23 Nisan 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Arşiv.
Arşiv.

'23 Nisan 2019 Salı günü' Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 23 Nisan 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik

ABD İran’dan petrol ithal eden 8 ülkeye yaptırım muafiyetini kaldırdı

                                    ABD, İran’dan petrol ithal eden ve aralarında Türkiye’nin de olduğu 8 ülkeye yaptırımlardan tanıdığı muafiyeti kaldırdığını açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, İran’a yaptırım uygulanması politikasından şimdiye kadar alınan sonuçları sıraladı.
ABD İran’dan petrol ithal eden 8 ülkeye yaptırım muafiyetini kaldırdı ABD, İran’dan petrol ithal eden ve aralarında Türkiye’nin de olduğu 8 ülkeye yaptırımlardan tanıdığı muafiyeti kaldırdığını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, İran’a yaptırım uygulanması politikasından şimdiye kadar alınan sonuçları sıraladı.
23 Nisan'da çocuklar GZT'yi devraldı

                                    Biz de GZT.com ekibi olarak, 23 Nisan Bayramı sebebiyle Yenidoğu okullarından gelen öğrencileri ağırladık. Gelen öğrenciler, editörlerimiz ile sohbet ederek haber merkezinin başına geçtiler. Bu haberi, Ahmet Sabri ve Berat isimli 7 yaşındaki öğrencimizle birlikte yazdık. Kısa süreliğine öğrenciler haber yazımlarında bize destek oldu.
23 Nisan'da çocuklar GZT'yi devraldı Biz de GZT.com ekibi olarak, 23 Nisan Bayramı sebebiyle Yenidoğu okullarından gelen öğrencileri ağırladık. Gelen öğrenciler, editörlerimiz ile sohbet ederek haber merkezinin başına geçtiler. Bu haberi, Ahmet Sabri ve Berat isimli 7 yaşındaki öğrencimizle birlikte yazdık. Kısa süreliğine öğrenciler haber yazımlarında bize destek oldu.
Samsung iki yeni katlanabilir telefon tasarlıyor

                                    Galaxy Fold'da yaşanan ekran problemleri sebebiyle zor günler geçiren Samsung'un iki yeni katlanabilir model üzerinde çalıştığı söyleniyor.
Samsung iki yeni katlanabilir telefon tasarlıyor Galaxy Fold'da yaşanan ekran problemleri sebebiyle zor günler geçiren Samsung'un iki yeni katlanabilir model üzerinde çalıştığı söyleniyor.
Meghan Markle ve Prens Harry İngiltere'yi terk ediyor
İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle, saraydan bağımsız kararlar almaya devam ediyor. Gelen bilgilere göre Meghan ve Prens Harry bebeklerinin doğumundan sonra İngiltere'yi terk etmeye karar verdi. Çiftin bu kararı almasında Prens William ve Harry'nın arasında yaşadığı gerginliklerin etkili olduğu konuşuluyor.
Meghan Markle ve Prens Harry İngiltere'yi terk ediyor İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle, saraydan bağımsız kararlar almaya devam ediyor. Gelen bilgilere göre Meghan ve Prens Harry bebeklerinin doğumundan sonra İngiltere'yi terk etmeye karar verdi. Çiftin bu kararı almasında Prens William ve Harry'nın arasında yaşadığı gerginliklerin etkili olduğu konuşuluyor.
Brexit karşıtı yeni parti AP seçimleri için kolları sıvadı

                                    İngiltere'de Brexit'in oluşturduğu çıkmaz nedeniyle Muhafazakar Parti ve İşçi Partisi'nden istifa eden milletvekillerinin kurduğu Change UK Partisi, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için kampanya başlattıklarını duyurdu.
Brexit karşıtı yeni parti AP seçimleri için kolları sıvadı İngiltere'de Brexit'in oluşturduğu çıkmaz nedeniyle Muhafazakar Parti ve İşçi Partisi'nden istifa eden milletvekillerinin kurduğu Change UK Partisi, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için kampanya başlattıklarını duyurdu.
Deniz Çakır'a tesettürlü kadınlara hakaret suçundan dava açıldı

                                    Geçtiğimiz aylarda gittiği bir mekanda tesettürlü kadınlara hakaret ettiği iddia edilen oyuncu Deniz Çakır, hakkında dava açılmıştı. Çakır'ın bir yıla kadar hapsi istendi. Oyuncu ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
Deniz Çakır'a tesettürlü kadınlara hakaret suçundan dava açıldı Geçtiğimiz aylarda gittiği bir mekanda tesettürlü kadınlara hakaret ettiği iddia edilen oyuncu Deniz Çakır, hakkında dava açılmıştı. Çakır'ın bir yıla kadar hapsi istendi. Oyuncu ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >