48 yıldır 10 yaşında olan çocuk: Hanzala

48 yıldır 10 yaşında olan çocuk: Hanzala
48 yıldır 10 yaşında olan çocuk: Hanzala

Hanzala 10 yaşındaki haliyle tüm dünyanın umursamazlığına karşı çıkıyor.

Filistin direnişinin sembolü olan Hanzala karikatürlerini ve onu çizen yetenekli karikatürist Naci-el Ali hakkında birkaç bilgiyi sizler için listeledik.

48 yıldır 10 yaşında

                                    
                                    
                                    
                                    Hanzala tam 48 yıldır 10 yaşında, doğduğu yer olan Filistin'e geri dönene kadar da zaman onun için donmuş durumda.
48 yıldır 10 yaşında Hanzala tam 48 yıldır 10 yaşında, doğduğu yer olan Filistin'e geri dönene kadar da zaman onun için donmuş durumda.
Ayakları çıplak, sırtı dönük bir aktivist

                                    
                                    
                                    
                                    Ayakları çıplak, üstü başı kirli ve tüm dünyaya sırtı dönük bu çocuk umursamaz insanların,işgale ses çıkarmayan halkların, İsrail'in ve tüm sömürgeci zihniyetli devletlerin karşısındayken ülkelerinden zorla kovulan, başka ülkelerde baskı gören mültecilerin, zorda kalmış insanların da yanında duruyor.
Ayakları çıplak, sırtı dönük bir aktivist Ayakları çıplak, üstü başı kirli ve tüm dünyaya sırtı dönük bu çocuk umursamaz insanların,işgale ses çıkarmayan halkların, İsrail'in ve tüm sömürgeci zihniyetli devletlerin karşısındayken ülkelerinden zorla kovulan, başka ülkelerde baskı gören mültecilerin, zorda kalmış insanların da yanında duruyor.
Neden bize sırtı dönük?

                                    
                                    
                                    Bu soruya Naci el-Ali “Arapların saygınlığı tamir edildiğinde, Arap bireyleri özgürlüklerini ve insaniliklerini geri kazandıklarında.” şeklinde cevap veriyor.

Ellerini arkada kavuşturmasının nedenini ise El Ali şöyle anlatıyor: “Bize Amerikan usulü çözümlerin sunulduğu bir zamanda, Hanzala'nın ellerini arkada kavuşturması bir reddin ifadesidir.”
Neden bize sırtı dönük? Bu soruya Naci el-Ali “Arapların saygınlığı tamir edildiğinde, Arap bireyleri özgürlüklerini ve insaniliklerini geri kazandıklarında.” şeklinde cevap veriyor. Ellerini arkada kavuşturmasının nedenini ise El Ali şöyle anlatıyor: “Bize Amerikan usulü çözümlerin sunulduğu bir zamanda, Hanzala'nın ellerini arkada kavuşturması bir reddin ifadesidir.”
Kim bu Naci-el Ali

                                    
                                    
                                    
                                    Dünyanın en yetenekli karikatüristlerinden birisi olan Filistinli Naci-el Ali, oluşturduğu çizgi karakter Hanzala ile tüm dünyaya meydan okudu. Oluşturduğu Hanzala karakteri Filistin direnişinin sembolü oldu.
Kim bu Naci-el Ali Dünyanın en yetenekli karikatüristlerinden birisi olan Filistinli Naci-el Ali, oluşturduğu çizgi karakter Hanzala ile tüm dünyaya meydan okudu. Oluşturduğu Hanzala karakteri Filistin direnişinin sembolü oldu.
Fakat bu karikatürü tehdit görenler Hanzala'yı yetim bıraktı

                                    
                                    
                                    
                                    1987 yılının Ağustos ayında, Londra'da yolda yürürken arkasından onu takip eden İsrail ajanlarının suikastı sonucu öldürüldü. Hanzala yetim kaldı ve bir daha hiç yüzünü bize dönemedi.
Fakat bu karikatürü tehdit görenler Hanzala'yı yetim bıraktı 1987 yılının Ağustos ayında, Londra'da yolda yürürken arkasından onu takip eden İsrail ajanlarının suikastı sonucu öldürüldü. Hanzala yetim kaldı ve bir daha hiç yüzünü bize dönemedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >