6 Ekim: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

betül kaya
betül kaya

Bugün Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

6 Ekim'deki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Snapchat güneş gözlüğü Spectacles'in satış rakamlarından Nobel Barış Ödülü'ne kadar kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Nobel Barış Ödülü sahibini buldu

                                    215 kişi ve 103 kurum arasından, 2017 Nobel Barış Ödülü'nü "Nükleer Silahların Tamamen Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Kampanya" kazandı. Nobel Komitesi Başkanı Berit Reiss-Andersen, ödülün grubun, "Herhangi bir nükleer silah kullanımının insani felaketler oluşturacağına dikkat çektikleri ve bu hedefe ulaşmak için sarf ettikleri çabalar" nedeniyle verildiğini söyledi.
Nobel Barış Ödülü sahibini buldu 215 kişi ve 103 kurum arasından, 2017 Nobel Barış Ödülü'nü "Nükleer Silahların Tamamen Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Kampanya" kazandı. Nobel Komitesi Başkanı Berit Reiss-Andersen, ödülün grubun, "Herhangi bir nükleer silah kullanımının insani felaketler oluşturacağına dikkat çektikleri ve bu hedefe ulaşmak için sarf ettikleri çabalar" nedeniyle verildiğini söyledi.
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan MTV müjdesi

                                    Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, tartışmalara yol açan Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) yüzde 40'lık artışın aşağı çekileceğini açıkladı. Yeni artış oranın birkaç güne netleşeceğini belirtti.
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan MTV müjdesi Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, tartışmalara yol açan Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) yüzde 40'lık artışın aşağı çekileceğini açıkladı. Yeni artış oranın birkaç güne netleşeceğini belirtti.
Bakan Ahmet Arslan tarih verdi

                                    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda 3. Havalimanı, FSM Köprüsü ve Kanal İstanbul hakkında açıklamalarda bulundu. 3. Havalimanının açılışına ilişkin konuşan Arslan, “Şubat 2018'e kalmadan ilk uçağı indireceğiz. Resmi açılışı 29 Ekim 2018 olacak.” ifadelerini kullandı.
Bakan Ahmet Arslan tarih verdi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda 3. Havalimanı, FSM Köprüsü ve Kanal İstanbul hakkında açıklamalarda bulundu. 3. Havalimanının açılışına ilişkin konuşan Arslan, “Şubat 2018'e kalmadan ilk uçağı indireceğiz. Resmi açılışı 29 Ekim 2018 olacak.” ifadelerini kullandı.
'Çok uzun zamandır Türkiye'yi ziyaret etmek istiyordum'

                                    Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak, yeni filmi "Secret Superstar"ın tanıtımı amacıyla Türkiye'de bulunan Hindistanlı oyuncu, yönetmen ve yapımcı Aamir Khan, Ankara'ya geldi. Khan, "Çok uzun zamandır Türkiye ve Ankara'yı ziyaret etmek istiyordum ve sonunda buradayım. Beni davet eden tüm hayranlarıma teşekkürlerimi sunmak istiyorum." dedi.
'Çok uzun zamandır Türkiye'yi ziyaret etmek istiyordum' Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak, yeni filmi "Secret Superstar"ın tanıtımı amacıyla Türkiye'de bulunan Hindistanlı oyuncu, yönetmen ve yapımcı Aamir Khan, Ankara'ya geldi. Khan, "Çok uzun zamandır Türkiye ve Ankara'yı ziyaret etmek istiyordum ve sonunda buradayım. Beni davet eden tüm hayranlarıma teşekkürlerimi sunmak istiyorum." dedi.
Galatasaray'dan giden iflah olmuyor

                                    Galatasaray sezon başında başarıyla uyguladığı transfer politikasıyla sil baştan bir kadro oluşturdu. Takıma yeni gelenlerle havası tamamen değişen Galatasaray'da, ayrılanların hali ise içler acısı durumda. İşte o isimler ve gittiği takımlardaki durumları...
Galatasaray'dan giden iflah olmuyor Galatasaray sezon başında başarıyla uyguladığı transfer politikasıyla sil baştan bir kadro oluşturdu. Takıma yeni gelenlerle havası tamamen değişen Galatasaray'da, ayrılanların hali ise içler acısı durumda. İşte o isimler ve gittiği takımlardaki durumları...
Bakan açıkladı: Evlat edinme yaşında çalışma başlattı

                                    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, evlat edinmede 40 yaş sınırının kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarına pozitif bir dönüş aldıklarını söyledi. Kaya, evlat edinmek isteyip de ret cevabı alanların şikayetleri üzerine böyle bir çalışma başlattıklarını ifade etti. Kaya, "Evleri ne kadar güzel de olsa 0-3 yaş arası çocuklar, kurumda kalmasın, ailelerin yanında olsun. Bu şekilde 528 çocuk var" ifadesini kullandı.
Bakan açıkladı: Evlat edinme yaşında çalışma başlattı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, evlat edinmede 40 yaş sınırının kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarına pozitif bir dönüş aldıklarını söyledi. Kaya, evlat edinmek isteyip de ret cevabı alanların şikayetleri üzerine böyle bir çalışma başlattıklarını ifade etti. Kaya, "Evleri ne kadar güzel de olsa 0-3 yaş arası çocuklar, kurumda kalmasın, ailelerin yanında olsun. Bu şekilde 528 çocuk var" ifadesini kullandı.
Dünden bugüne FIFA serilerinin kapak yıldızları

                                    İlk kez 1993 yılında piyasaya sürülen serinin kapakları sürekli olarak yıldız futbolculara ev sahipliği yaptı. Her sene heyecanla beklenen oyun kadar, kapakta kullanılan oyuncularda merakla bekleniyor.
Dünden bugüne FIFA serilerinin kapak yıldızları İlk kez 1993 yılında piyasaya sürülen serinin kapakları sürekli olarak yıldız futbolculara ev sahipliği yaptı. Her sene heyecanla beklenen oyun kadar, kapakta kullanılan oyuncularda merakla bekleniyor.
Snapchat güneş gözlüğü Spectacles 150 binden fazla sattı

                                    Tanıtıldığında büyük bir ilgiyle karşılanan ve satışa çıkacağı tarih merakla beklenen Spectacles, ilk olarak Amerika’da sonrasında ise Avrupa’da piyasaya sürülmüştü. Haziran ayında Avrupa’da satışa çıkarılan Snapchat güneş gözlüğü Spectacles, ilk etapta hedeflenen rakamlara ulaşmayı başararak 150 bin satış rakamına ulaştı. 10 saniyelik kısa video kaydı yapabilen Spectacles’i iPod ile kıyaslayan Evan Spiegel, “iPod da ilk senesinde 143 bin adet satmış ve toplamda 300 milyon satış adedine ulaşmıştı” dedi.
Snapchat güneş gözlüğü Spectacles 150 binden fazla sattı Tanıtıldığında büyük bir ilgiyle karşılanan ve satışa çıkacağı tarih merakla beklenen Spectacles, ilk olarak Amerika’da sonrasında ise Avrupa’da piyasaya sürülmüştü. Haziran ayında Avrupa’da satışa çıkarılan Snapchat güneş gözlüğü Spectacles, ilk etapta hedeflenen rakamlara ulaşmayı başararak 150 bin satış rakamına ulaştı. 10 saniyelik kısa video kaydı yapabilen Spectacles’i iPod ile kıyaslayan Evan Spiegel, “iPod da ilk senesinde 143 bin adet satmış ve toplamda 300 milyon satış adedine ulaşmıştı” dedi.
Lucescu iki yıldızı İzlanda maçının kadrosuna almadı

                                    Milli Takım'ın bugün Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde İzlanda ile karşılaşacağı maçın kadrosuna Serdar Aziz ve Cengiz Ünder'in alınmadığı öğrenildi.
Lucescu iki yıldızı İzlanda maçının kadrosuna almadı Milli Takım'ın bugün Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde İzlanda ile karşılaşacağı maçın kadrosuna Serdar Aziz ve Cengiz Ünder'in alınmadığı öğrenildi.
Naim Süleymanoğlu’ndan iyi haber

                                    Geçtiğimiz günlerde karaciğer yetmezliği sebebiyle yoğun bakıma alınan ve donör bekleyen Naim Süleymanoğlu için uygun donör bulundu. Efsane halterci ameliyat alındı. Donörden alınacak karaciğer parçası ameliyatla Naim Süleymanoğlu'na nakledilecek.
Naim Süleymanoğlu’ndan iyi haber Geçtiğimiz günlerde karaciğer yetmezliği sebebiyle yoğun bakıma alınan ve donör bekleyen Naim Süleymanoğlu için uygun donör bulundu. Efsane halterci ameliyat alındı. Donörden alınacak karaciğer parçası ameliyatla Naim Süleymanoğlu'na nakledilecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >