30 Eylül: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

gztgündem özeti
gztgündem özeti

30 Eylül Cumartesi günü Türkiye’de ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri hazırladığımız 10 haber ile bir çırpıda okuyarak öğrenebilirsiniz.

İşte 30 Eylül Cumartesi günü Türkiye’de ve dünyada yaşanan önemli gelişmeler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Barzani'ye sert mesaj
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Erzurum İl Danışma Toplantısı'nda konuştu. Kuzey Irak yönetiminin Türkiye'ye rağmen adım atmasını eleştiren Erdoğan, tartışmalı bölgeler konusunda "Bunlar diyor ki 'Kerkük bizimdir.' Sen ne diyorsun, Kerkük'ün tarihinde siz var mısınız? Yoksunuz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Barzani'ye sert mesaj Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Erzurum İl Danışma Toplantısı'nda konuştu. Kuzey Irak yönetiminin Türkiye'ye rağmen adım atmasını eleştiren Erdoğan, tartışmalı bölgeler konusunda "Bunlar diyor ki 'Kerkük bizimdir.' Sen ne diyorsun, Kerkük'ün tarihinde siz var mısınız? Yoksunuz" dedi.
Başbakan Yıldırım, AK Parti İzmit 4. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı
Kongre'de Barzani'nin gayrimeşru referadumuna sert çıkan Başbakan Binali Yıldırım, Irak, İran ve Türkiye olarak bölgede oynanan oyunları akamete uğratmak için koordinasyon içinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız da İran'a gidecek. Bu bölgede Türkiye'ye rağmen bir operasyon yapmak mümkün değildir. Nasıl Fırat Kalkanı'nda gereken cevabı verdiyse şartlar ve zemin oluştuğunda aynı cevabı verecektir.” ifadelerini kullandı.
Başbakan Yıldırım, AK Parti İzmit 4. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı Kongre'de Barzani'nin gayrimeşru referadumuna sert çıkan Başbakan Binali Yıldırım, Irak, İran ve Türkiye olarak bölgede oynanan oyunları akamete uğratmak için koordinasyon içinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız da İran'a gidecek. Bu bölgede Türkiye'ye rağmen bir operasyon yapmak mümkün değildir. Nasıl Fırat Kalkanı'nda gereken cevabı verdiyse şartlar ve zemin oluştuğunda aynı cevabı verecektir.” ifadelerini kullandı.
Katalan çiftçiler traktörleriyle Barselona'ya akın etti
Madrid yönetiminin yasadışı ilan ettiği ancak Katalanların oy sandıklarını kurma yönünde ısrarcı olduğu tartışmalı referandum öncesinde Barselona sokaklarını traktörlerle dolduran Katalan çiftçiler İspanyol polisinin referandumu engelleme girişimine traktörleriyle engel olmayı amaçlıyor.
Katalan çiftçiler traktörleriyle Barselona'ya akın etti Madrid yönetiminin yasadışı ilan ettiği ancak Katalanların oy sandıklarını kurma yönünde ısrarcı olduğu tartışmalı referandum öncesinde Barselona sokaklarını traktörlerle dolduran Katalan çiftçiler İspanyol polisinin referandumu engelleme girişimine traktörleriyle engel olmayı amaçlıyor.
Şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı 
Kuzey Irak'ın Kanimasi bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Yahya Acar son yolculuğuna uğurlandı. Kahraman Ömer Halisdemir’in silah arkadaşı olduğu öğrenilen Yahya Acar için memleketi Samsun’da cenaze töreni düzenlendi.
Şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı Kuzey Irak'ın Kanimasi bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Yahya Acar son yolculuğuna uğurlandı. Kahraman Ömer Halisdemir’in silah arkadaşı olduğu öğrenilen Yahya Acar için memleketi Samsun’da cenaze töreni düzenlendi.
Çinli Huawei, yeni akıllı telefonun aslında bir "akıllı makine" olacağını duyurdu
Yılın ikinci çeyreğine ait satış raporlarına göre Samsung ve Apple'ın ardından üçüncü sırada yer alan Huawei, bu başarıyı devam ettirmek için yeni hamleler yapmaya devam ediyor. Geçen senenin ikinci çeyreğinde 32 milyon adet akıllı telefon satan Çinli şirketin bu senenin aynı dönemindeki telefon satışı ise 38.4 milyon adet şeklinde raporlandı.
Çinli Huawei, yeni akıllı telefonun aslında bir "akıllı makine" olacağını duyurdu Yılın ikinci çeyreğine ait satış raporlarına göre Samsung ve Apple'ın ardından üçüncü sırada yer alan Huawei, bu başarıyı devam ettirmek için yeni hamleler yapmaya devam ediyor. Geçen senenin ikinci çeyreğinde 32 milyon adet akıllı telefon satan Çinli şirketin bu senenin aynı dönemindeki telefon satışı ise 38.4 milyon adet şeklinde raporlandı.
 3.seri Apple Watch Türkiye'de satışa sunuldu
10.yıla özel tanıtılan iPhone X, en fazla ilgi gören olsa da 3.nesil Apple Watch da ilgiyi hak eden ürünlerden. eSIM kartıyla gelen cihaz Türkiye’de satışa sunuldu.Ülkemizde 1649 TL fiyat etiketiyle satılan ürünün en fazla satan akıllı saat olması bekleniyor. Öyle ki Apple Watch’un geçtiğimiz yıl yüzde 50 büyüyerek Rolex’i bile geride bıraktığı açıklanmıştı.
3.seri Apple Watch Türkiye'de satışa sunuldu 10.yıla özel tanıtılan iPhone X, en fazla ilgi gören olsa da 3.nesil Apple Watch da ilgiyi hak eden ürünlerden. eSIM kartıyla gelen cihaz Türkiye’de satışa sunuldu.Ülkemizde 1649 TL fiyat etiketiyle satılan ürünün en fazla satan akıllı saat olması bekleniyor. Öyle ki Apple Watch’un geçtiğimiz yıl yüzde 50 büyüyerek Rolex’i bile geride bıraktığı açıklanmıştı.
ASELSAN, sesten 6 kat daha hızlı fırlatma sistemi geliştirdi
ASELSAN, dünya genelinde henüz ar-ge aşamasında olan elektromanyetik mühimmat fırlatma teknolojisini geliştirme çalışmalarına başladı. ASELSAN’ın titizlikle testlerini yaptığı TUFAN, elektromanyetik dalganın itme gücünü kullanarak top mermilerini 6 kat daha hızlı biçimde hedefine gönderebiliyor. Klasik toplar ve fırlatma sistemlerinde bulunan patlama yerine elektromanyetik dalganın itme gücünü kullanan TUFAN, ulaşabildiği hız seviyesiyle ilgi çekiyor.
ASELSAN, sesten 6 kat daha hızlı fırlatma sistemi geliştirdi ASELSAN, dünya genelinde henüz ar-ge aşamasında olan elektromanyetik mühimmat fırlatma teknolojisini geliştirme çalışmalarına başladı. ASELSAN’ın titizlikle testlerini yaptığı TUFAN, elektromanyetik dalganın itme gücünü kullanarak top mermilerini 6 kat daha hızlı biçimde hedefine gönderebiliyor. Klasik toplar ve fırlatma sistemlerinde bulunan patlama yerine elektromanyetik dalganın itme gücünü kullanan TUFAN, ulaşabildiği hız seviyesiyle ilgi çekiyor.
A Milli Takım aday kadrosu açıklandı
A Milli takımın İzlanda ve Finlandiya ile oynayacağı Dünya Kupası Eleme Grubu maçlarının aday kadrosu açıklandı.
Kadroya Göztepe formasıyla başarılı bir sezon geçiren Sabri Sarıoğlu da uzun bir aranın ardından davet edildi.
A Milli Takım aday kadrosu açıklandı A Milli takımın İzlanda ve Finlandiya ile oynayacağı Dünya Kupası Eleme Grubu maçlarının aday kadrosu açıklandı. Kadroya Göztepe formasıyla başarılı bir sezon geçiren Sabri Sarıoğlu da uzun bir aranın ardından davet edildi.
Malezya'da ilk cep Hamilton'ın
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 15. yarışı Malezya Grand Prix'sine Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ilk sıradan başlayacak.
Malezya'da ilk cep Hamilton'ın Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 15. yarışı Malezya Grand Prix'sine Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ilk sıradan başlayacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >