4 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Gazprom
Gazprom

Rus enerji şirketi Gazprom Türkiye'ye 29 milyar metreküp doğalgaz ihraç ederek rekor kırdı... 4 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cenk Tosun'a ödenecek bonservis bedelinden Gazprom’un Türkiye’ye rekor doğalgaz satışına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:
Müslüm Gürses'in hayatı film oluyor 
Oyuncu Timuçin Esen'in, 2013'te yaşamını yitiren arabesk ve Türk halk müziği sanatçısı Müslüm Gürses'i canlandırdığı sinema filmi "Müslüm"ün çekimlerine başlandı.
Müslüm Gürses'in hayatı film oluyor Oyuncu Timuçin Esen'in, 2013'te yaşamını yitiren arabesk ve Türk halk müziği sanatçısı Müslüm Gürses'i canlandırdığı sinema filmi "Müslüm"ün çekimlerine başlandı.
Gazprom'dan Türkiye'ye rekor doğalgaz ihracatı
Rus enerji şirketi Gazprom'un, geçen yıl Türkiye'ye 29 milyar metreküp doğalgaz ihraç ederek rekor kırdığı bildirildi. Şirketin İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller gazetecilere yaptığı açıklamada, TürkAkım doğalgaz projesinde iki hattın 700 kilometrelik bölümünün inşatının tamamlandığı projenin deniz kısmına yönelik inşaatta yüzde 38'lik kısmının bittiği belirtildi.
Gazprom'dan Türkiye'ye rekor doğalgaz ihracatı Rus enerji şirketi Gazprom'un, geçen yıl Türkiye'ye 29 milyar metreküp doğalgaz ihraç ederek rekor kırdığı bildirildi. Şirketin İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller gazetecilere yaptığı açıklamada, TürkAkım doğalgaz projesinde iki hattın 700 kilometrelik bölümünün inşatının tamamlandığı projenin deniz kısmına yönelik inşaatta yüzde 38'lik kısmının bittiği belirtildi.
Cenk Tosun'a ödenecek bonservis belli oldu! 
Son bir aydır konuşulan Cenk Tosun transferi nihayet gerçekleşti. Beşiktaş ile Everton anlaştı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dün akşam İngiltere'ye giderek Evertonlı yetkililerde bir araya geldi. Bu sabah teklife son hali verildi ve 27 milyon avro karşılığında transfer tamamlandı.
Cenk Tosun'a ödenecek bonservis belli oldu! Son bir aydır konuşulan Cenk Tosun transferi nihayet gerçekleşti. Beşiktaş ile Everton anlaştı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dün akşam İngiltere'ye giderek Evertonlı yetkililerde bir araya geldi. Bu sabah teklife son hali verildi ve 27 milyon avro karşılığında transfer tamamlandı.
MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: Türkiye'de istihdamın yüzde 73'ünü Kobiler sağlıyor
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Bugün KOBİ’ler Türkiye’de ihracatın yüzde 55’ini, istihdamın yüzde 73’ünü, ithalatın yüzde 38’ini, cironun da yüzde 62’sini yapıyor. Yani burada KOBİ’leri sistemin dışında göremeyiz. Ticaretin ana unsuru Türkiye’de KOBİ’ler üzerinde yürüyor." dedi.
MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: Türkiye'de istihdamın yüzde 73'ünü Kobiler sağlıyor Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Bugün KOBİ’ler Türkiye’de ihracatın yüzde 55’ini, istihdamın yüzde 73’ünü, ithalatın yüzde 38’ini, cironun da yüzde 62’sini yapıyor. Yani burada KOBİ’leri sistemin dışında göremeyiz. Ticaretin ana unsuru Türkiye’de KOBİ’ler üzerinde yürüyor." dedi.
Tesla, 2017'de rekor sayıda elektrikli otomobil sattı
Tesla, uygun fiyatlı çözümü Model 3'ün teslimatlarına başladığı 2017'de rekor sayıda elektrikli otomobil sattı. Son çeyreği 29 bin araç teslimatıyla kapatan şirket, yıllık bazda ilk kez 100 bin satış barajını aştı.
Tesla, 2017'de rekor sayıda elektrikli otomobil sattı Tesla, uygun fiyatlı çözümü Model 3'ün teslimatlarına başladığı 2017'de rekor sayıda elektrikli otomobil sattı. Son çeyreği 29 bin araç teslimatıyla kapatan şirket, yıllık bazda ilk kez 100 bin satış barajını aştı.
Taffarel geri döndü 
Galatasaray'ın eski kalecisi ve antrenörü Brezilyalı Claduio Taffarel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Galatasaray'a geri döndüğünü açıkladı. İşte Taffarel'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama; "Gerek futbolcu olarak gerekse teknik ekipte çalışmak suretiyle nice mutluluklar yaşadığım kulübüm Galatasaray’a yeniden dönmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bana yeniden bu fırsatı veren yönetim kuruluna ve özellikle Sayın Fatih Terim’e beraber çalışma fırsatı verdiği için teşekkür ederim . Evet Cimbom nerde kalmıştık!"
Taffarel geri döndü Galatasaray'ın eski kalecisi ve antrenörü Brezilyalı Claduio Taffarel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Galatasaray'a geri döndüğünü açıkladı. İşte Taffarel'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama; "Gerek futbolcu olarak gerekse teknik ekipte çalışmak suretiyle nice mutluluklar yaşadığım kulübüm Galatasaray’a yeniden dönmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bana yeniden bu fırsatı veren yönetim kuruluna ve özellikle Sayın Fatih Terim’e beraber çalışma fırsatı verdiği için teşekkür ederim . Evet Cimbom nerde kalmıştık!"
Bakanlık açıkladı: Google, 20 bin Türk kadınını iş için eğitecek
Ülkemizde her geçen yıl daha da artan kadın girişimci sayısının önünü açmak ve geniş kitlelere ulaşmayı amaç belirleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, teknoloji devi Google ile anlaşma imzaladı. Anlaşma neticesinde Google, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ikamet eden girişimci kadınlar başta olmak üzere 20.000 kişiye “teknoloji eğitimi” verecek.
Bakanlık açıkladı: Google, 20 bin Türk kadınını iş için eğitecek Ülkemizde her geçen yıl daha da artan kadın girişimci sayısının önünü açmak ve geniş kitlelere ulaşmayı amaç belirleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, teknoloji devi Google ile anlaşma imzaladı. Anlaşma neticesinde Google, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ikamet eden girişimci kadınlar başta olmak üzere 20.000 kişiye “teknoloji eğitimi” verecek.
“S-400 Füze Savunma Alay Komutanlığı” kuruluyor
Habertürk'te yer alan habere göre Rusya ile uzun süren görüşmeler sonrasında alınan S-400 füze savunma sistemleri, geçtiğimiz hafta atılan imzalarla resmen Türkiye'nin envanterine katılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri de füze savunma sistemlerinin kontrolü ve eğitimli subaylar için 2 tabur ve 4 bölükten oluşan alay komutanlığı kuracak.
“S-400 Füze Savunma Alay Komutanlığı” kuruluyor Habertürk'te yer alan habere göre Rusya ile uzun süren görüşmeler sonrasında alınan S-400 füze savunma sistemleri, geçtiğimiz hafta atılan imzalarla resmen Türkiye'nin envanterine katılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri de füze savunma sistemlerinin kontrolü ve eğitimli subaylar için 2 tabur ve 4 bölükten oluşan alay komutanlığı kuracak.
Fenerbahçe'de 2 yıldız kadro dışı 
beIN Sports'un haberine göre, Fenerbahçe'de Ozan Tufan ve Robin van Persie, Antalya kampı kadrosuna alınmadı. Teknik direktör Aykut Kocaman,Ozan Tufan'ın takım içindeki disiplinsiz hareketleri nedeniyle genç oyuncuya şans vermezken, umursamaz ve rahat tavırları ile taraftarı çileden çıkaran Van Persie'nin de biletini kesti.
Fenerbahçe'de 2 yıldız kadro dışı beIN Sports'un haberine göre, Fenerbahçe'de Ozan Tufan ve Robin van Persie, Antalya kampı kadrosuna alınmadı. Teknik direktör Aykut Kocaman,Ozan Tufan'ın takım içindeki disiplinsiz hareketleri nedeniyle genç oyuncuya şans vermezken, umursamaz ve rahat tavırları ile taraftarı çileden çıkaran Van Persie'nin de biletini kesti.
İbrahim Kalın: Skandal bir davanın skandal bir kararıdır 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Kalın, ABD'deki Hakan Atilla davası kararına ilişkin, "Skandal bir davanın skandal bir kararıdır. Türkiye'nin iç siyasetin müdahale amaçlı kumpas olduğu açıktır" dedi.
İbrahim Kalın: Skandal bir davanın skandal bir kararıdır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Kalın, ABD'deki Hakan Atilla davası kararına ilişkin, "Skandal bir davanın skandal bir kararıdır. Türkiye'nin iç siyasetin müdahale amaçlı kumpas olduğu açıktır" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >