milyoner olan kullanıcı yakalandı

                                    Küresel çaptaki birçok şirketin sisteminde açık bulunduğunu düşünürsek Spotfiy’da olmaması beklenemezdi. İşte kullandığı uygulamada bu durumun olmasını tahmin eden sıradan bir kullanıcı, kısa sürede milyoner olmayı başardı.
Spotify'da bulduğu açığı kullanarak milyoner olan kullanıcı yakalandı Küresel çaptaki birçok şirketin sisteminde açık bulunduğunu düşünürsek Spotfiy’da olmaması beklenemezdi. İşte kullandığı uygulamada bu durumun olmasını tahmin eden sıradan bir kullanıcı, kısa sürede milyoner olmayı başardı.
5G teknolojisini ilk kullanacak şehirler belli oldu

                                    Dünyanın en büyük operatörlerinden AT&T, ABD’nin 3 şehrinin 5G teknolojisi çalışmalarını bitirdiğini açıkladı. Açıklamaya göre söz konusu şehirler şöyle: İki Teksas eyaletinde bulunan Dallas, Waco diğeri ise Atlanta eyaletinde bulunan Georgia.
5G teknolojisini ilk kullanacak şehirler belli oldu Dünyanın en büyük operatörlerinden AT&T, ABD’nin 3 şehrinin 5G teknolojisi çalışmalarını bitirdiğini açıkladı. Açıklamaya göre söz konusu şehirler şöyle: İki Teksas eyaletinde bulunan Dallas, Waco diğeri ise Atlanta eyaletinde bulunan Georgia.
Jeff Bezos, 10 bin yıl çalışması beklenen dev saat üretiyor

                                    Amazon.com CEO’su Jeff Bezos, Texas’ta 10 bin yıllık zamanı tutmak için tasarladığı ve bir dağda yer alacak saat için 42 milyon dolar harcayacak. Geçtiğimiz günlerde paylaşılan video saat için ne kadar büyük bir çalışmanın olduğunu gözler önüne seriyor. Servetini The Washington Post, Blue Origin ve bazı konaklar için harcayan Bezos’un bu projesi de ilginç karşılanıyor.
Jeff Bezos, 10 bin yıl çalışması beklenen dev saat üretiyor Amazon.com CEO’su Jeff Bezos, Texas’ta 10 bin yıllık zamanı tutmak için tasarladığı ve bir dağda yer alacak saat için 42 milyon dolar harcayacak. Geçtiğimiz günlerde paylaşılan video saat için ne kadar büyük bir çalışmanın olduğunu gözler önüne seriyor. Servetini The Washington Post, Blue Origin ve bazı konaklar için harcayan Bezos’un bu projesi de ilginç karşılanıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >