58 kişi bir motosiklete bindi

1.2 kilometrelik mesafe kat ettiler.
1.2 kilometrelik mesafe kat ettiler.

Hindistan ordusundan 58 asker, bir motora binerek dünya rekoru kırdı. 500 cc gücündeki sıradan bir motosiklete binerek 1200 metre yol kateden askerler Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi.

Hindistan ordusundan yeni bir dünya rekoru geldi. Hindistan ordusundan 58 asker bir motosiklete binerek 1.2 kilometre yol aldı.

Edinilen bilgiye göre, Hindistan ordusuna mensup 58 asker, 500 cc gücündeki sıradan bir motosiklete binerek 1.2 kilometrelik mesafe kat etti. Askerlerin bu deneyi bir dünya rekoru olarak tarihe geçti. Askerler kendilerine ait bir rekoru daha kırarak Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı.

1.2 kilometrelik mesafe kat ettiler.
1.2 kilometrelik mesafe kat ettiler.

Lojistik Komutanlığı motorlu piyade ekipleri tarafından organize edilen rekor için askerler, diyet dahil 6 ay boyunca titiz bir çalışma yaptı. Tornadoes olarak adlandırılan motorlu birlikler ilk rekorunu 1982 yılında bir motora 20 kişi binerek kırmış, ardından 2010’da yapılan ikinci denemede tek motosiklete 54 asker bindirilmişti. Bu yılki denemede ise tüm zamanların en fazla askeri, 58 kişi ile bir rekor daha kırılmış oldu.

Bengaluru kentinin güneyindeki Yelahanka Hava Üssü’nde gerçekleşen denemede askerler, Hint bayrağının renklerinden oluşan üniformalar giyerek rekoru kırmış oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >